Hur man vet när din katt är sjuk

Hur man vet när din katt är sjuk

Sjuk katt.

Ett av kattartens största egenskaper är också delvis att skylla på när de inte får den hjälp de behöver. Faktum är att katter är hemliga, mystiska och döda mot att avslöja några tecken på svaghet. Det är deras smygande natur som döljer sanningen även för de mest erfarna och engagerade kattägare.

Att känna till tecknen på att din katt är sjuk är ett bra ställe att börja, men det är inte alltid klart eller lätt. Att kunna identifiera symtom kan dock hjälpa dig att hantera sjukdom eller skada i tid.

Var är du?

En av de mest uppenbara indikatorerna på att din katt är sjuk har att göra med deras beteende. De är vanor, alla avvikelser från deras rutin bör noteras och tas upp. Till exempel känner en tidigare pratsam eller klumpig katt som plötsligt drar sig ur sällskap eller uppmärksamhet uppenbarligen inte sig själv. På samma sätt signalerar en tyst katt som plötsligt börjar rösta mer än någonsin att de behöver hjälp.

Småsaker

Alla förändringar, även små, kan vara kopplade till något allvarligt. Katter som slutar äta eller dricka på sina normala sätt kan också lida av en sjukdom eller skada. En allmän regel är att noggrant mäta mat och vatten för att säkerställa att de får optimal näring och återfuktning.

Dehydrering är en vanlig sjukdom och bör behandlas direkt. På samma sätt kan katter snabbt utveckla ett tillstånd som kallas hepatisk lipidos (fet leversjukdom) som kan få allvarliga konsekvenser när katter slutar äta.

På tal om att äta och dricka …

Det är möjligt att din katt är sjuk om den går upp eller ner i vikt på en relativt kort tid. Det är inte alltid lätt att upptäcka dessa förändringar när man tillbringar mycket tid tillsammans. Därför rekommenderar vi två möten per år för katter över sju år. På så sätt kan vi hålla oss framför åldersrelaterade problem, till exempel snabb viktökning/förlust innan de går ur spel.

Inte så subtil

Kräkningar och diarré är inte normala kattbeteenden och de är definitivt inte subtila. I motsats till vad många tror, ​​bör hosta upp hårbollar egentligen bara hända 1-2 gånger om året (om alls). Ring oss omedelbart om du märker förändringar i kattens vanor eller om de inte kan hålla ner mat eller vatten.

En sjuk katt kan också anstränga eller stämma nöd när man försöker kissa eller göra avföring. Det krävs mycket för en katt att reagera på det här sättet och deras grunder bör inte ignoreras.

När din katt är sjuk

Om din katt är sjuk kommer de sannolikt att sluta med sina jobbiga groomingvanor. Du kan se en fet eller fet päls, öron- eller ögonuppbyggnad, eller till och med trassel eller mattor.

Tandsjukdomar kan orsaka otrolig smärta om de ignoreras och kan leda till större sjukdom i hela kroppen över tid. Håll koll på försämrad andetag, tappa mat eller känslighet när du äter.

Ett öga på rutinbesök

Kattundersökningar gör att vi kan förebygga betydande hälsoproblem. Trots kattägarnas och vårt veterinärteams bästa ansträngningar händer olyckor. Om din katt uppvisar allvarliga symtom, sök akut veterinärvård omedelbart.

Våra veterinärer på Cat Care of Vinings är alltid här för att hjälpa dig genom eventuella kattsjukdomar eller nödsituationer. Ring oss på (404) 792-0700 för frågor eller funderingar.

Adblock -test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar