Hur vet man om en katt har ett brutet ben?

Hur vet man om en katt har ett brutet ben?

Här är de kontrollanta tecknen!

Att berätta om din katt har ont bör vara en av de färdigheter som varje kattägare bör ha. Oroa dig inte, du behöver inte vara en mästare direkt! Om du misstänker att din katt kan ha ett brutet ben finns det tecken att se upp för!

1. Letargi

Ibland skulle en katt vägra att göra någonting alls. De skulle se ut som om de var orkeslösa, lata och hellre skulle sova mycket. Det skulle vara svårt att säga vid det här laget, men detta är vanligtvis en indikator på att något kan vara fel.

2. Udda sätt att gå

Din katt går kanske utöver det vanliga, eller kanske inte alls går. Se upp för tecken på haltning och tvekan för att gå upp i vikt i ett visst område. Mest troligt är detta det drabbade området.

3. Oaktuella reaktioner när det drabbade området berörs

När din katt viker och väser åt dig när du klappar dem på vissa områden kan det betyda att de har ont. De kan känna ömhet i området, så om du upptäcker att ett visst område gör ont, undvik att röra dem längre.

4. Tecken på chock

Om skadan bara inträffade kan din katt ibland se ut att vara i chock och kanske inte alls kan röra sig. Se också om din katt andades plötsligt

5. Fysiskt utseende

Förmodligen det mest uppenbara sättet att se om en katt har ett benbrott. Det finns en tydlig svullnad runt det skadade benet. En deformitet runt området ses – en böjd lem eller ett ben sticker ut genom huden. Ibland tål katter att gå trots en böjd lem, men kattröntgen kommer säkert att berätta att det är något fel

Administrera första hjälpen

Observera vidare din katt om dessa symtom kvarstår. Medan vissa säger att katter har förmågan att läka sig själva, skulle det hjälpa om du skulle veta hur man ger din katt första hjälpen. Detta kommer på något sätt att minska smärtan de känner. Håll din katt väl näring och näring eftersom de kommer att behöva näringsämnen när de läker. Rådgör med din veterinär omedelbart vid behov.

Adblock-test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar