Hur man stoppar din hund från att skälla på grannarna

Hur man stoppar din hund från att skälla på grannarna

Ingenting kan försämra ditt förhållande med dem över staketet snabbare än en skällande hund, så du vill stoppa din hund från att skälla på grannarna innan det blir en stridspunkt. När allt kommer omkring blir det en irritation för dig, dem och ofta hela grannskapet. Om din hund är lite för intresserad av din granns gång, läs vidare för att ta reda på hur du kan hjälpa till att stoppa deras skällande.

Varför skäller hundar?

Golden Retriever som skällerGolden Retriever som skäller

Enkelt uttryckt är skällande en hunds sätt att kommunicera. På samma sätt som du kan luta dig på ditt staket och prata med din granne om vädret eller en kommande helg, bjälkar hundar för att uttrycka sina känslor eller behov. Barking Dogs: Buller eller kommunikation? DrSophiaYin.com. Publicerad 15 november 2010. Åtkomst 19 april 2021. "> 1 Generellt sett kan hundar skälla för att uttrycka:

 • Spänning: Du har precis kommit hem och det är dags för en promenad eller hämtning!
 • Tristess: De har varit låsta på den här gården hela dagen utan leksaker eller underhållning. Kan någon snälla släppa dem eller åtminstone skicka en ekorre eller fågel som de kan titta på?
 • Territorialism: De flesta hundar har någon medfödd skyddsgen. De vill skydda det de ser som deras, inklusive deras trädgård, leksaker, säng och du. Skyddande, svartsjuka och besittande beteenden. Sequoiahumane.org. Åtkomst 19 april 2021. "> 2
 • Rädsla: Höga, läskiga ljud, främlingar, mörka moln, du kan nämna det kan skicka en hund till ett skällande vansinne helt enkelt av rädsla. Förstå aggressivt beteende hos hundar. Ddfl.org. Åtkomst 19 april 2021. "> 3
 • Ångest: Vissa hundar gillar inte att vara ensamma, så de skäller av separationsangst. Separations ångest. Aspca.org. Åtkomst 19 april 2021. "> 4
 • Smärta: Hundar som har ont eller obehag kan skälla för att meddela att något är fel. De visar vanligtvis också andra symtom, inklusive att inte äta, halthet eller ovilja att träna. 7 varningstecken på smärta hos hundar. Sitstay.com. Publicerad 5 mars 2018. Åtkomst till 19 april 2021. "> 5
 • De behöver något: På samma sätt som skällande för att uttrycka smärta kan hundar också skälla när de behöver något. Mat, vatten, skugga, att gå ut / inuti är alla anledningar till att din valp kan varna dig för skällande. VÄFT! Barky Dog-serien: Uppmärksamhet eller efterfrågan. Orlandodogtraining.com. Publicerad 5 oktober 2017. Åtkomst 19 april 2021. "> 6
 • Demens: Våra äldre valpar kan börja skälla på grund av demens. De vet inte varför eller ibland att de skäller, eller de kan bli desorienterade och inte veta var de är. Demens hos äldre hundar: 6 sätt att hantera effekterna. Vetstreet.com. Publicerad 21 mars 2012. Åtkomst 19 april 2021. "> 7

Hur man kan stoppa din hund från att skälla på grannarna

Hund som skäller utomhusHund som skäller utomhus

Som med de flesta träningar för att korrigera beteenden hos hundar, är det bäst att ta reda på varför de skäller i första hand. Att identifiera orsaken till deras skällande kan hjälpa dig att ta bort stimulansen eller åtminstone ge dig något att arbeta med. Förvänta dig inte att din hund slutar skälla på dina grannar över natten. Det kommer att ta lite tid och tålamod.

 • Börja tidigt: Försök att inte vänta tills din hunds skällande har blivit ett stort problem. Det är lättare att fixa i de tidiga stadierna innan de har blivit vana vid att göra det. Men om din hund redan har nått skäl på professionell nivå, förtvivla inte. Det kan fortfarande korrigeras, det kan bara ta lite mer tid och uthållighet.
 • Övervakning, alltid: Om din valp har en vana att springa till staketet för att skälla på dina grannar i samma ögonblick som de släpps ut, se till att de inte går ensamma. Följ dem alltid och låt dem inte stanna utan tillsyn. På det sättet är du där för att ge dem ett lugnt, men ändå fast "Tyst" eller för att omdirigera dem om de går i ett skällande frenesi.

Om din hund skäller på grannarna inomhus kan du behöva begränsa de delar av huset de har tillgång till. Du kan till exempel blockera din hunds tillgång till rum med stora fönster eller de som ligger närmast dina grannars hem om du inte är hos dem, så att du kan omdirigera deras beteende omedelbart om de börjar skälla.

 • Desensibilisering: Ta din hund ut på gården eller i rummet där de mest sannolikt skäller på grannarna och låt dem sitta bredvid dig. Interagera med grannen eller låt din hund lyssna på vad de gör. Om de skäller ber du dem "Tyst". Belöna dem med godis eller tillgivenhet när de är tysta. Se till att de har varit tysta i några sekunder innan du belönar dem så att de inte förknippar en godis med skällande. Fortsätt att göra detta tills de lätt kan gå ut på gården eller höra din granne komma hem utan att skälla. Att övervinna rädslor med desensibilisering och motkonditionering. Vcahospitals.com. Åtkomst 19 april 2021. "> 8 Det här fungerar bäst för hundar som är territoriella eller bjuder av rädsla. Det hjälper dem att se att grannarna inte är läskiga och inte kommer att försöka stjäla sin trädgård.
 • Distraktion: Se till att din valp alltid är upptagen när grannarna är ute eller när de kommer hem. Ge interaktiva leksaker, pussel eller lek med dem under de höga skällande tiderna så att de kan fokusera på andra saker.
 • Barkkrage: Barkkrage fungerar genom att avge ett ljud, vibrationer, statisk chock eller stark doft när en hund skäller. De är avsedda att avskräcka skällande genom att ge negativ förstärkning. Hundar kan bära krage under dagen när du är borta eller när du är ute, närhelst de är mer benägna att skälla.
 • Slit ut dem: Du kanske har hört att en trött hund är en bra hund, och oftast är det sant. Om en hund är utsliten på lång sikt, simma eller hämta spel, kan de sakna energi att gå upp och skälla på grannarna. Att ge din hund mycket träning hjälper inte bara till att minska skällande, men det är också en bas för ett hälsosamt liv.

Vad man inte ska göra när din hund skäller på grannarna

Det finns vissa områden där hundföräldrar får problem med att träna sin hund att inte skälla. Det är viktigt att inte göra följande eftersom det faktiskt kan öka deras sannolikhet för att skälla:

 • Skrik inte på dem: Skrik till en skällande hund kan faktiskt öka skällande. De tror att du går med. Använd istället en lugn, jämn ton och säg bestämt "Tyst" för att få din poäng. Belöna dem när de är tysta i några sekunder.
 • Inkonsekvens: Detta betyder inte att du behöver följa samma träningsmetod; det betyder bara att du måste hålla dina belöningar och förväntningar konsekventa. Om du vill att din hund ska vara tyst i 10 sekunder före en belöning, se till att den är 10 sekunder varje gång.
 • Gör inte för mycket på en gång: Håll dina träningspassar korta och roliga. Detta innebär 10-15 minuter två till tre gånger om dagen. Längre fram och du kan överleva hundens uppmärksamhet. Du kan också ändra dina metoder hela dagen. Till exempel gör lite desensibilisering på morgonen, en distraktion under dagen och desensibilisering igen på kvällen.
 • Vänta inte: Återigen är det alltid lättare att ta hand om din hunds skällande tidigt. Vänta inte med att involvera en professionell. Veterinärer eller professionella tränare kan hjälpa dig om din hund kämpar med det tysta konceptet.

Överdrivet skällande är ofta obehagligt för hela familjen, men det kan också vara en stor irritation för dina grannar om din hund ständigt skäller på dem varje gång de går utanför sitt hem. Att följa dessa tips hjälper dig att hindra din hund från att skälla på grannarna så att du kan behålla ditt vänliga förhållande med alla i ditt område.

 1. Yin S. Barking Dogs: Buller eller kommunikation? DrSophiaYin.com. Publicerad 15 november 2010. Åtkomst 19 april 2021.
 2. Cole L. Skyddande, svartsjuka och besittande beteenden. Sequoiahumane.org. Åtkomst 19 april 2021.
 3. Dumb Friends League. Förstå aggressivt beteende hos hundar. Ddfl.org. Åtkomst 19 april 2021.
 4. ASPCA. Separations ångest. Aspca.org. Åtkomst 19 april 2021.
 5. SitStay. 7 varningstecken på smärta hos hundar. Sitstay.com. Publicerad 5 mars 2018. Åtkomst 19 april 2021.
 6. Burger A. WOOF! Barky Dog-serien: Uppmärksamhet eller efterfrågan. Orlandodogtraining.com. Publicerad 5 oktober 2017. Åtkomst 19 april 2021.
 7. Khuly P. Demens hos äldre hundar: 6 sätt att hantera effekterna. Vetstreet.com. Publicerad 21 mars 2012. Åtkomst 19 april 2021.
 8. Horwitz D, Landsberg G. Övervinna rädslor med desensibilisering och motkonditionering. Vcahospitals.com. Åtkomst 19 april 2021.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar