Hur man säger om en katt har ett trasigt ben?

Hur man säger om en katt har ett trasigt ben?

Här är tecken!

Att berätta om din katt har smärta bör vara en av de färdigheter som varje kattägare ska ha. Oroa dig inte, du behöver inte vara en mästare direkt! Om du misstänker att din katt kan drabbas av ett brutet ben finns det tecken att se upp för!

1. Lethargy

Ibland vägrar en katt att göra något alls. De skulle se ut som om de är slut på energi, lata och hellre vill sova mycket. Det skulle vara svårt att säga just nu, men det är vanligtvis en indikator på att något kan vara fel.

2. Udda sätt att gå

Din katt går kanske ovanligt eller kanske inte går alls. Se upp för tecken på halt och tveka att lägga på sig vikt i ett visst område. Det är troligtvis det drabbade området.

3. Utöver reaktioner när det drabbade området berörs

När din katt snurrar och väser på dig när du husdrar dem på vissa områden kan det betyda att de har ont. De kan känna ömhet i området, så om du tycker att ett visst område gör ont, undvik att vidröra dem ytterligare.

4. Tecken på chock

Om skadan just inträffat verkar ibland din katt vara i chock och kanske inte kan röra sig alls. Se också om din katt andas plötsligt

5. Fysiskt utseende

Förmodligen det mest uppenbara sättet att säga om en katt har ett trasigt ben. Det finns en uppenbar svullnad runt det skadade benet. En deformitet runt området ses – en böjd lem eller ett ben som sticker ut genom huden. Ibland kan katter tåla att gå trots en böjd lem, men röntgen från katter säger säkert att det är något fel

Administrera första hjälpen

Observera vidare din katt om dessa symtom kvarstår. Medan vissa säger att katter har förmågan att läka sig själva, skulle det hjälpa om du skulle veta hur du ger din katt första hjälpen. Detta kommer på något sätt att minska smärtan de känner. Håll din katt väl matad och närad eftersom de kommer att behöva näringsämnen när de läker. Kontakta omedelbart din veterinär om det behövs.

(Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar