Hur mycket choklad kommer att döda en hund?

Hur mycket choklad kommer att döda en hund
Hur mycket choklad kommer att döda en hund

Hur mycket choklad kommer att döda en hund?

Varje hundägare vet detta som en strikt regel – ge inte ditt husdjur choklad . Men ibland kan våra lurviga vänner vara tillräckligt snygga för att sniffa bort platsen för dolda godisar och stjäla några som är anledningen till att det är nödvändigt för att hålla hundkamera hemma . Då kan du inte vända vad som hände. 

Det finns dock inget behov av panik. Ja, choklad är giftig för hundar. Men det beror på storleken på ditt husdjur, mängden och typen av ätad choklad. 

Kom ihåg att även om mindre mängder inte dödar din valp, måste du aldrig ge din hund choklad! Du måste veta hur mycket choklad som är okej för ditt husdjur bara för att förstå vad du ska göra när en olycka inträffar.

Hur mycket choklad kan din hund äta utan konsekvenser?

Teobromin är orsaken till att valpar inte kan äta choklad. Hundar kan inte smälta teobromin som vår favoritbit innehåller. Vanligtvis visar ditt husdjur symtom på förgiftning efter att ha konsumerat 20 mg teobromin för varje kilogram av deras vikt. Symtomen blir allvarligare och dödliga vid 40-50 mg per kilo.

Om din hund åt 3,5 g mörk choklad eller 14 g mjölkchoklad för varje kilo av sin vikt, måste den omedelbar behandling. För att göra det lättare för dig att avgöra om du behöver skynda dig till veterinären, här är de farliga mängder choklad för olika raser. 

 • Leksak (ex. Yorkshire Terrier) – 3-4 kg – 27 g mjölkchoklad eller 11g mörk choklad.
 • Liten (ex. Jack Russel) – 6-8 kg – 53 g mjölkchoklad eller 22 g mörk choklad.
 • Medium (ex. Springer Spaniel) – 16-23 kg – 140 g mjölkchoklad eller 58 g mörk choklad.
 • Stor (ex. Labrador Retriever) – 30-35 kg – 261 g mjölkchoklad eller 109 g mörk choklad.
 • Jätte (ex. Mastiff) – 57-89 kg – 496 g mjölkchoklad eller 206g mörk choklad.

Vilka är symtomen på chokladförgiftning?

Om din hund konsumerade en farlig mängd choklad skulle den börja visa tecken mellan 4 och 24 timmar efter att ha ätit behandlingen. Symtomen inkluderar:

 • Diarre
 • kräkningar
 • Snabb andning
 • Rastlöshet
 • kramper

Om din hund åt en farlig mängd choklad , måste du ge den snabbt behandling. Rusa till läkaren så snart som möjligt. Varje minut räknas nu!

Det finns vissa saker du kan göra hemma, som att låta din hund spy. Men vi rekommenderar starkt att du går till veterinären. 

Hur ser du till att ditt husdjur inte äter choklad?

Du borde inte ens erbjuda det till din valp. Det får aldrig användas som en behandling eller belöning. Även om små mängder mjölkchoklad är säkra, klarar djur inte bra med socker. Så om du vill ge något till din hund, håll dig fast vid köttet eller andra livsmedel som är säkra för valpar.

Se till att du förvarar choklad på en plats som din hund inte kan nå. Underskatt inte dess krafter! När valpar är ivriga att få något, kommer de att göra allt för det. Så hitta en plats som är utom räckhåll för ditt husdjur.

Du kan också träna din hund att lämna saker. Om du sedan ser att den stjal chokladen, kan du beordra den att lämna den. Tänk på alla möjliga situationer när choklad kan uppträda i hundens mun och gör allt du kan för att förhindra att detta händer.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar