Hur man trimmar säkert din kanins naglar

Hur man trimmar säkert din kanins naglar

Precis som alla andra husdjur, och till och med dig själv, kommer din husdjurskanin att behöva klippa naglarna regelbundet. Du bör göra detta minst varannan vecka för att hålla din kanins naglar på en sund längd.

Så svårt som det kan vara att hålla en viftande kanin medan du försöker klippa naglarna, är det en av de viktigaste delarna av kaninägande. Fortsätt läsa för att lära dig mer om varför du regelbundet ska trimma kaninens naglar och hur du gör det säkert och enkelt hemma.

Innehållsförteckning

Varför du behöver klippa kaninens naglar

Det finns inget bättre än att mysa med din kanin, men det kan bli obehagligt när hans naglar är för långa, vilket kan orsaka långa repor och till och med blödning. Kaninspikar kan vara skarpa, och ibland kan din kanin skära dig ganska djupt, även av misstag.

Men nagelklippning är inte bara för att rädda din egen hud från repor och repor från att hålla din husdjurskanin. Om den inte trimmas fortsätter din kanins naglar att växa. När de träffat golvet kommer de att kurva. Detta är inte bara smärtsamt, det kan också orsaka nervskador och mycket blödning.

Även lätt igenvuxna naglar kan fastna eller flisa på marken och orsaka flisning och total nagelförlust. Inte bara riskerar denna infektion, men det tar ett halvt år att få tillbaka en frisk nagel igen. Förvuxna naglar kan också påverka hur din kanin hoppar runt.

När spiken växer växer venen, även kallad snabb, tillsammans med nerven. När naglarna blir övervuxna gör det ont och förhindrar korrekt trimning vid den tidpunkt det är som mest nödvändigt. Detta gör att din kanin löper större risk att blöda ut och infekteras från nagellister.

Hur ofta ska du trimma din kanins naglar?

En kanins naglar växer ständigt, så de behöver regelbundet underhåll. Vilda kaniner växer inte sina naglar långsammare, men de har många fler möjligheter att slita dem genom att gräva och gräva.

Tyvärr har husdjurskaniner bara inte så mycket tid i smutsen. Till och med att sätta mina två kaniner i en utomhuskörning är inte tillräckligt för att hoppa över nagellister, så mycket som de båda hellre vill undvika det.

Du bör ge din kanin en spik trim var 3-4: e vecka. Detta håller dem i rätt längd, vilket håller risken för flis eller total nagelförlust nere.

Hur man klipper din kanins naglar hemma

Du kan ta dem till en veterinär och få det gjort, men det måste göras ofta, så att dessa kostnader kan öka. Vidare kan resorna till och från veterinären bli stressiga för din kanin.

Det är därför det är en bra idé att lära sig hur man gör det hemma. Att göra det själv kan vara knepigt, men det är ofta den bästa lösningen eftersom din kanin litar mest på dig.

Håller din kanin ordentligt för nagelklippning

Det första steget för att trimma din kanins naglar är att lära sig att hålla honom och klippa samtidigt. Om din kanin inte vill vara still kan detta bli ett problem. Vissa kaniner kommer aldrig att vara vana vid att hållas. Detta beror på att det får kaniner att känna sig osäkra och kommer att orsaka stress.

Håll din kanin med sina nedre fötter på marken. Du kan stödja resten av kaninen genom att placera din hand mitt på frambenen. Detta är mittpunkten där du kan få din kanin att känna sig trygg i dina armar, samtidigt som du fortfarande kan få tillgång till naglarna.

Dra försiktigt ut ett nedre ben i taget. De flesta kaniner kommer inte att tjafsa, så länge de kan känna marken under dem. För att få din kanin att flytta sig åt de två nedre fötterna, spela helt enkelt med foten tills din kanin sticker ut den.

Det viktigaste är att få din kanin att känna sig trygg, så var inte rädd för att ge honom en god mys efter varje klippt spik och en stor godbit efteråt. Detta fungerar också som en positiv förstärkning och lär honom att klippning är okej och att du inte behöver vara rädd.

Hur kort ska en kanins naglar vara?

Den rätta spiklängden bestäms vanligtvis av längden på snabben. Du bör klippa precis förbi snabben, ungefär en ½ centimeter (0,2 tum).

Hur kort att klippa kaninens naglar

När en kanin har mörkare naglar gör detta det snabba osynligt för blotta ögat, vilket gör nagelskärningar svårare och ärligare, lite skrämmande. Det finns dock en lösning. För att se snabben på en mörkare tånagel, lyser helt enkelt en ficklampa under nageln och leta efter venens skugga.

Om din kanins nagel börjar krypa till och med något, växer den redan över och måste klippas så snart som möjligt. Men som jag redan har sagt resulterar detta ofta i en längre snabbhet.

För en kanin med en längre snabb kan det ta några månader med korrigerande klippning för att komma tillbaka till en hälsosam längd. Det är också en bra idé att lägga lite vaddering på botten av din kaninbur för att göra promenader och hoppa runt mer bekvämt, särskilt om det har en trådbotten.

Bästa verktygen att använda för kaninspik

För att trimma din husdjurskanins naglar snabbt och enkelt hemma behöver du rätt typ av verktyg. Du har två alternativ:

  1. trimning med nagelklippare för husdjur, eller
  2. fila dem med en spikmaskin för sällskapsdjur.

Varje kanin har olika komfortnivåer, så du kan behöva utforska dessa alternativ utifrån det. Om din kanin inte gillar att hålla still länge eller inte gillar ljudet från en kvarn, bör du förmodligen gå med nagelklippare, så att det kan bli kortare och mindre stressande.

Nagelslipar för husdjur

Husdjurspikslipmaskiner sägs ofta vara enklare än traditionella nagelklippare. Detta beror på att det spikar naglarna och förhindrar flis eller överskärning. Detta kommer dock att ta längre tid att göra, vilket kan skapa mer stress för din kanin än nödvändigt. Dessutom kommer många slipmaskiner att göra ljud som kan skrämma din kanin.

Om du bestämmer dig för att använda en nagelslip, välj den som har mindre vibrationer och buller. Som ett mildare tillvägagångssätt kan du också använda mänskliga nagelfiler.

Nagelklippare

Den viktigaste delen av att bestämma vilka klippare som ska köpas är storlek och skärpa. Den måste vara tillräckligt liten för din kanin, och kniven ska vara vassa. Tråkiga blad kommer bara att orsaka sönderbrott och spån på nageln.

Living World Small Animal Clippers är en av de bästa kaninklipparna. De håller sig vassa länge och är tillräckligt små för att passa en kanins små tånaglar. Då och då kan du vässa dina trimmare genom att skära dem i en vikt bit tennfolie i några minuter.

Vad ska man göra om man skär av snabben av misstag

På mörkare naglar kan det vara riktigt svårt att se det snabba. Så, att klippa för nära det snabba eller över det är mer troligt att det händer. Det kan också hända när din kanin ständigt busar och rör sig medan du skär. När du skär av snabben kommer det att blöda mycket.

Du måste använda lite styptiskt pulver och packa tånageln för att stoppa blödningen. Det kan också vara en bra idé att använda lite gasväv och veterinärförpackning för att binda den och hålla den ren från skräp och bakterier i ett par dagar. När såret börjar läka kan det ta ett tag att återfödda nageln, men din kanin kommer att må bra, och det är den viktigaste delen.

Slutsats

Att klippa din kanins naglar kan vara lite skrämmande, men det är så viktigt. När du väl har bemästrat det rätta sättet att hålla din kanin och klippa naglarna blir det lättare för er båda.

Öva gärna detta med din kanin några gånger innan du börjar trimma för att hjälpa honom att känna sig mer bekväm med denna hållning. Om du inte känner dig bekväm med att göra det själv, kontakta en liten groomer eller en veterinär för att hjälpa dig eller till och med visa dig hur du gör det själv.

Adblock -test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar