Hur man identifierar ångest hos katter

Hur man identifierar ångest hos katter

En orolig katt gömmer sig under en säng.

En katt med ångeststörning är en rädd katt. Något har hänt i sitt liv för att göra katten rädd. Det kan ha varit höga ljud, missbehandling, ett fall eller någon händelse som orsakade trauma. Om din katt är alltför känslig för ljud eller plötsliga handlingar är troligen ångest orsaken. En specialiserad kattveterinär kan diagnostisera detta tillstånd och hjälpa dig att förstå hur du ska hantera det.

Varför är min katt så rädd?

Katter är av naturen försiktiga djur. De gillar inte förändring. Har du märkt att din katt kryper långsamt in i ett rum efter att du har ordnat om möblerna? Dölj dina katter när besökare kommer till ditt hus? Dessa beteenden tyder inte alltid på ångest. Katter är försiktiga varelser.

Hur kan jag veta om min katt har ångest?

Det finns grader av ångest, allt från mild till svår. Om du har haft ditt husdjur ett tag vet du när dess beteende förändras. Om du nyligen har adopterat en kattunge kan du inte veta om den har drabbats av trauma innan den kom till dig. Du kanske inte inser att en katt i din vård har traumatiserats i ditt hushåll. Vad som inte stör dig kan skrämma ditt husdjur!

Tecken på ångest hos din katt

Det verkar som om din katt är mer nervös än vanligt. Du är orolig för att något är fel. Tänk på dessa tecken på kattångest:

 • Ökad nervositet och kan inte slå sig ner
 • Pacing indikerar också nervös ångest
 • Gömmer oftare för familjen och andra husdjur i huset
 • Aptitlöshet
 • Mer vokalisering än normalt
 • Var försiktig, mer försiktig
 • Skakning
 • Dreglar
 • Tvingande grooming

Din katt kan ha ett underliggande hälsotillstånd som orsakar ångest. Var noga med att nämna förändringar i ditt husdjurs beteende under hälsokontrollbesök eller ring Cat Care på Vinings på (404) 792-0700 för att boka en tid.

Hur vet jag när min katt behöver hjälp?

Mild ångest hos människor och djur kan förväntas. Vi känner oss alla oroliga i tider av stress. Har du nyligen flyttat, tagit ett nytt husdjur in i familjen, finns det en ny bebis i huset? Dessa är stora förändringar för en katt och kommer att orsaka en stress- eller ångestreaktion.

Måttlig ångest hos katter kommer att visa mer i ditt husdjurs fysiska beteende som att huka sig, hålla svansen nära kroppen, utvidgade pupiller, snabb andning. Försök att prata med din katt i lugnande toner, hålla och klappa den och introducera distraktioner. Om kattens symtom förvärras, ring Cat Care på Vinings för att få hjälp med ditt husdjur.

Gör ditt bästa för att ingripa innan din katt når ett så fruktansvärt tillstånd att den inte kan röra sig eller bli aggressiv.

Vad händer om jag inte kan lugna min katt?

Din katt kommer inte bara att ta sig ur ett tillstånd av måttlig eller svår ångest. Anledningarna till dess rädsla är verkliga för ditt husdjur. Om du har gjort allt du kan för att lugna ditt husdjur är det dags för medicinsk intervention. Din betrodda veterinär vid Cat Care at Vinings kommer att ge din katt en grundlig undersökning inklusive blod- och fekaltest för att avgöra om det finns en underliggande hälsoskäl för din kattens ångest.

Om diagnosen visar sig vara en ångestsyndrom kan vi hjälpa till. Vi pratar med dig om din kattmiljö, vilka mediciner som kan behövas och förklarar hur beteendemodling kan hjälpa din katt att vara mindre rädd.

Teamet på Cat Care at Vinings är redo att hjälpa till med ditt husdjurs hälsoproblem. Planera ett hälsobesök idag på vår kattfria, rädslafria klinik.

Adblock-test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar