Hur kan man stoppa en hund från att skälla?

Hur kan man stoppa en hund från att skälla
Hur kan man stoppa en hund från att skälla

Hur kan man stoppa en hund från att skälla?

Hundar skäller. Det är deras naturliga beteende. Men ibland kan det vara onödigt, irriterande och till och med skrämmande. Det är när du börjar tänka på sätt att hindra din valp från att skälla. Och ditt första naturliga svar kommer troligen att skrika på hunden. Även om det kan vara som en reflex bör du hålla dig själv under kontroll. När du skriker på en skällande hund , tar djuret det som om du skäller tillsammans med den.

Så lösningen är att träna din hund att inte skälla. Det är inte lätt. Det tar tid och ansträngning. Men på lång sikt är det värt allt detta. Så samla tålamod och ha i åtanke två regler:

  • Var konsekvent. Låt inte ditt husdjur komma undan med onödigt skällande då och då. Och lära alla som bor med dig att kontrollera hunden också.
  • Var positiv. Träningssessioner bör inte vara stressande för husdjuret.

VET svar: stoppa hund skälla, hur man hindrar en hund från att skälla

Sex sätt att stoppa en hund från att skälla

Kom ihåg att när valpen skäller, belöner den sig på något sätt. Kanske släpper det spänningar, stress eller åtnjuter alles reaktion. Med detta i åtanke, låt oss ta en titt på metoder.

Först och främst kan du köpa en av antibarkningsenheterna från recension av djuraffärer .

Ta bort avtryckaren

Det är den enklaste lösningen. Det löser inte problemet, men det kommer att göra ditt liv mindre bullrigt. 

Till exempel går din hund av vid varje person som går förbi ditt hus. Djuret ser människor genom fönstret eller från gården. Du kan förhindra att skällande sker genom att bara göra det omöjligt för valpen att se människor. Stäng fönstret med gardiner eller håll hunden i rummet där den inte kan se gatan. Och lämna inte djuret utanför. I detta fall hjälper den automatiska hunddörren dig.

Ignorera hunden

Uppmärksamhet, även om det är negativt, är det en tillräcklig belöning för ditt husdjur. Så ignorera din valp medan den skällande tills den slutar åtminstone en sekund. Sedan beröm det och ge det en givande givande tystnad. Den svåraste delen här är att hålla sig lugn och inte skrika på hunden medan den skäller. Det är lätt att bli frustrerad, särskilt om valpen går lång tid. Om det kan skälla längre än flera minuter kan du prova nästa metod.

Avkänna hunden mot avtryckaren

Det är inte det enklaste att göra, men resultatet blir mycket tillförlitligt. Ta reda på vad som utlöser skällande och avståndet från det föremål där hunden börjar gå av. Ta ett steg tillbaka till det avstånd där ditt husdjur förblir relativt lugnt och ge det godis för att se avtryckaren men förbli tyst. Med tiden, förkorta avståndet.

Lär hunden att vara tyst i köet

Om din hund vet hur man skäller av ett kommando, be den att visa sin röst. När det börjar skälla, visa det en godbit. Valpen tystar för att sniffa det. Det är när du kan säga din ledtråd, ”tystnad” till exempel och ge en godbit . Öva först detta kommando i den tysta miljön. Och sedan göra förhållandena svårare för hunden att lägga till triggers.

Be din hund att göra något

Ibland räcker det för att djuret byter fokus från avtryckaren till något annat. Du kan be den att gå till sin plats, sitta, lägga sig eller göra susen. Se om den fungerar för din hund eller inte.

Håll din valp trött

En trött hund kommer att tänka två gånger innan han slösar bort den extra energin på att skälla . Se till att ditt husdjur får tillräckligt med träning varje dag – både fysiskt och mentalt. Försök ta längre promenader och lära din hund olika knep.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar