Hur mycket träning behöver en hund varje dag?

dog training in gym
Hur mycket träning behöver en hund varje dag

Hur mycket träning behöver en hund varje dag?

Hundägare vet vad en valps zoom är. Ibland börjar unga valpar hoppa och springa som galen utan något mål i åtanke, bara för att springa och hoppa. Och sedan somnar de plötsligt när som helst och i vilken position som helst sömnen fångade dem. Det är så unga hundar försöker bli av med den överskottsenergin som sitter i dem som en tickande bomb.

Äldre husdjur gör inte det. Istället visar de andra tecken på bristen på träning. De blir mindre lydiga, mer oroliga, varnade och i allmänhet svåra att hantera. Dessutom får de vikt över tid och utvecklar problem relaterade till leder och muskler. Därför är det viktigt att få din valp aktiv. Kolla Guide för djuraffär om hundskötsel.

Hur mycket träning behöver min hund dagligen?

Det beror på vilken ras du har. Vissa hundar är mer aktiva och andra är närmare soffapotatis. Du bör dock tänka på att vissa raser som Labradors, till exempel, kan vänja sig till lågenergiregimen och bli ett latt röra. De är mycket angelägna om att passa sina ägares liv. Det är därför du kan se överviktiga Goldens och Labradorer så ofta.

Arbetande raser

Du bör komma ihåg att de flesta raser ursprungligen inte var avsedda att bo i hem och gå en promenad två gånger om dagen. De fick arbeta hårt dagligen. Alla tyska herdar, Border collies, Labradors och Goldens, Cocker Spaniels, Beagles, Huskies och många andra raser som vi älskar är tänkta att arbeta varje dag. Och om du inte tillhandahåller dem tillräckligt med träning kommer de inte att kunna lyssna på dig eller bete sig på lämpligt sätt i allmänhet.

En del arbetande raser som border collies arbetar i 12 timmar per dag i sin naturliga miljö. De besättar vattenkokare, springer och utvärderar ständigt situationen. Och om all sådan hund har är två promenader i koppel under dagen, kommer den att bli galen. Många collies utvecklar tvångsmässigt beteende som leder till svåra traumor och andra problem.

Därför bör du lära dig bakgrunden till den ras du har och förstå vad den skapades för. Vanligtvis kräver arbetande raser från 60 till 120 minuters träning dagligen.

Brachycephalic och små raser

Brachycephalic hundar kan inte hantera mycket fysisk aktivitet. Du kan dock ersätta den med mental aktivitet och lära dig trick med din valp. Det är ännu mer utmattande än fysiska övningar. Hundar som mops, franska och engelska bulldogs kommer att vara bra med 20-30 minuters aktivitet per dag.

Mindre raser behöver mindre aktivitet helt enkelt för att de är små. Vanligtvis är de flesta av dem nöjda med 30-60 minuters dagliga promenader.

Jätte raser

Det kan kännas motintuitivt, men jättehundar som Newfoundlands eller Great Danes behöver inte så mycket träning. De kommer gärna att ha 30-45 minuter fysisk aktivitet per dag. Detta är anledningen till att hitta en stor hund kennel där din hund kan springa för skojs skull.

Finns det något för mycket träning?

Ja, det finns det. Om din hund rör sig långsammare än vanligt, har överdriven törst, pantar, är desorienterad och ofokuserad, är den troligen för utmattad. Så om din valp vägrar att utföra trick eller vara aktiv, låt det vara i fred och minska mängden träning i framtiden.

Räknar endast fysisk aktivitet?

Alltför aktiva hundar är svåra att slita på. Och de flesta ägare har inte de två timmarna varje dag för att hålla sina husdjur i rörelse. Den goda nyheten är att du enkelt kan byta ut en timmes fysisk aktivitet med cirka 30 minuters mentalt engagemang. Lär dina valp trick eller lydnad, så ser du hur snabbt det tröttnar. Naturligtvis kan du inte ersätta alla de fysiska övningarna med sådan träning.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar