Hur man gör din hund lycklig

Hur man gör din hund lycklig

Hundar har fysiska, mentala och känslomässiga behov som, när de konsekvent uppfylls, resulterar i en lurvig, fyrfots följeslagare som lyckligt lever livet tillsammans med dig. Dessa behov inkluderar det uppenbara som mat och skydd och något som kan glömmas bort, som regelbunden vård och tid med hans favoritfolk. En liten genomgång av grunderna med en påminnelse om vad livet med en hund verkligen betyder kan se till att din hund lever sitt bästa liv.

Vad behöver en hund?

Hundar har olika personligheter och konstigheter, men i allmänhet är de inte komplexa varelser. Som mest grundläggande behöver de mat och skydd. Många raser är nöjda med inget mer. Men matens och skyddets kvalitet kan göra eller bryta deras lycka. Hundar kan ha känslig mage, allergier och personliga ogillar som förhindrar deras vanliga happy-go-lucky personlighet.

En hunds naturligt glada disposition kan också försvinna utan:

 • Veterinärvård
 • Övning
 • Regelbunden grooming

Sist, men aldrig minst, finns det kärlek. Lojala och hängivna kommer en hund att följa dig till det bittra slutet och frågar väldigt lite i gengäld. Kärlek kommer i enkla, vardagliga handlingar som ett klapp, öronskrapa eller borstning från deras Alpha. Här är en närmare titt på vad som gör hundar riktigt glada.

En hälsosam, balanserad kost

Hund som äter hundmat från en bunkeHund som äter hundmat från en bunke

Federala och statliga myndigheter reglerar djurfoder för kvalitet. De baserar nästan helt sina krav på Association of Animal Feed Control Officials (AFFCO) näringsriktlinjer. AAFCO kräver etiketter för sällskapsdjur att innehålla ingrediensinformation baserad på innehållsmängden, tillsammans med matningsanvisningar och korrekt identifiering av ingredienser. Dessa riktlinjer definierar och reglerar också användningen av termer som mänsklig kvalitet, organisk och naturlig. Guide för märkning av sällskapsdjur. Aafco.org. Åtkomst 19 mars 2021. "> 1

Du vill ha hundmat som ger alla nödvändiga vitaminer, mineraler och näringsämnen inom din hunds kaloribehov. Förstå sällskapsdjur. PetNutritionAlliance.org. Åtkomst 11 mars 2021. "> 2

Hundens storlek och aktivitetsnivå påverkar exakt dessa kaloribehov. Ta också hänsyn till din hunds dietrestriktioner. Allergier, livsmedelskänslighet och andra hälsotillstånd kan påverka deras förmåga att absorbera näringsämnen och begränsa antalet ingredienser de säkert kan äta.

Leta efter mat med AAFCO-godkända livsmedelsetiketter. Dessa etiketter listar alla ingredienser i fallande ordning från högsta till lägsta innehåll. De inkluderar också de arter som maten är avsedd för, en garanterad analys, matningsanvisningar och annan information som säkerställer att din hund får bästa näring. Köp mat som passar din hunds livsstadium. Äldre hundar behöver högre proteininnehåll, medan valpar, särskilt större raser, behöver noggrann kontroll över sitt kaloriintag för att reglera deras tillväxt. Äldre husdjur – Kostråd att erbjuda katt- och hundägare. Vet Times. Vettimes.co.uk. Publicerad 17 april 2017. Åtkomst 11 mars 2021. "> 3 Tips om hundnäring. Åtkomst 19 mars 2021. "> 4 Prata med en veterinär om din hunds specifika kaloribehov och potentiella dietrestriktioner. Hon kan till och med föreslå ett specifikt varumärke.

En lycklig hund har sitt eget utrymme

Hund som sover i hundsängHund som sover i hundsäng

Hundar är packdjur som är helt glada att vara i ditt företag hela tiden. De behöver dock vila lika mycket som resten av oss, och deras sömnmönster är inte precis som våra. I stället för att ha en lång sömnperiod som människor, tupplurar hundar under dagen med aktiva perioder på morgonen och kvällen. Åldersrelaterade förändringar i sömnvakenrytm hos hund. Behav Brain Res . 2002; 136 (1): 193-199. doi: 10.1016 / s0166-4328 (02) 00123-7 "> 5

För att se till att de får tillräckligt med sömn behöver de någonstans att ligga ner som är tyst och ur vägen. För vissa hem kommer vardagsrumets hörn att göra. Om ditt hem är särskilt kaotiskt kan en hundsäng i hörnet av ditt sovrum vara ett bättre alternativ.

Om din hund tillbringar tid i trädgården utan sällskap behöver du en säker omkrets för att hålla honom borta från grannens trädgård och gata. Ge ett hundhus eller skuggat område där han kan undkomma solen och regnet för att hålla honom bekväm ute.

Regelbunden veterinärvård

Din hund kanske bara behöver sina vaccinationer och en årlig kontroll för att hålla sig frisk. Andra hundar kan behöva daglig medicinering, öronrengöring, tandrengöring och enstaka akutbesök. Upprätt vård med en veterinär som du litar på och håll kontakten med henne om eventuella problem som kan komma upp. Hon hjälper dig att hålla ditt husdjur i hälsosam vikt och diagnostisera eventuella problem när de uppstår.

Övning

Man och ung son som går en dalmatinerMan och ung son som går en dalmatiner

Hundar, som människor, behöver motion för att hålla sig friska, och hälsa = glad. Hur mycket motion de behöver beror på deras storlek och ras. Border Collies och Beagles är kända för sin höga energi. De behöver mer träning än en Basset Hound eller bulldoggar som tenderar att vara mer nöjda med att sitta i knät. Träningsbehov förändras också med åldern. Valpar kan naturligtvis springa cirklar runt en äldre hund av vilken ras som helst.

Gå din hund minst en gång om dagen. Om han verkar hyper på kvällarna kan han behöva två eller tre promenader om dagen. Du kan också ta längre promenader eller försöka springa med din hund om det bara inte går att gå.

Promenader är inte det enda sättet att träna. Underskatta inte kraften i spel som hämtning eller gömning. Allt som får din hunds hjärta att pumpa kan hålla honom frisk.

Konsekvent grooming

Grooming handlar om mer än att få din hund att se bra ut. Det är också en hälsoproblem, särskilt för långhåriga raser. Långt, knotrat hår kan matas, vilket skapar trassel som drar i sig och irriterar huden, fångar loppor, leder till infektioner eller potentiellt avbryter cirkulationen. Osseösa lesioner i de distala extremiteterna hos hundar med strypande hårmattor. Veterinärradiologi & amp; Ultraljud. doi: 10.1111 / vru.12924 "> 6

Långhåriga hundar kan behöva regelbundna möten med en professionell hundklippare. Håll hundklippningsklippare till hands för att klippa problemområden mellan mötena. Borsta också ut håret varannan dag eller så för att förhindra trassel och mattor. Vissa hundar behöver badas varje vecka för att de kommer in i lera och annat skräp som passar håret snabbare. Vidta åtgärder för att hålla hundens hår rent och trassligt så att hans hud förblir glad.

Kärlek – det krävs inte mycket

Det tar inte mycket för att vinna din hunds tillgivenhet, men se till att du också ger honom tillgivenhet. Du är din hunds pack. Kärlek kommer i små, vardagliga handlingar. Om du är konsekvent och kärleksfull kan du satsa på att din hund kommer att vara glad och frisk.

 1. AAFCO. Guide för märkning av sällskapsdjur. Aafco.org. Åtkomst 19 mars 2021.
 2. Pet Nutrition Alliance. Förstå sällskapsdjur. PetNutritionAlliance.org. Åtkomst 11 mars 2021.
 3. Gajanayake I. Äldre husdjur – Kostråd att erbjuda katt- och hundägare. Vet Times. Vettimes.co.uk. Publicerad 17 april 2017. Åtkomst 11 mars 2021.
 4. ASPCA. Tips om hundnäring. Åtkomst 19 mars 2021.
 5. Takeuchi T, Harada E. Åldersrelaterade förändringar i sömnvakenrytm hos hund. Behav Brain Res . 2002; 136 (1): 193-199. doi: 10.1016 / s0166-4328 (02) 00123-7
 6. Watson E, Niestat L. Osseösa lesioner i de distala extremiteterna hos hundar med strypande hårmattor. Veterinärradiologi och ultraljud. doi: 10.1111 / vru.12924

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar