Hur håller man kaniner underhållna? 5 sätt att uppta din kanins sinne

Hur håller man kaniner underhållna? 5 sätt att uppta din kanins sinne

Kaniner är fantastiska husdjur, men som socialt aktiva djur måste deras tankar vara upptagna för att förhindra vad som kommer ut ur tristess. Det är som ordspråket, "lediga händer är djävulens lekplats." Förutom i det här fallet är det tassar och flishugg.

Men hur underhåller du dem hela tiden? Hur upptar du ett så aktivt sinne?

Jag ger dig en ledtråd: det är inte svårt alls. Egentligen kan du underhålla din kanin med många saker hemma! Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur du kan förhindra att din kanin blir uttråkad!

Innehållsförteckning

Hur blir en kanin uttråkad?

Även om den är liten behöver en kanins hjärna fortfarande vara upptagen. De är intelligenta och nyfikna djur som bara inte är avsedda att tillbringa en evighet i en liten bur utan utrymme att springa runt och ingenting att göra. Vanligtvis kan en kanins tristess vara resultatet av:

1. Brist på uppmärksamhet

Kaniner är otroligt sociala. I naturen lever de i kolonier med upp till 20 kaniner. Så om du bara har en kanin måste du ge honom mycket uppmärksamhet för att uppfylla hans sociala behov.

2. Brist på träning

Kaniner är mycket aktiva små varelser. Experter rekommenderar att de har upp till minst 3 timmar på sig att springa runt utanför sin bur, beroende på hur stor buren är.

3. Brist på berikning

På grund av sin nyfikna karaktär måste kaninerna uppta och engagera sina sinnen genom att leta efter, gräva, tugga etc. Det är inte bara roligt, men det är bra för dem också.

Vad händer när en kanin blir uttråkad?

Vad ska du göra när din kanin är uttråkad

Kaniner har sitt eget sätt att kommunicera vad de behöver. Men om du missar skyltarna kan du få många bitar av möbler eller kissa på mattan.

Låt oss prata mer om vad som händer när en kanin blir uttråkad.

#1 Att bli destruktiv

Jag har ofta funnit mig själv undra om jag har kaniner eller bäver för om jag har lärt mig något om kaniner under det senaste decenniet är det att de älskar att tugga. I de flesta fall kommer en uttråkad kanin att gå direkt för möbler, väggar och till och med ledningar. Detta kan inte bara vara dödligt för din pälsbarn utan är också en stor brandrisk.

Med det sagt var varje nibble mitt fel för att jag inte höll dem ordentligt upptagna … och distraherade. Du ser, kaniner är mycket som valpar. De vill komma in på allt som de inte ska, och kan verkligen inte lämnas utan uppsikt utan något att göra.

#2 Att ha olyckor eller agera

Ett annat sätt som din kanin kommer att visa uttråkning är genom rak protest. På sitt eget sätt kommer han att låta dig veta att han inte är nöjd genom att visa beteendeproblem som att vara överaggressiv eller avsiktligt inte använda sin kattlåda.

Min första kanin, Butterscotch, hoppade på min pappas stol och krävde att bli klappad medan han tittade på TV. Hon grävde på honom tills han gjorde det och så fort han slutade kissade hon. "Ta det, pappa."

#3 Depression

Ja, precis som människor kan kaniner bli deprimerade. Om din kanin har vant sig vid att inte ha något att göra, kommer han att visa tecken på depression som en betydande ökning eller aptitlöshet, slöhet och andra. Allt detta kan leda till ett svagare immunsystem, vilket kan vara farligt för din redan känsliga kanin.

Hur vet jag om min kanin är uttråkad?

Lyckligtvis är det ganska lätt att upptäcka tristess hos kaniner, när du väl vet vad du ska leta efter. Här är några sätt du kan se om din kanin är uttråkad:

 • Brist på energi, ligger mycket.
 • Skramlar i buren eller försöker bryta ut.
 • Att bli aggressiv eller nippa dig för uppmärksamhet
 • Gräver (i buren eller till och med på dig)
 • Äta över eller under
 • Grooming för mycket

Hur kan jag hålla min kanin underhållen och upptagen?

Hur man håller kaniner sysselsatta

Tur för dig, medan kaniner tröttnar lätt, är det också väldigt enkelt att förhindra det. Allt du behöver göra är att hålla dem upptagna. Det finns en massa saker som du kan göra för din kanin för att förhindra tristess, och väldigt många av dem kostar ingenting!

#1 Kaninleksaker

Det finns ett brett utbud av kaninleksaker på marknaden som kommer att hålla din bulle upptagen som att slänga leksaker, skramlar och repor. Du kan till och med ta en jingleboll för katter och lägga några torra godis inuti för att göra en kaninleksak.

Men om du letar efter något som är budgetvänligt-eller bättre-gratis, finns det också gott om DIY-leksaker du kan göra med saker som redan finns i ditt hem. Här är några exempel.

 • Väv kartongkula

Skär upp en toalettpappersrulle, du kan korsa remsorna över varandra för att göra en DIY-vävboll till din kanin!

 • Behandla rulle/matare

Stoppa lite hö eller grönsaker i en toalettpappersrulle, skär några hål, så har du en kaninleksak med hälsosamma godsaker!

#2 Grävnings- och grävningsalternativ

Inhemska kaniner har kommit långt sedan tunnelsystem och hålor i marken men grävning och grävning är fortfarande en del av din kanins natur. Det är inte bara bättre för sina klor och tänder, men det är roligt för dem att gräva och foder efter saker också.

Här är några sätt du kan låta din kanin gräva, för att skona din matta och allt annat tyg som är inom din kanins räckhåll.

 • Att dölja godsaker för din bulle att hitta är ett hälsosamt och roligt sätt att hålla din kanins sinne och kropp aktiv. Kaniner är naturliga fälthackare, så en jakt på jakt är bara saken för att hålla din kanin upptagen.
 • Ge din kanin en filt eller handduk att gräva, ordna om och gräva i. Eller så kan du skrynkla ihop ett gäng tidningssidor så att han kan begrava sig.
 • Att ha sågspån är också en bra aktivitet för dina kaniner bara för att sålla igenom. Det kan tyckas grovt för dig, men kaniner måste faktiskt få i sig upp till 200 av dessa bajsar om dagen för att få rätt dos av probiotika.

#3 Saker att tugga och äta

Kaniner gillar att gnaga på saker för att uppta sin tid och för att hålla tänderna nere. Eftersom deras tänder aldrig slutar växa, måste de tugga, annars växer tänderna till en längd som hämmar att äta. Om du inte har något för din bulle att tugga på, kommer han sannolikt att börja visa de tecken vi pratade om.

För att rädda dina möbler från käftarna på din "wascally wabbit", här är några DIY -tuggleksaker att välja på.

 • Kartongartiklar som du normalt skulle slänga som pappershandduksrullar, toalettpappersrullar och till och med en låda kan hålla en kanin upptagen i timmar när det finns godsaker gömda inuti.
 • Låt naturen ge och gå efter grenar från kaninsäkra träd som pil och äpple.
 • Gör en rad godis längs taket på din kanins bur som en klädstreck med lite snöre och klädnypor. Genom att sträcka efter maten kommer din bulle att sträcka ut musklerna, engagera hans sinne och få en godbit för det.

#4 “Rump time” runt huset

Som jag redan nämnde borde din bulle få några timmars tid att springa och sträcka på benen. Om du någonsin har sett vilda kaniner vet du att de springer runt mycket. Din huskanin är inte annorlunda. Ge din bull lite ro runt huset. Det är inte bara bra för honom, det är också riktigt roligt att titta på.

Som en sidnot, jag vill att du ska veta att oavsett hur kulltränad din bulle är, kommer det att finnas några lösa små "coco-puffs." Men visst, att sopa upp ett par av dem är värt att förbättra din kanins liv!

#5 Har en annan kanin att leka med

När jag fick min kanin, Bubba, en lekkamrat, märkte jag en betydande förbättring av hans beteende. Han var mer aktiv, åt mer och verkar i allmänhet vara hoppigare liten bulle.

Kom bara ihåg att bindning av kaniner är en process och inte sker lätt eller snabbt. Medan Bubba var glad över att ha en vän, som det territoriella djuret han är, tog det lite tid att vänja sig innan han äntligen vände sig till en annan kanin i huset.

Slutsats

Även om jag inte tror att det finns något som en dålig kanin, är en uttråkad kanin verkligen inte välskött, det är säkert. Om din kanin är uttråkad kan du räkna med några nibbar på stolens ben eller gräva (bland annat) på din helt nya matta.

Nu när du vet vad du kan göra för att underhålla din kanin och förhindra tristess, finns det ingen anledning för dina husdjur att någonsin vilja tugga dina möbler eller agera!

Adblock -test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar