Hur mycket kostar det att mikrochipa en hund?

Hur mycket kostar det att mikrochipa en hund?

Har du funderat på att få ditt husdjur mikrochipat men vill veta mer information innan du fattar det beslutet? Microchipping av en hund är mycket prisvärd och en bra idé för alla husdjur. Enligt American Humane Society förloras cirka 10 miljoner husdjur i USA varje år. Om ditt husdjur är mikrochipet kommer detta att öka oddsen för att ditt husdjur kommer att returneras säkert till dig.

I den här artikeln kommer vi att granska hur mycket ett hundmikrochip kostar och andra vanliga frågor om hundmikrochips.

Vad är ett hundmikrochip?

Ett hundmikrochip är en liten transponder som kan implanteras av en veterinär under din hunds hud mellan axelbladen. Detta elektroniska chip har ungefär samma storlek som ett riskorn. Till skillnad från GPS-spårhalsband för hundar kan ett mikrochip inte spåras från en mobil enhet.

Varje gång en löshund tas till en veterinärklinik eller djurskydd är det första personalen kommer att skanna hunden efter ett mikrochip. Ditt husdjurs mikrochip har ett unikt identifieringsnummer som visas när ditt husdjur skannas. Om husdjurets mikrochip är registrerat online kommer din kontaktinformation att kopplas till mikrochipnumret så att du kan kontaktas och återförenas med ditt husdjur.

Hur mycket kostar mikrochipning av din hund?

Den genomsnittliga kostnaden för att få ett mikrochip till din hund från en veterinärklinik är runt $ 50 till $ 60, vilket inkluderar kostnaden för mikrochipet, implantationsavgiften och registrering av mikrochipnumret. Det här priset kan vara mer eller mindre beroende på din plats. Du kanske kan få din hund mikrochipad för så lite som $ 22 på VetIQ Pet Care veterinärkliniker som är veterinärmedicinska centra som ligger i vissa Walmart och Meijer butiker.

Finns det en månadsavgift för mikrochips för hundar?

De flesta mikrochips har en engångsavgift för livstidsregistrering som vanligtvis ingår i kostnaden för mikrochipning på veterinärkliniken. Många mikrochipföretag har prenumerationsbaserade tjänster som ger dig extra funktioner och fördelar. Dessa månatliga prenumerationer krävs inte för att hålla ditt husdjurs mikrochip registrerat. Du kan kontrollera om ditt husdjurs mikrochip är registrerat genom att besöka AAHA Universal Pet Microchip Lookup .

Är det värt det att mikrochipa din hund?

Det är definitivt värt det att mikrochipa din hund. Den amerikanska Veterinary Medical Association rapporterade att microchipped hundar tillbaka till sina ägare ungefär hälften av tiden, medan de utan mikrochips var bara tillbaka omkring en fjärdedel av tiden. Det betyder att om ditt husdjur är mikrochipat, är det mer troligt att de hittar tillbaka till dig om de springer iväg eller går vilse .

Är microchipping en hund smärtsam?

Ett mikrochip implanteras under en hunds hud med en stor nål. Nålen är större än nålen som används för vaccination. Det kan finnas kort smärta när nålen sätts in i hundens hud, men denna smärta är vanligtvis mindre och kortvarig. Vissa hundar märker knappast smärtan från implantation av mikrochips. Implantering av mikrochip kan göras utan operation eller anestesi.

Vid vilken ålder kan du mikrochipa en hund?

Jag rekommenderar att mikrochipa din hund så snart som möjligt eftersom mikrochipning kan göras i alla åldrar. Vissa veterinärer kommer att mikrochippa valpar så unga som 6 veckors ålder. Andra veterinärer kanske vill vänta till 12 till 16 veckors ålder, särskilt hos små hundar och leksaksraser. Ju tidigare du kan få ditt husdjur mikrochipad, desto bättre.

Hur länge håller ett mikrochip i en hund?

Mikrochips håller vanligtvis ditt husdjurs hela liv eftersom de flesta mikrochips har utformats för att hålla i 20 till 25 år. En gång implanterad under huden ska mikrochipet fortsätta att fungera i flera år. Ibland slutar ett mikrochip att fungera, så det är en bra idé att låta din veterinär skanna ditt husdjurs chip en gång per år för att säkerställa att chipet fortfarande fungerar.

Kan jag spåra min hunds mikrochip?

Ett hundmikrochip kan inte spåras. Ett mikrochip är helt enkelt ett identifieringschip som är implanterat under din hunds hud som måste skannas med en mikrochipskanner. Om du är intresserad av spårbar identifiering för din hund bör du överväga att köpa en GPS-hundspårare förutom att ha ditt husdjur mikrochipset. GPS-trackers för hundar gör att du kan spåra din hunds plats om de går vilse.

Hur vet du om en hund är mikrochipad?

De flesta veterinärsjukhus och djurhem har förmågan att skanna en hund efter ett mikrochip. Om du inte är säker på om din hund har mikrochipat kan du be en veterinär att skanna ditt husdjur för att leta efter ett mikrochip. När de har gett dig mikrochipnumret, se till att numret är registrerat till ditt namn och kontaktinformation. Om du hittar en herrelös hund bör du också kontakta en veterinärklinik eller djurhem så att de kan skanna hunden efter ett mikrochip.

Kommer min hund fortfarande att behöva identifiera taggar efter mikrochipning?

Ditt husdjur kommer fortfarande att behöva bära identitetsmärken även om de är mikrochipade. Om ditt husdjur flyr kommer din hund att återförenas med dig om de bär ID-taggar. Dessutom kommer ditt husdjur fortfarande att behöva bära sitt rabiesmärke för att visa att det är uppdaterad om rabiesvaccination. Om din hunds krage faller av när de går vilse är mikrochip det enda sättet att ditt husdjur kan identifieras och returneras till dig.

Var kan jag få min hund mikrochipad?

Om du är intresserad av att få din hund mikrochipad, bör du kontakta din lokala veterinär. De flesta veterinärkliniker har förmågan att implantera mikrochips i hundar. Ring din veterinär för att se hur mycket denna procedur kommer att kosta och boka en tid för att få ditt husdjur mikrochipset.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar