Hur man berättar om en katt har ett brutet ben?

Hur man berättar om en katt har ett brutet ben?

Här är de kontrollanta tecknen!

Att berätta om din katt har ont borde vara en av de färdigheter som varje kattägare borde ha. Oroa dig inte, du behöver inte bli en mästare direkt! Om du misstänker att din katt kan lida av ett brutet ben finns det tecken att se upp för!

1. Letargi

Ibland vägrar en katt att göra någonting alls. De skulle se ut som om de har slut på energi, lata och hellre sover mycket. Det skulle vara svårt att säga vid det här laget, men detta är vanligtvis en indikator på att något kan vara fel.

2. Konstigt sätt att gå

Din katt kanske går utöver det vanliga, eller kanske inte går alls. Se upp för eventuella tecken på att halta och tvekan att gå upp i vikt i ett visst område. Troligtvis är detta det drabbade området.

3. Otrevliga reaktioner när det drabbade området berörs

När din katt rycker till och väser åt dig när du klappar den på vissa områden, kan det betyda att den har ont. De kan känna ömhet runt området, så om du upptäcker att ett visst område gör ont, undvik att röra dem längre.

4. Tecken på chock

Om skadan bara inträffade kommer din katt ibland att verka i chock och kanske inte kan röra sig alls. Se också om din katts andetag plötsligt krånglade

5. Fysiskt utseende

Förmodligen det mest uppenbara sättet att se om en katt har ett brutet ben. Det finns en tydlig svullnad runt det skadade benet. En missbildning runt området ses – en böjd lem eller ett ben som sticker ut genom huden. Ibland tål katter att gå trots en böjd lem, men kattröntgen kommer säkert att säga att det är något fel

Administrera första hjälpen

Vidare observera din katt om dessa symtom kvarstår. Medan vissa säger att katter har förmågan att läka sig själva, skulle det hjälpa om du vet hur du ger din katt första hjälpen. Detta kommer på något sätt att minska smärtan de känner. Håll din katt välmatad och näring eftersom de kommer att behöva näringsämnena när de läker. Rådgör med din veterinär omedelbart vid behov.

Adblock test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar