Hur man lär en hund att gå i en lös koppel

Hur man lär en hund att gå i en lös koppel

Hjälp! Min hund drar i koppel och jag har provat allt! Jag hör denna kommentar ofta som veterinär. Det kan vara frustrerande att lära en hund hur man går i lös koppel, men genom min många års erfarenhet som veterinär har jag lärt mig de bästa teknikerna för att få hundar att sluta dra i koppeln. I den här artikeln kommer jag att dela flera tips och tricks för att få din hund att gå i lös koppel. Inte bara kommer jag att dela träningstips, men jag kommer också att dela kopplings-, sele- och träningsrådsrekommendationer som fungerar bäst för hundar som drar i koppel.

Vad är Loose Leash Walking a Dog?

Par som går sin hundPar som går sin hund

Lös koppelvandring är när din hund kan gå i koppel utan att dra i kopplingen. Lös koppelvandring är vanligtvis inte ett ärftligt drag, vilket innebär att de flesta hundar behöver utbildas i hur man går lös koppel. Det kommer att kräva mycket tålamod och uthållighet för att lära din hund att gå i lös koppel, men med hårt arbete och engagemang kommer din hund att kunna gå i koppel utan att dra.

Hur man tränar en hund att gå i koppel utan att dra

1. Håll koppeln kort

Använd en koppel som inte är längre än 6 till 8 fot lång. Infällbara kopplingar rekommenderas inte eftersom de lätt kan gå sönder och kan förvirra din hund under träning eftersom de varierar i längd. Ska du träna din hund med en infällbar koppel? Innovativek9academy.com. Åtkomst 9 februari 2021. "> 1 Undvik också extremt långa kopplingar. Försök att hålla koppeln kort för att hålla din hund nära dig men lämna lite slack i koppeln.

2. Använd en hel del godis

Hund som får en behandling medan han går i koppelHund som får en behandling medan han går i koppel

Positiv förstärkning av ditt beteende är ett av de bästa sätten att lära din hund att gå i lös koppel. Håll en påse med din valps favoritträningskläder till hands. Fortsätt mata din valp som en godbit för att hålla dem nära dig. Belöna dem när de går utan att koppla i koppeln. Enligt American Veterinary Society of Animal Behavior är konsekvent belöningsbaserad träning det mest effektiva sättet att träna din hund. Positiv förstärkning är mer effektiv vid träning av hundar än en elektronisk krage, studieprogram. Avsab.org. Publicerad 17 augusti 2020. Åtkomst 9 februari 2021. "> 2

3. Sluta gå när din hund drar

Om din hund börjar dra i koppel, sluta omedelbart gå. När din hund slutar dra i koppeln kan du ge dem en behandling och börja gå igen. När du går, var konsekvent med denna start- och stopprutin. Låt din hund bara gå när de inte drar i koppel. Detta kommer att lära din hund att den enda gången de får gå är när de inte drar i koppel.

4. Försök med en dragkabel fram

Den främre dragstammen är min favoritrekommendation för hundar som drar i koppel. Jag har rekommenderat dessa produkter för många dragande hundar, och deras ägare har alltid varit mycket nöjda med resultaten. Koppeln kläms fram framför selen så när din hund försöker dra, drar den dem motsatt väg som de vill gå. Detta avskräcker kopplingsdragningsbeteendet. Min favorit dragkedja fram är PetSafe Easy Walk.

5. Testa en huvudkrage

Headcollars är ett annat bra alternativ för hundar som drar för mycket i koppel. De kräver ibland lite extra träning för att göra din hund bekväm med den, men jag har sett bra resultat från dessa produkter. Headcollars fäster runt din hunds ansikte och när din hund försöker dra i koppel, kommer den försiktigt dra i huvudet vilket avskräcker dragbeteendet. Min favorithalsband är PetSafe Gentle Leader.

6. Prova ett träningsband eller träningsband

Om du vill ha alternativ för att träna koppelband för hundar som drar, vill du hitta en robust kort koppel. Jag rekommenderar PetSafe Nylon Leash. Du kan också överväga att använda en träningskrage för att träna din hund att gå i lös koppel. Om du funderar på att använda en träningskrage bör du rådgöra med en kvalificerad tränare för att lära dig hur du använder dessa produkter korrekt och säkert. Positiv förstärkning har också visat sig vara effektivare för träning än att använda träningskrage. Positiv förstärkning är mer effektiv vid träning av hundar än en elektronisk krage, studieprogram. Avsab.org. Publicerad 17 augusti 2020. Åtkomst 9 februari 2021. "> 3

7. Hyra en tränare

Om du känner att du har provat allt och din hund fortfarande drar i koppel, kan det vara dags att anställa en tränare. När du letar efter en kvalificerad tränare är det viktigt att fråga om deras kvalifikationer och de träningsmetoder de använder. Försök hitta en tränare som använder mestadels positiv förstärkning och undvik tränare som mest använder straff som tappkrage och chockkrage. Jag rekommenderar inte att du använder halsband för hundar som drar i koppel. Leta efter en tränare som är en bra instruktör och kommer att lära dig träningstekniker som fungerar för din hund.

Hur lång tid tar lös kopplingsträning?

Lös kopplingsträning kan ta tid. Det är viktigt att vara tålmodig och konsekvent när du tränar din hund för att gå i lös koppel, eftersom det kan ta flera månader av konsekvent träning. Kom ihåg att det finns produkter tillgängliga som kan hjälpa dig att träna din hund snabbare, inklusive dragkedjor, huvudkragar och träningskrage. Att arbeta med en tränare kan också påskynda träningsprocessen. Kom ihåg att ge din valp gott om godis under träningen för att uppmuntra det beteende du vill se!

  1. Broderick D. Ska du träna din hund med en infällbar koppel? Innovativek9academy.com. Åtkomst 9 februari 2021.
  2. Todd Z. Positiv förstärkning är mer effektiv vid träning av hundar än en elektronisk krage, visar studier. Avsab.org. Publicerad 17 augusti 2020. Åtkomst 9 februari 2021.
  3. Todd Z. Positiv förstärkning är mer effektiv vid träning av hundar än en elektronisk krage, visar studier. Avsab.org. Publicerad 17 augusti 2020. Åtkomst 9 februari 2021.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar