Hur vet man om en katt har ett trasigt ben?

Hur vet man om en katt har ett trasigt ben?

Här är tecken som talar!

Att berätta om din katt har ont bör vara en av de färdigheter som varje kattägare bör ha. Oroa dig inte, du behöver inte vara en mästare direkt! Om du misstänker att din katt kan drabbas av ett benbrott finns det tecken att se upp för!

1. Slöhet

Ibland vägrar en katt att göra någonting alls. De skulle se ut som om de hade slut på energi, var lat och skulle hellre sova mycket. Det skulle vara svårt att säga vid denna tidpunkt, men detta är vanligtvis en indikator på att något kan vara fel.

2. Udda sätt att gå

Din katt kan gå utöver det vanliga eller kanske inte gå alls. Se upp för tecken på haltande och tveka att gå upp i vikt i ett visst område. Mest troligt är detta det drabbade området.

3. Oönskade reaktioner när det drabbade området berörs

När din katt vinkar och väsar åt dig när du klappar dem på vissa områden kan det betyda att de har ont. De kan känna ömhet i området, så om du tycker att ett visst område gör ont, undvik att röra vid dem längre.

4. Tecken på chock

Om skadan precis inträffar kan din katt ibland vara chockad och kanske inte kunna röra sig alls. Se också om din katt andas plötsligt

5. Fysiskt utseende

Förmodligen det mest uppenbara sättet att berätta om en katt har ett benbrott. Det finns en tydlig svullnad runt det skadade benet. En deformitet runt området ses – en böjd lem eller ett ben som sticker ut genom huden. Ibland tål katter att gå trots en böjd lem, men röntgenstrålar från katter kommer säkert att berätta att det är något fel

Administrering av första hjälpen

Vidare, observera din katt om dessa symtom kvarstår. Medan vissa säger att katter har förmågan att läka sig själva, skulle det hjälpa om du skulle veta hur du ska ge din katt första hjälpen. Detta kommer på något sätt att minska smärtan de känner. Håll din katt väl utfodrad och näring eftersom de behöver näringsämnena när de läker. Kontakta omedelbart din veterinär vid behov.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar