Hur håller jag kaniner underhållna? 5 sätt att uppta din kanins sinne

Hur håller jag kaniner underhållna? 5 sätt att uppta din kanins sinne

Kaniner är fantastiska husdjur, men som socialt aktiva kritiker måste deras sinnen vara upptagna för att förhindra det som kommer ut av tristess. Det är som att säga, "lediga händer är djävulens lekplats." Förutom i det här fallet är det tassar och flisande tänder.

Men hur håller du dem underhållna hela tiden? Hur upptar du ett sådant aktivt sinne?

Jag ger dig en ledtråd: det är inte svårt alls. Egentligen kan du underhålla din kanin med många saker hemma! Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur du kan förhindra att din kanin blir uttråkad!

Innehållsförteckning

Hur blir en kanin uttråkad?

Även om den är liten, behöver en kanins hjärna fortfarande vara upptagen. De är intelligenta och nyfikna djur som bara inte är avsedda att tillbringa en evighet i en liten bur utan utrymme att springa runt och inget att göra. Vanligtvis kan en kanins tristess vara resultatet av:

1. Bristande uppmärksamhet

Kaniner är otroligt sociala. I naturen bor de i kolonier på upp till 20 kaniner. Så om du bara har en kanin måste du ge honom mycket uppmärksamhet för att uppfylla hans sociala behov.

2. Brist på motion

Kaniner är mycket aktiva små varelser. Experter rekommenderar att de har upp till minst 3 timmar att springa runt utanför buret, beroende på hur stor buret är.

3. Brist på anrikning

På grund av sin nyfikna natur måste kaniner ockupera och engagera sig genom att söka efter, gräva, tugga osv. Det är inte bara kul, men det är också bra för dem.

Vad händer när en kanin blir uttråkad?

Vad du ska göra när din kanin är uttråkad

Kaniner har sitt eget sätt att kommunicera vad de behöver. Men om du saknar skyltarna kan du få mycket bitar av möbler eller kissa fläckar på mattan.

Låt oss prata mer om vad som händer när en kanin blir uttråkad.

# 1 Bli destruktiv

Jag har ofta funderat på om jag har kaniner eller bäver, för om jag har lärt mig något om kaniner under det senaste decenniet, är det att de älskar att tugga. I de flesta fall går en uttråkad kanin direkt efter möbler, väggar och till och med ledningar. Detta kan inte bara vara dödligt för din pälsbarn utan är också en stor brandrisk.

Med allt sagt var varje nippel mitt fel för att jag inte höll dem ordentligt upptagna … och distraherade. Ser du, kaniner är mycket som valpar. De vill komma in i allt som de inte ska, och kan verkligen inte lämnas utan uppsikt utan något att göra.

# 2 Att ha olyckor eller agera

Ett annat sätt som din kanin kommer att visa tristess är genom rak protest. På sitt eget sätt kommer han att låta dig veta att han inte är nöjd genom att visa beteendeproblem som att vara över aggressiv eller medvetet inte använda sin kattlåda.

Min första kanin, Butterscotch, hoppade på min pappas stol och krävde att bli klappad medan han tittade på TV. Hon grävde efter honom tills han gjorde det och så snart han slutade kissa hon. "Ta det, pappa."

# 3 Depression

Ja, precis som människor kan kaniner bli deprimerade. Om din kanin har blivit van vid att inte ha något att göra kommer han att börja visa tecken på depression som en signifikant ökning eller aptitlöshet, slöhet och andra. Allt detta kan leda till ett svagare immunförsvar, vilket kan vara farligt för din redan känsliga kanin.

Hur kan jag se om min kanin är uttråkad?

Lyckligtvis är det ganska lätt att upptäcka tristess hos kaniner när du väl vet vad du ska leta efter. Här är några sätt du kan se om din kanin är uttråkad:

 • Brist på energi, ligger mycket.
 • Skramlar i buren eller försöker bryta ut.
 • Bli aggressiv eller nypa dig för uppmärksamhet
 • Gräva (i buren eller till och med på dig)
 • Över eller under äta
 • Grooming för mycket

Hur kan jag hålla min kanin underhållen och upptagen?

Hur man håller kaniner upptagna

Tur för dig, medan kaniner blir uttråkade lätt är det också väldigt enkelt att förhindra det. Allt du behöver göra är att hålla dem upptagna. Det finns en massa saker som du kan göra för din kanin för att förhindra tristess, och väldigt många av dem kostar ingenting!

# 1 Kaninleksaker

Det finns ett brett utbud av kaninleksaker på marknaden som kommer att hålla din bulle upptagen som att kasta leksaker, skramlar och skrapkuddar. Du kan till och med ta en jingleboll för katter och lägga in några torra godsaker inuti för att göra en kaninleksak.

Men om du letar efter något som är budgetvänligt – eller bättre – gratis, finns det också massor av DIY-leksaker du kan göra med saker som redan finns i ditt hem. Här är några exempel.

 • Vävd kartong

Klipp upp en toalettpappersrulle, du kan korsa remsorna över varandra för att göra en DIY vävboll för din kanin!

 • Behandla rullen / mataren

Fyll lite hö eller grönsaker i en toalettpappersrulle, klipp några hål så har du en kaninleksak med hälsosamma godsaker!

# 2 Alternativ för grävning och grävning

Inhemska kaniner har kommit långt sedan tunnelsystem och hål i marken men gräva och gräva är fortfarande en del av din kanins natur. Det är inte bara bättre för deras klor och tänder, men det är kul för dem att gräva och foder efter saker också.

Här är några sätt som du kan låta din kanin gräva för att skona din matta och annat tyg som är inom kanins räckvidd.

 • Att gömma godsaker för din bulle att hitta är ett hälsosamt och roligt sätt att hålla din kanins sinne och kropp aktiv. Kaniner är naturliga födosökare, så en jaktjakt är bara saken för att hålla din kanin upptagen.
 • Ge din kanin en filt eller handduk att gräva, ordna om och gräva i. Eller så kan du skrynkla upp en massa tidningssidor så att han kan begrava sig själv.
 • Att ha sågspån är också en fantastisk aktivitet för dina kaniner att bara sikta igenom. Det kan tyckas grovt för dig, men kaniner måste faktiskt inta upp till 200 av dessa poops om dagen för att få rätt dos av probiotika.

# 3 Saker att tugga och äta

Kaniner gillar att gnaga på saker för att uppta sin tid och hålla tänderna nere. Eftersom deras tänder aldrig slutar växa, måste de tugga, annars kommer tänderna att växa till en längd som hämmar ätningen. Om du inte har något för din bulle att tugga på, kommer han sannolikt att börja visa de tecken vi pratade om.

För att rädda dina möbler från käftarna på din "wascally wabbit", här är några DIY tuggleksaker att välja.

 • Kartongartiklar som du normalt skulle kasta bort som pappershandduksrullar, toalettpappersrullar och till och med en låda kan hålla en kanin upptagen i timmar när det finns godsaker gömda inuti.
 • Låt naturen tillhandahålla och gå till grenar från kaninsäkra träd som pil och äpple.
 • Gör en rad godis längs taket på din kanins bur som en klädstreck med lite snöre och klädnypor. Genom att sträva efter maten sträcker din bulle hans muskler, engagerar hans sinne och får en behandling för det.

# 4 “Romptid” runt huset

Som jag redan nämnde borde din bulle få några timmars tid att springa och sträcka benen. Om du någonsin har sett vilda kaniner vet du att de springer mycket. Din huskanin är inte annorlunda. Ge din bulle lite tid runt huset. Det är inte bara bra för honom, men det är också kul att titta på.

Som en sidoanteckning vill jag att du ska veta att oavsett hur skräptränad din bulle är, kommer det att finnas några lilla "coco-puffs". Men det är värt att förbättra din kanins liv att sopa upp några av dem!

# 5 Har en annan kanin att leka med

När jag fick min kanin Bubba, en lekkamrat, märkte jag en betydande förbättring av hans beteende. Han var mer aktiv, åt mer och verkar vara generellt hoppier liten bulle.

Kom bara ihåg att bindning av kaniner är en process och inte sker lätt eller snabbt. Medan Bubba var glad över att ha en vän, som det territoriella djuret han är, tog det att vänja sig innan han äntligen vände sig till en annan kanin i huset.

Slutsats

Även om jag inte tror att det finns något som en dålig kanin, så är en uttråkad kanin verkligen inte väluppfostrad, det är säkert. Om din kanin är uttråkad kan du räkna med några nappar på stolarna eller gräva (bland annat) på din helt nya matta.

Nu när du vet vad du kan göra för att underhålla din kanin och förhindra tristess, finns det ingen anledning för dina husdjur att någonsin vill tugga dina möbler eller agera!

Adblock-test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar