Hur man tränar en katt att använda toalett

Hur man tränar en katt att använda toalett
Hur man tränar en katt att använda toalett

Hur man tränar en katt att använda toalett. Idén att utbilda katt till toalett verkar inledningsvis opraktisk men blir matsmältande med tiden. Detta beror på att de flesta människor inte tror på idén förrän de ser allt detta praktiskt. Mycket få av oss vet att katter också kan utbildas för att använda toalett. Trots att träningsprocessen ger vissa bakslag för ägarna, kan lite tålamod och konsistens dock ge positiva resultat i detta avseende. 

Olika människor använder olika tekniker för att bli av med kattens avfall eftersom det är den enda nackdelen med att hålla dessa hemma. En av de bästa teknikerna är att träna din katt att använda toalett i hemmet. De flesta människor som håller katter som husdjur anger toaletter för katterna. Följande är de viktiga sätten att träna katt att använda toalett.

Steg för att träna katt för att använda toalett:

1-Ange vilken toalett som är lättillgänglig

Det allra första och det viktigaste steget är att ange en toalett för katten. För detta ändamål, välj alltid den toalett som är lättillgänglig. Detta beror på att en lättillgänglig toalett kommer att göra utbildningsprocessen ganska enkel.

2-Använda Litter Box och placera den i toaletten

Träningsprocessen är givande om du tränar en kattunge. Det beror på att det kommer att vara van vid inställningarna tills den växer till en katt. Använd kattlådan för kattungarna och placera denna låda i toaletten som du har angett för katten.

3-Börja höja nivån på Litterbox

När din kattunge vänjer sig vid nya inställningar för att använda kullen i toaletten börjar du långsamt höja nivån på kullen. Här är det en sak att tänka på att höja nivån på kattlådan genom att hålla kattungens ålder iögon. Du kan också använda kullen för en katt också. Denna toalettträning ska alltid vara för en frisk och utgående katt.

4-plats kassaskåp på toalettsitsen

När du har tränat din katt att använda kullen som är placerad på toalettstolen så placerar du lådan på sätet. Använd kanalbandet för att fixa kullen så att katten inte får slå av den. Detta steg är besvärligt om det inte finns någon separat toalett för din användning. Tre till fyra dagars träning krävs för detta steg.

5-träningssats

Nu kan du byta ut kullådan med utbildningssats för katttoalett under några dagar. Olika sortersatser med olika tillbehör finns på marknaden. De flesta av satsen passar på toalettens storlek och är utrustade med olika delar för att öka storleken på hålet mitt på toaletten. Försök att fylla sidorna på brickan med spolbart kull för att få katten att känna att den använder kullen. Detta gör det bekvämt för katten att använda toaletten.

6-Ta bort kullen

När du har säkerställt att din katt har vant sig tar du bort kullen. Om din katt är välutbildad, kommer den att gå på toaletten utan att tveka och eventuella problem med att använda kattlådan. Här är det viktigt att nämna att om katten slutar svara vid något av stegen, gå till föregående steg och upprepa den. Fortsätt sedan långsamt till nästa steg.

Till slut kan vi säga att det inte är omöjligt att träna katt att använda toalett Endast en stor grad av tålamod krävs för detta ändamål. Användning av kattpottsträningskit rekommenderas alltid för snabba resultat.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar