Hur man lär din hund att hämta i 5 enkla steg

Hur man lär din hund att hämta i 5 enkla steg

Intresserad av att lära din hund att spela hämtning?

Hämtning är inte bara ett fantastiskt sätt att tillbringa kvalitetstid med din hund, det är också ett enkelt och roligt spel du kan spela för att hjälpa dem att hålla sig i form. Att säkerställa att hundar får tillräckligt med motion, uppmärksamhet och mental stimulering är avgörande för deras allmänna hälsa och välbefinnande.

Med nya studier som visar att många hundar har gått upp i vikt under COVID-19-pandemin har det aldrig varit viktigare att se till att din hund håller sig i form. Vissa husdjur tar på sig pund under pandemi, andra får mer motion. Avma.org. Publicerad 3 februari 2021. Uppdaterad 15 februari 2021. Åtkomst 23 februari 2021. "> 1 Faktum är att American Veterinary Medical Association (AVMA) föreslår att veterinärer kan presentera hämtning som ett alternativ till hundägare vars överviktiga hundar behöver smala ner. Att ta fetma som en sjukdom: Uttalande, sessioner och verktygslåda adresserar övervikt så vanlig nu hos katter, hundar och hästar. Avma.org. Publicerad 12 september 2018. Uppdaterad 1 oktober 2018. Åtkomst 23 februari 2021. "> 2

Här är fem enkla steg att ta om du är redo att lära din hund att hämta.

Välj en lämplig leksak

Hund som spelar hämtning i parken med en hundsäker frisbeeHund som spelar hämtning i parken med en hundsäker frisbee

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

Innan du lär din hund att hämta är det viktigt att du först väljer en lämplig leksak att använda. Många husdjursföräldrar antar att deras hunds favoritleksak kommer att vara den bästa, men så är det inte alltid.

Det enklaste sättet att räkna ut vilken typ av leksak som fungerar är att presentera din hund med en rad alternativ. Bollar är en bra satsning, men se till att undvika allt litet eller hal som de av misstag kan svälja eller kväva på. Leta efter en leksak som din hund lockas till och som är lätt att kasta.

Om du inte vill gå ut och köpa den senaste och bästa leksaken, ska den ödmjuka tennisbollen göra tricket. Du kan också använda en frisbee men kontrollera att den är hundsäker i förväg. Även om pinnar kan verka som ett bra alternativ, rekommenderar många veterinärer att inte spela med pinnar med tanke på de skador de kan orsaka, så det är klokt att undvika att spela med dem helt. Varför är mitt husdjur alltid sjuka? Vrcmalvern.com. Publicerad 30 augusti 2020. Uppdaterad 1 oktober 2018. Åtkomst 23 februari 2021. "> 3

1. Lär din hund att "komma" och "hålla"

För att lära din hund att hämta måste du först lära dem två grundläggande kommandon: "kom" och "håll". Här är vad du behöver göra.

Börja med att hålla leksaken du har valt att använda framför din hund. Du kan behöva sitta eller huka dig ner så att du är på deras nivå. Be sedan din hund att "komma". När din hund kommer över för att titta närmare och lukta leksaken, belöna dem med beröm och en godis. Använd en koppel för att försiktigt dra din hund mot dig.

Upprepa sedan denna process, men få din hund att lägga leksaken i munnen och ge dem mycket beröm och en behandling när de gör det. Du kan smeta lite jordnötssmör på leksaken för att uppmuntra din hund att ta tag i den.

Nu när din hundassistent lägger leksaken i munnen med att belönas är det dags att lära dem att hålla. Upprepa samma process som tidigare, men vänta tills de håller leksaken en sekund innan du belönar dem. Öva detta några gånger och säg kommandot "håll" varje gång så att din hund förstår att du ger dem en verbal ledtråd för att hålla leksaken.

När de har behärskat att hålla leksaken i en sekund, öva på att få dem att hålla den gradvis längre (två, sedan tre sekunder och så vidare), och se alltid till att belöna dem när de följer igenom.

2. Öva med leksaken framför dem

Hund som övar hämtning med tennisboll i hans munHund som övar hämtning med tennisboll i hans mun

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

Nu när din hund hamnar i saker och ting kan du fokusera på att finslipa deras "färdigheter". Den här gången placerar du leksaken direkt framför dem. Be din hund att "hålla" leksaken. När de tar upp det och gör det, beröm dem och ge dem en behandling. Öva detta tills de får det här steget precis rätt.

3. Placera leksaken längre bort

Hund som spelar hämtning i parkera med en tennisbollHund som spelar hämtning i parkera med en tennisboll

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

När din hund har behärskat steg 3, placera leksaken längre bort från dem. Be din hund att "hämta" leksaken och belöna dem när de hämtar den och håller den i munnen. När det är klart att din hund förstår processen, börja gradvis öka avståndet till leksaken.

4. Börja kasta leksaken till dem

Det fjärde steget är att börja växla mellan att lägga leksaken ner på golvet och kasta den till dem för att hämta. När du växlar mellan dessa två åtgärder, se till att fortsätta att säga kommandot "hämta" varje gång. Beroende på hur snabbt din hund tar det här nya tricket kan du behöva fortsätta att belöna dem med en behandling.

5. Be dem att komma och "släppa"

När din hund kommer att få leksaken när du kastar den, kan du be dem "komma" tillbaka till dig. För att lära ut kommandot "släpp", erbjud helt enkelt din hund något av högt värde (vanligtvis en godis!) Och när de släpper leksaken för att ta godis, ge dem mycket beröm … och godis. Innan du vet ordet av det kommer din hund att ha lärt sig hur man spelar hämtning i bara 5 enkla steg!

Tips att tänka på

Hund i fält som spelar hämtar med en tennisbollHund i fält som spelar hämtar med en tennisboll

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

Håll hämta sessioner korta och söta i början

När din hund lär sig repen i det här spelet är det bäst att hålla övningarna korta och söta för att undvika frustration och trötta din hund. Du kan alltid sprida ett par 5- till 10-minuters sessioner under dagen om du båda är ivriga att spela.

Öva på att spela fetch med en Ball Launcher

Att ständigt kasta en boll kan snabbt tröttna ut även de starkaste av oss. Så varför inte spela hämtning med en bollkastare? Fördelarna med att använda en bollkastare för att spela hämtning är dubbla: det kommer att minska belastningen du känner av att ständigt kasta en boll och det gör att du kan kasta bollen längre när din hund är en skicklig foster.

Presentera nya leksaker för att hålla saker roliga

Låt inte ditt spel att hämta bli gammalt! När din hund förstår hur du spelar, överväga att introducera några nya (men ändå säkra!) Leksaker som din hund kan hämta.

Stressa inte om din hund verkligen inte är engagerad

Medan vissa hundar har en naturlig instinkt att hämta och inte kommer att bli uttråkad när de hämtar, kommer andra inte att vara minst intresserade av spelet. Hälsosam träning för hundar. Vcahospitals.com. Åtkomst 23 februari 2021. "> 4 Uthållighet lönar sig ofta, men om din hund verkligen inte verkar vara förlovad genom att hämta, bli inte nedslagen. Precis som vi, tycker olika hundar om olika aktiviteter, så det är helt bra om hämta är inte för dem!

  1. AVMA. Vissa husdjur tar på sig pund under pandemi, andra får mer motion. Avma.org. Publicerad 3 februari 2021. Uppdaterad 15 februari 2021. Åtkomst till 23 februari 2021.
  2. AVMA. Att ta fetma som en sjukdom: Uttalande, sessioner och verktygslåda adresserar övervikt så vanlig nu hos katter, hundar och hästar. Avma.org. Publicerad 12 september 2018. Uppdaterad 1 oktober 2018. Åtkomst 23 februari 2021.
  3. Veterinärhänvisningscenter. Varför är mitt husdjur alltid sjuka? Vrcmalvern.com. Publicerad 30 augusti 2020. Uppdaterad 1 oktober 2018. Åtkomst 23 februari 2021.
  4. Downing R. Hälsosam träning för hundar. Vcahospitals.com. Åtkomst 23 februari 2021.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar