Hur man kopplar ihop träna din valp

Hur man kopplar ihop träna din valp

Det finns många viktiga steg att ta för att du och din valp ska ha roliga, säkra och hälsosamma äventyr tillsammans. Du känner förmodligen redan till kontroller och vacciner. Vad sägs om träning? Koppelträning och andra viktiga träningstips är några av de mest tvingande och långvariga färdigheterna du behöver lära dig.

Denna artikel ger dig grunden du behöver för att träna din valp i koppel. När kopplingsträning är klar kan du ta din valp var som helst utan krångel!

Varför du bör koppla ihop din valp

Koppelträning lär din hund att gå i koppel med dig, vid din sida utan att dra, dra, tugga eller dra.

Med din valp / hund i koppel kan han åka säkert till många ställen med dig. Du kan hjälpa till att kontrollera vart han går och även flytta honom ur skada efter behov.

På de flesta ställen är det lagen att din hund kontrolleras med koppel när den inte är begränsad till din egendom. Tabell över statliga hundkoppellagar. Animallaw.info. Publicerad 2015. Åtkomst 3 mars 2021. "> 1 Det är därför mycket bekvämare om din valp är kopplad.

Slutligen förbättrar koppelträning ditt band med din valp. Att komma utomhus, sniffa och utforska är också viktiga sätt att hålla din hund glad och mindre benägna att utveckla andra beteendeproblem. Koppelträning öppnar också för mer avancerad träning i framtiden.

Utrustning du behöver för att koppla ihop din valp

Du behöver några enkla verktyg som hjälper dig att koppla ihop din valp. Jag rekommenderar en koppar i läder eller nylon på 4 till 6 fot. Denna läderkoppel är vattentålig och bekväm på händerna. Ett annat rekommenderat koppelsystem för valpar är "Buddy System Adjustable Hands Free Leash." “Buddy System” är ett användbart verktyg som har ett handsfree-alternativ.

Undvik infällbara kopplingar som kan förändras i längd. Detta är förvirrande för din valp och tillåter inte heller lämplig kontroll av din valp under träning.

Du behöver också en krage eller sele. När du börjar, kan du använda din vanliga krage varje dag. Det finns många alternativ för "Gentle Leaders", selar och klassiska halsband, så testa gärna några och se vad som fungerar bäst för dig och din valp.

När din träning utvecklas och beroende på dina mål kan du behöva en avancerad träningskrage. Slutligen hitta en behandlingspåse du gillar så att du kan bära godis och nå dem lätt.

Använda koppel för första gången

Great Dane valp med koppelGreat Dane valp med koppel

Det allra första steget i att få din valpkoppel utbildad är att vänja din valp till koppel. Tro det eller ej, valpar tycker i allmänhet inte om halsbandet och koppel i början. De flesta kliar sig i kragen, skakar på huvudet och verkar obekväma. Dessa är normala inledande svar. Här är några tips på hur du kan hjälpa din valp att vänja sig vid kragen och koppel.

Placera först kragen på din valp. Distrahera honom omedelbart med godis, leksaker och klappa tills han inte oroar sig för kragen. När din valp är van vid kragen kan du lägga i koppel. De första gångerna du kopplar ihop är det bara att fästa det och låta kopplet dra i några minuter. Se till att det inte fastnar på något och dra i din valp.

En nyckel till koppelträning är att få din valp att koppla koppeln med lek och positiv förstärkning. Positiv förstärkning är mer effektiv vid träning av hundar än en elektronisk krage, studieprogram. Avsab.org. Publicerad 17 augusti 2020. Åtkomst 28 februari 2021. "> 2 Varje gång koppeln fortsätter, börja leka med din valp och erbjuda goda godisar.

Bestäm hur du ska ringa din valp (till exempel hennes namn, ett klingande ljud, visselpipa, etc.). Håll din koppel med din koppel och krage och använd ditt kommando eller ljud för att ringa henne. Så snart hon börjar komma till dig, använd din glada röst för att uppmuntra henne att fortsätta komma till dig. Ge omedelbart en godis eller leksaksbelöning när hon kommer till dig medan du håller i koppeln. Du borde hålla i koppel, men inte dra eller dra valpen.

När hon vänjer sig att titta på dig för nästa godis är det dags att börja gå med din valp bredvid dig. När du börjar gå, om hon följer och är bredvid dig, ge din positiva belöning. Fortsätt gå och ge flera godisar för att uppmuntra henne att gå bredvid dig.

När du kopplar ihop din valp kan hon börja titta bort eller tappa intresset. Börja igen genom att ringa hennes namn, göra ett mjukt glatt ljud och omedelbart belöna henne med en behandling för att följa dig.

Medan kopplingsträning din valp kan du också blanda i att lära andra kommandon. Arbeta till exempel med att lära henne hur man "kommer" till dig och "sitter". Veterinärbeteende som Dr. Sophia Yin erbjuder användbara tekniker för att lära ut dessa kommandon. Träna en "Come When Called" i Dog Park. Drsophiayin.com. Publicerad 27 augusti 2012. Åtkomst 3 mars 2021. "> 3 Träningssit: Säg snälla och sätt plötsligt upp demo. Drsophiayin.com. Publicerad 23 augusti 2010. Åtkomst 3 mars 2021. "> 4

Fortsätt dessa sessioner i 10 minuter åt gången, minst 2 eller 3 gånger per dag.

Se till att du bygger den här starka grunden inomhus innan du försöker gå ut där det finns fler distraktioner.

Att ta din första koppel promenad utanför

När din valp är bekväm att gå med koppel och krage inomhus är det dags att ta din koppelträning utomhus. Det är perfekt att börja i en bakgård eller ett slutet utrymme med minimal distraktion.

Du kan börja på en promenad eller till och med springa lite för att uppmuntra din valp att följa. När hon följer förstärker du beteendet med en behandling. Efter att hon fått sin godis kommer hon sannolikt att sniffa och titta på andra saker. För att hålla henne intresserad föreslår jag att hon belönar henne att vända i din riktning ganska snabbt efter att hon blir distraherad och får henne att följa dig igen. Fortsätt detta som ett roligt spel.

Om din valp bara sitter stilla och inte vill följa, kan du gå till slutet av din koppel och sedan ringa henne till dig. Om det behövs, knä ned och uppmuntra henne medan du håller i koppeln. Du får inte dra åt eller dra i koppeln när du går bort.

Fortsätt tio minuters sessioner med att träna i koppel i ett lugnt utrymme.

Öva koppel att gå utomhus med distraktioner

Nu när din valp är bekväm med koppel, välj en säker plats att gå ut på en promenad med distraktioner. Om din valp inte är fullständigt vaccinerad är det perfekt att undvika hundparker / stränder och andra områden med många andra hundar.

Börja vandringen genom att belöna din valp med en godis när hon uppmärksammar dig. Fortsätt sedan din promenad och få din valps uppmärksamhet, belöna henne för att titta på dig istället för att bli distraherad. Valpar distraheras lätt, och ibland börjar det med nästan konstanta belöningar för att gå ordentligt i koppel.

När din valp blir bättre på att gå i koppel, börja blanda i belöningarna och undvik att ge matmat hela tiden. Om du belönar din valp med jämna mellanrum kommer det mer sannolikt att hon kommer ihåg att gå i koppel utan att bli påmind. Så, ibland ge en godbit, men andra gånger använda verbalt beröm (en hög "hög hund") och ibland leda din valp att gå utan en direkt belöning efter din kö.

Åtag dig att ta korta promenader varje dag och fortsätt att träna. Öka dina promenader till livligare och mer distraherande platser när din valp förbättras.

Hur man kan stoppa kampen om att vägra gå, dra och svänga medan man är i koppel

Det kan finnas utmaningar som uppstår med kopplingsträning. Några vanliga utmaningar som man stöter på under kopplingsträning inkluderar vägran att gå, dra eller lunga.

Om din valp vägrar gå är den viktigaste delen av träningen tålamod. Som sagt ovan, knäböj, ha en godis eller leksak och öva på att ringa din valp till dig medan du är i koppel. Dra inte, dra eller dra inte valpen. Upprepa att ringa din valp till dig och hon kommer att följa dig även i koppel.

Om din valp drar i koppel, rekommenderas det av American Kennel Club (AKC) att "stå mycket stilla och vägra att röra sig tills din hund kommer tillbaka till dig." Hur man lär en valp att gå i koppel. Akc.org. Publicerad 30 augusti 2019. Åtkomst 3 mars 2021. "> 5 När din valp återvänder bör en omedelbar belöning ges.

Valpar kan också röra sig på saker medan de är i koppel. I det här fallet, enligt AKC-tränarna, ”Försök att omdirigera hans uppmärksamhet med en behandling innan han har en chans att springa ut och öka utrymmet mellan din hund och målet. Var uppmärksam och var beredd innan målet på hans frustration kommer för nära. ” Hur man lär en valp att gå i koppel. Akc.org. Publicerad 30 augusti 2019. Åtkomst till 3 mars 2021. "> 6 Ju mer du går och binder med din valp, desto mer kommer du att kunna förutsäga vad som distraherar honom.

Sammanfattningsvis

Du vet nu hur du kopplar ihop din valp. Var säker och gå för det. Gör det till en rolig och givande del av din dag. Och ha tålamod med dig själv. Du behöver inte vara perfekt, bara vara villig att fortsätta att träna.

Ibland kan du dock ha en extremt svår valp eller mycket begränsad tid, och du kan behöva mer hjälp. Det är ingen skam att känna att du behöver ytterligare hjälp. Kontakta din veterinär. De kommer sannolikt att ha en lokal tränarrekommendation åt dig.

  1. Wisch R. Tabell över statliga hundbandsslagar. Animallaw.info. Publicerad 2015. Åtkomst 3 mars 2021.
  2. Todd Z. Positiv förstärkning är mer effektiv vid träning av hundar än en elektronisk krage, visar studier. Avsab.org. Publicerad 17 augusti 2020. Åtkomst 28 februari 2021.
  3. Yin S. Träna en "Come When Called" i Dog Park. Drsophiayin.com. Publicerad 27 augusti 2012. Åtkomst 3 mars 2021.
  4. Yin S. Training Sit: Say Please and Plötsligt avveckla demo. Drsophiayin.com. Publicerad 23 augusti 2010. Åtkomst 3 mars 2021.
  5. Donovan L. Hur man lär en valp att gå i koppel. Akc.org. Publicerad 30 augusti 2019. Åtkomst till 3 mars 2021.
  6. Donovan L. Hur man lär en valp att gå i koppel. Akc.org. Publicerad 30 augusti 2019. Åtkomst till 3 mars 2021.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar