Hur man stoppar diarré hos hundar

Hur man stoppar diarré hos hundar

Det finns inget som kallar en krämig dag ganska som en klockan 3 "Jag har gjort en röra på golvet" gnälla från din diarréhund. Inte bara har du en röra att rensa, utan du har också oron för att något inte stämmer med din hundkamrat. För långvarig eller svår diarré ersätter ingenting ett veterinärbesök, men för de plötsliga, milda upprörelserna finns det några saker du kan göra för att hjälpa din hund väder stormen.

Diarré har många orsaker och till och med många versioner. Vad som ligger bakom din hunds diarré kommer att betyda mycket när det gäller svårighetsgraden och varaktigheten, så om du kan hitta en orsak, gör det! I annat fall, ta dessa tröstande steg för att få din bästa vän med.

1. Ge alltid vatten

En av de verkliga farorna med diarré är uttorkning. Utan diarré kan din hund enkelt reglera vilka vätskor som går in med vad som kommer ut, men med diarré kan det som kommer ut snabbt komma före vad som händer. Uppmuntra din hund att dricka så mycket som möjligt genom att tillhandahålla färskt, rent vatten hela tiden . Om de behöver lite mer av ett incitament att dricka kan du lägga till lite kycklingsbuljong med låg natrium i deras vattenskål.

2. Inhålla mat

När en hund har diarré, betyder det att något i deras matsmältningssystem är tomt. I stället för att mata sina problem med regelbundna måltider, istället, ge tarmen en paus genom att hålla kvar mat i 12-24 timmar efter början av diarré. Detta hjälper dem bara att återställa utan att lägga till mer arbete på plattan. Dessutom, om vi ser tillbaka till ovanstående ekvation: om ingenting går in, kommer mindre att komma ut.

Naturligtvis kommer det att vara svårt att hålla kvar mat i en halv eller till och med en hel dag för unga valpar, mindre hundar eller de med vissa medicinska tillstånd. I stället för att tömma matskålarna, hoppa till nästa steg.

3. Mata en blandad diet

Tänk på detta som kycklingsoppan för diarréhunden. När det är dags att börja din pooping valp tillbaka på mat, ta det lugnt till en början. Ge dem något intetsägande och lättsmältbara under ett par dagar för att ge tarmen en paus. Att ge dem regelbundet hundmat, godbitar eller bordsskrot kan orsaka en ny ansträngning av diarré, så håll det enkelt. Det finns många veterinärmedicinska matsmältningsdieter där ute som är mer fullständiga och balanserade för långvariga problem, men för ett akut, okomplicerat fall av diarré kan lite hemlagning fungera också. En del kokt kyckling med ris eller pasta ger din hund proteinet och kolhydraterna som de behöver under några dagar medan matsmältningssystemet återhämtar sig.

Du vill börja med att mata små mängder oftare. Beroende på storleken på din hund kan det vara en eller två matskedar varje par timmar. Återigen hjälper detta bara till att inte överbelasta tarmen, så att det blir tid att läka. När din hunds diarré rensas upp kan du börja blanda i deras vanliga hundmat med den intetsägande dieten, öka mängden matad och få dem tillbaka till sitt normala måltidsschema.

4. Öka fibern

Fiber är en av naturens mer mångsidiga ämnen. Det hjälper inte bara att lindra förstoppning, det kan också hjälpa till att stoppa diarré hos hundar. Fiber är en osmältbar produkt som vanligtvis kommer från växtkällor. Det hjälper till att bulka upp tarmrörelserna för att antingen hjälpa dem att röra sig genom kolon eller för att stelna avföring som är mjukt eller till och med vattnigt. En annan fördel med fiber i din hunds diet är att det hjälper dem att känna sig fulla längre, en stor vinst om du har en hund som alltid är hungrig.

Några bra fiberkällor för hundar med diarré är konserverad pumpa, gröna bönor eller vetekim. Att lägga till lite fiber i kosten kan hjälpa till att bromsa upp diarréen utan att skapa ytterligare arbete på hundens redan överarbetade tarm.

5. Pumpa upp probiotika

Varje valp har ett mycket viktigt mikrobiom. Dessa är de goda bakterierna som bryter ner maten och producerar många viktiga vitaminer och näringsämnen som ska användas i hela kroppen. Om din hund upplever diarré, är mikrobiomet inte lyckligt. Att förse din hund med probiotika hjälper till att mata och återfolka de goda bakterierna så att din hunds matsmältningssystem kan återställa sin naturliga matsmältningsbalans.

Probiotika finns överallt! Du kan hitta många typer av probiotiska kosttillskott, eller för en mer naturlig version vända dig till fermenterade livsmedel. Även om din hund kanske inte uppskattar bra surkål, kommer de sällan att få näsan på en yoghurt. Gå med den vanliga sorten som mindre socker desto bättre när du vill rensa upp diarré. Ett par matskedar om dagen är allt som din hund kommer att behöva.

6. Besök din veterinär

Varje diarréepisod som varar längre än 48 timmar, orsakar uttorkning, blodiga avföringar eller något annat symptom bör ses av en veterinär. Dessa svårare fall av diarré indikerar att något annat är på jobbet, något som mer än troligt inte kommer att fixas av ovanstående praxis. Svårare diarré kan vara resultatet av en parasit, en bakteriell eller viral infektion eller ett mer betydande hälsoproblem. Din veterinär kan diagnostisera orsaken och få en behandlingsplan för att hjälpa till att rensa dessa mer komplicerade fall. Naturligtvis, när som helst du är bekymrad över din hunds diarré, till och med milda fall, tveka inte att kontakta din veterinär.

Att stoppa diarré hos hundar är ofta en multifaktoriell strategi. Att använda en metod kommer sällan att göra det, snarare kan det ta en kombination av eller alla ovanstående steg för att få din hund tillbaka till sitt friska och lyckliga jag.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar