hur man kan hålla hygien med husdjur i huset

hur man kan hålla hygien med husdjur i huset
hur man kan hålla hygien med husdjur i huset

hur man kan hålla hygien med husdjur i huset. Husdjur är bedårande, söta, fluffiga och om du äger ett, vet du att det är det bästa som någonsin kan hända dig. Att vara husdjursförälder är dock inte lätt eftersom de är röriga och behöver ständig vård.

Om du älskar husdjur men är en hygien-freak, har du ett dilemma.

Tur för dig, vi har det perfekta hacket för att få dig ur det här röran. Följ dessa tio enkla och effektiva tips för att få det Instagram-värdiga hemmet med husdjur – båda existerar tillsammans i harmoni med hygien.

Tips för att hålla hygien med husdjur i huset

1. Duschkraft

Det är bara naturligt att husdjur blir smutsiga. Så en bra dusch eller bad är det bästa sättet att hålla dem rena. Även akvariedjur behöver att deras vatten byts ut några få dagar eller så – det är deras version av att ha dusch.

Tänk på att medan en dusch ökar husdjurens hygiennivå, kan ofta duschar göra mer skada än nytta.

Husdjur, särskilt katter och hundar utsöndrar naturliga oljor och ofta duschar kommer att bli av med dem. Detta kan resultera i kliande och irriterad hud för ditt husdjur.

2. Utbildning

Husdjur är ivriga varelser – alltid på sockerrush och samtidigt är de fågelbrända när det gäller normer och regler. De behöver utbildning och behöver skolas på vissa sätt i livet.

Ditt husdjur bör vara medvetna om vad som är acceptabelt eller inte. Att fastställa markregler för acceptabelt bita och skrapa, vart man ska åka för de toalettrusningar, eller hur vissa måltider är utanför gränsen kan vara ett tråkigt jobb.

Potträning , lerig tassavtorkning innan man går in i huset borde vara ett måste på listan för ett renare hem.

3. Rengöring

Vakuum är en enkel rengöringsprestanda men inte när du måste göra dem kontinuerligt eller tre gånger om dagen. Med husdjur betyder det mer att gå runt, mer kasta och mycket mer stress.

Innan du blåser din coola, det finns få husdjursvänliga mattor rengöringsmedel som du borde ha. Dessa hjälper dig att delta i dessa husdjurrelaterade röra – allt från hår till spill och olyckor.

4. Lightning Speed ​​Reflex för olyckor

När naturen ringer kan ingen anständighet eller disciplin stoppa kraften. Husdjur skulle inte kunna blinka ett nödanrop på grund av för många procedurer. När du fick gå, måste du bara gå.

För ett hus som trivs med hygien måste du vara snabbare än ”Flash” med dina reflexer. Om ditt husdjur gjorde sina affärer på mattan, rensa upp det så snart som möjligt.

Låt det dock inte sprida sig när du kan agera på det direkt.

5. Ventilera

När var sista gången du öppnade fönstren? Har du varit en stund va?
Att släppa in frisk luft hjälper till med luftcirkulationen i din ödmjuka bostad och håller den luftig och behaglig lukt.

Ett stängt rum lämnar efterlägset ett spår av rester av matlukt, husdjurlukt och andra. Eftersom dammpartiklar är fångade och inte kan lämna kommer detta att orsaka en udda lukt inuti, så det bästa sättet skulle vara att låsa upp fönstret.

6. Tvätta dem Squeaky clean 

Fluffball, Mad-dog, din retriever, är en hårig hund med vackra lås. Dessa lås skulle också glänsa på sin säng , mattan, soffan etc. Dessa bör hållas i schack och planeras för en tvätt varannan vecka.

Ditt husdags sängkläder behöver en ständig tvätt innan det samlar för mycket hår, fästing, smuts osv

Kuddkuddar och deras leksaker är inget undantag heller. Dessa kan få en god mängd smutsmedel, så tvätta dem ofta.

7. Nitpicky på städare

Det är helt okej att vara en hård kritik när det gäller rengöringsmedel.
Inte alla rengöringsmaterial kommer att smälta in med dina krav direkt, den perfekta passformen behöver lite släta runt.

Om ditt husdjur kastar mycket, är vakuum som inte tar hänsyn till hårstrån ett stort nej. Rengöring Alkoholinducerade rengöringsmaterial är viktiga att tänka på när tvätt är en alltför stor uppgift.

8. Rengöring Boot Camp

Det finns vissa tider som kräver intensiv rengöring. Du kan behöva mentalt förbereda dig för att fastställa ett schema som specifikt syftar till att ha en hel dag, och dedikerar rengöring av hela huset.

Medan du kan städa varje dag, kan tidskrasningar för att ha ett livligt liv lämna dig att fuska på dina rengöringsuppgifter. Var därför en hård mutter när du ställer in ett rengöringsschema och följer det.

9. Gränser 

Detta är en ganska strikt åtgärd att tänka på, men du måste vara plan och tänka på att göra och inte göra när ditt husdjur frihet är i fråga. Se till att ditt husdjur kan röra sig fritt men med begränsningar.

För tydlighetens skull kan du överväga att inte låta ditt husdjur ligga nära barnkammaren eller låta dem undvika köket under måltiden.

Upprepade pilotövningar krävs innan han förstår meddelandet högt och tydligt, men håll det vidare.

10. Uppgraderingar

Att ha ett vackert hem med en kärleksfull familj och fantastiska husdjur är drömmen inte? Men om du har en säng som har ett framträdande skrapmärke vid sidan eller en soffa med delar som tuggas är inte perfektion.

Du vet att det är dags för en uppgradering när dina möbler inte riktigt kompletterar interiören. Dina husdjur kommer att bli skitiga och livliga runt huset. Några hicka på möblerna kan förväntas.

Reflexion

Det är ett tufft samtal att välja när man beslutar om ett husdjur. Om du redan äger en och känner att det är för tungt med ansvaret, ja! Ja det är det. Du bör dock inte känna ånger eftersom de är fantastiska.

För alla andra husdjursägare eller nyligen förvandlade husdjursägare finns det inget att oroa sig för. Varför? För att du så småningom får tag på det. Att ha ett rent hem är fantasin men ha tro och uthållighet.

Så småningom kommer yin-yang-balansen att återställas med tiden. Bryt ett ben!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar