Hur man pottar tränar en envis valp

Hur man pottar tränar en envis valp

Alla valpar har sin egen personlighet. Vissa är djärva, andra är blyga, andra är kärleksfulla och andra är skyddande. Sedan finns det de som är envisa, särskilt när det gäller potträning. Oavsett hur mycket du älskar din nya lilla följeslagare har upprepade potteolyckor i huset ibland ett sätt att minska din förkärlek.

Envisa valpar kommer att trivas på samma grundläggande potatisutbildningsprinciper som alla valpar gör. Skillnaden är att du kan behöva tillämpa dessa principer under en längre tid och med mer betoning. Så om du har svårt att övertyga din valp om att pottövning är bäst, kolla in dessa tips om hur man hanterar sin envishet.

1) Ha tålamod

Ha tålamod framför allt annat. Det är inte vad du vill höra, men var säker på att pottövning tar tid. När du arbetar med en envis valp måste du först och främst ha tålamod. Vissa valpar kan tappa träning inom ett par dagar, och vissa kommer att ta sex månader eller mer. Om du stirrar på den senare sidan av detta intervall, kan du vara säker på att det fortfarande kan betraktas som normalt och bara betyder att du måste behålla din uthållighet och konsistens.

2) Var konsekvent

Lägg upp din potteplan och håll fast vid den. Det betyder att du väljer din valps potten och håller fast vid den. Försök göra platsen ur vägen där det är tyst och lugnande så att du inte behöver byta ut det senare om förbipasserande bilar eller grannens skällande hund blir en ovälkommen distraktion.

Ta ut valpen vid samma tid varje dag, beröm dem på samma sätt och använd samma kommandon.

3) Håll dig till ett schema

Ett av de största misstagen som vi kan göra som hundföräldrar är inte att inse hur ofta en ung valp behöver gå. Som en allmän regel kan en valp hålla urin i så många timmar som de är månader gamla. Det betyder att om du inte låter din åtta veckor gammal varannan timme, är det mer troligt att du får en inomhusolycka. Förresten, detta gäller också för natten. Om du har en hård sovhytt kan du kanske klara med lite längre sträckor mellan pottpauser, men tryck inte på den.

Valpar måste också gå direkt efter att ha vaknat, efter att ha ätit eller druckit och efter att ha spelat. Att planera dina pottpauser för dessa tider kommer att förbättra din framgång avsevärt.

4) Belöna, straffa inte

Använd alltid positiv förstärkning och beröm eller belöna din valp för ett väl utfört jobb. Bestraffa dem inte för att ha haft olyckor inuti. Detta kan istället skapa en blyg valp som är för rädd för att gå ut och göra rätt.

5) Rensningsolyckor

Lukt är en enorm attraktion för där valpar väljer att potta. Om de kan känna lukten av sin tidigare olycka på din matta eller matta kommer de nästan att lockas att åka dit igen. Att bara torka upp det räcker inte, doften kommer att dröja kvar. Att använda en enzymatisk rengöringsmedel är viktigt för att ta bort alla spår som en olycka inträffade för att ta bort frestelsen för din valp att röra sig där igen.

6) Använd en låda

Lådträning medför många fördelar. Det kan vara till nytta för resor, kommer att hålla din valp ur problem medan du är borta, eller kan fungera som en säker plats för dem att gå när du har sällskap. Lådträning kan också vara din metod för pottträning.

Tanken bakom det är att valpar inte vill potta i sitt personliga utrymme. Om de är inrymda i en låda som är tillräckligt stor för att de bekvämt ska kunna stå och vända sig in, har de inte utrymme att potta och komma bort från det. Det får dem att tänka två gånger på när och om de måste gå.

När du tränar i lådor måste du hålla dig till regeln för att släppa ut dem och lyssna och se efter eventuella ledtrådar som de behöver gå. Som ett plus är en olycka i lådan mycket lättare att städa upp än en på din matta.

7) Ge dem tid

Vi har alla bråttom ibland, särskilt om det är 13: e gången du släpper ut din valp för dagen. Att rusa din envisa valp för att göra sina affärer kommer inte att övertyga dem om att göra saker på ditt sätt. Se till att de har gott om tid ute för att sniffa luften, kretsa runt gården och prata med grannarna. Du kan ge dem upprepade men skonsamma kommandon till potten men skrämma inte eller röra dem.

Om du har en inhägnad gård och är orolig för deras säkerhet när du är ute under långa perioder kan ett trådlöst hundstaket vara till hjälp.

8) Få lite hjälp

Det är ingen skam att ta med förstärkningar. Hjälp kan komma i form av en hundvakt, hundvandrare eller vän som kan släppa ut din valp under dagen medan du är borta. En doggie daghem är en annan idé som kan hjälpa dig att erbjuda dygnet runt potten möjligheter som de behöver. Hjälp kan också komma i form av en professionell tränare eller djurbeteende som kan arbeta med dig och din valp på olika pottsträningsstrategier.

Det är också viktigt att inte utelämna din veterinär. Medicinska problem, som urinvägsinfektioner, kan göra det så att en valp helt enkelt inte kan hålla urinblåsan. Se alltid din veterinär om du upplever någon form av fördröjning i pottutbildning för att utesluta medicinska orsaker.

Slutgiltiga tankar

Låt inte potta träna din envisa valp förvandlas till en knock-down, dra ut strid som hotar ditt förhållande. Framför allt, behåll ditt tålamod och prova dessa tips för ett olycksfritt hushåll.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar