Jumping Spider Care (Är hoppande spindel bra husdjur?)

Jumping Spider Care (Är hoppande spindel bra husdjur?)
jumping spider home

Hoppande spindlar eller salticidae är en typ av spindlar som är kända för sina hoppfunktioner både för att jaga eller fly från fara.

De är kapabla köttätare som äter nästan allt mindre än dem, ibland även de större.

De har utmärkt sikt och sinnen som ger dem kanten att vara den bästa rovdjuret i livsmedelskedjan inom deras livsmiljö.

Så bortsett från att vara söta, är de fantastiska jägare som du kan beundra av vördnad. Därför får fler människor idag exotiska husdjur som att hoppa spindlar. En för deras söthet och två för deras fientlighet.

Men här är affären

Hoppningens livslängd kan vara ganska kort. De tappade bara cirka 5 till 6 gånger från ung till vuxen ålder. Deras totala livslängd är cirka 1 till 3 år.

Så innan du betraktar dem som ett husdjur är det bra att förstå fler fakta om dem och deras krav för att hålla en lycklig, hälsosam hoppspindel.

Vi vill ju att alla ska vara ansvariga exotiska husdjursägare.

Här är en hoppande spindelvårdsguide som hjälper dig att förstå hur man höjer hoppande spindlar som husdjur. Och samtidigt GARANTERAD att hjälpa dig att fatta ett bättre beslut om de är lämpliga husdjur för dig eller inte.

Är hoppande spindlar säkra som husdjur?

Hoppande spindlar är mycket vänliga, passiva och ofarliga för oss. I naturen är de onda rovdjur som prövar vid högre utsiktspunkter för sina rovar, men framför människor tenderar de att försvinna snabbt.

Du kan till och med hantera dem eller leka med dem med bara händer!

Och vad som till och med är bra med att hoppa spindlar är att deras huvudsakliga diet består av skadedjur du och jag hatar!

Men du undrar förmodligen … är de inte giftiga?

Det finns många missförstånd när det gäller spindlar. Första intrycket som de flesta har är att de är giftiga.

Ja det stämmer…

De flesta spindlar har gift men faktum är att endast 30 av 40 000 typer av spindlar har gift som är tillräckligt starkt för att hota våra liv.

När det gäller hoppande spindlar, har de flesta släktingar av sitt slag gift men det är verkligen för lite att skada oss.

Deras gift är tänkt att förlora sina byten innan de äter dem, eftersom de vanligtvis inte snurrar banor för att fånga sina bytes utan snarare stöter på dem ovanifrån.

Jag ska inte ljuga för dig …

Att bli biten av en hoppande spindel kan vara smärtsamt.

Rödhet för spindelbett - ExoPetGuides.com
Spindelbett orsakar rodnad

Men det är verkligen inte något som varar.

Biten kommer också att läka inom några dagar. Om du inte har en allergi mot deras gift, som, precis som en allergi mot jordnötter, kan vara dödlig.

Spindlar som du måste se upp för är den bruna enslagen och svarta änkespindlarna . När du letar efter hoppande spindlar kanske du också stöter på dessa två mycket giftiga spindlar.

Deras bitar kan vara dödliga och kräver ofta läkare. Här är ett exempel på en bit av en änka:

biten av svart änka

biten av svart änka

För att ta reda på mer om bett, kolla in vår blogg om spindelbett symptom här.

Så hur tycker du om att hoppa spindlar som husdjur nu? Tror du att de är säkra att hantera?

Vad sägs om att vi går till underhållet av hoppande spindlar innan du fattar ett beslut.

Hoppning av spindelhusuppsättning

Hoppande spindlar kräver inte ett fantasifullt hem för att sova i eller en enorm tank för att hysa dem. Vissa hoppande spindelarter kan vara ganska små så för dem finns det inget behov av att få ett stort hus.

Hoppande spindelhushänsyn:

 • Behållare
 • Substrat
 • Skydd och gömställen

Behållarstorlek

Behållare för Spider - exopetguides.com

Behållare för Spider - exopetguides.com

Det spelar ingen roll vilken behållare du använder så länge det finns hål för luftventilation.

Men utrymme spelar ingen roll, du vill ge dem gott om utrymme att röra sig som de gör i deras naturliga livsmiljö.

Du kan förbereda en behållare på minst 1 kubikfot i storlek för varje spindel. 1 kubikfot är minst en 28 liter eller 7-gallon tank.

Om du inte är picky är en enkel medium eller stor Kritter Keeper från Amazon tillräckligt bra eller alternativt är en mindre akrylfiskbehållare också tillräcklig.

En sak till som är viktig för din behållare är locket eller locket. Du bör alltid se till att det finns ett lock eller lock över behållaren för att förhindra att dina spindlar löper ut. Det är bra att använda ett nätlock eller ett hål för luft.

Andra billiga containrar lämpliga för spindlar

 1. OSHIDE Acrylic Terrarium Container – Denna behållare har ventiler på 3 sidor av behållaren. Det är också helt transparent som ger 360 ° -vy av din spindel.
 2. Biback akryl glidbehållare – Denna behållare är också transparent som ger en fullständig bild av din spindel. Den använder ett glidande lock för att skapa en öppning för utfodring. Nackdelen med denna behållare är att hoppande spindel vanligtvis skapar band och förblir överst på behållaren. Men det finns ventilationshål i toppen.
 3. OMEM Portable Transparent Plastic Box – Denna behållare är en enkel installation med full transparens på alla sidor. Detta är den mest lämpliga för din hoppande spindel eftersom locket kan öppnas från ena sidan utan att störa ditt husdjurspindel.

Bortsett från dessa prisvärda containrar, för dig som vill skapa en komplett livsmiljö för dina spindlar, kan du gå till större dyrare terrarier nedan.

Topp 2 Hoppning av spindelterrarium som är en absolut överdödelse

# 1 Exo Terra Glass Natural Terrarium

fullt terrarium

fullt terrarium

Denna inställning är ett absolut odjur för hoppande spindlar. Detta är avsett för skäggiga drakar men kan också vara ett kungarike för hoppande spindlar. Du kan enkelt hysa mer än 1 spindel i denna livsmiljö.

# 2 Exo Terra Nano Wide Terrarium

fullt terrarium

fullt terrarium

Här är ett annat terrarium som är överdödande för spindlar i höljen. Om du vill skapa ett speciellt hem för dem ger denna inställning gott om utrymme att jaga och avla.

Kan vi sätta mer än 1 spindel i samma tank?

Nej. Spindlar ska alltid hållas i isolering, annars kommer de att äta varandra.

De borde få sin egen tank om det inte är för avel. Endast för avel kan du försöka sätta en hane och en hona i samma tank.

Men här är fångsten.

Om du håller dem för länge tillsammans finns det en chans att kvinnan kommer att kannibalisera hanen. Så bara sätta ihop dem ett par dagar för parning. Sätt dem sedan tillbaka till sina egna tankar för att säkerställa att båda överlever.

Var placerar du din tank eller behållare?

Spindlar behöver solljus. Det är bra att placera din behållare någonstans nära fönstret eller områden med lite naturligt ljus. De älskar värmen. Men tänk på att inte lämna dem i solen för länge eller så kan de bli bakade vid liv.

Substrat

Ett underlag är det som används i botten av behållaren. För hoppande spindlar är det inte obligatoriskt att ha ett underlag eftersom de tillbringar mer tid i det övre området av behållaren, antagligen vid eller nära locket.

Det finns både för- och nackdelar med att använda varje substrat. Låt oss ta en titt på vad de är:

Fin jord eller potten

planteringsjord

planteringsjord

Fördelar:

 • Jord kan användas för att härma en naturlig livsmiljö
 • Perfekt för visuella

Nackdelar:

 • Kan bli rörigt med restmat. Speciellt för mjölmaskar måste de rensas eller det finns en chans att de kan valpa till skalbaggar

Om du behöver krukjord kan du få dem hit.

Pappershandduk

pappershandduk
Pappershandduk som underlag

Pappershanddukar är ett annat prisvärt alternativ som enkelt kan bytas ut för en ny bit när de är smutsiga. Att få pappershanddukar i bulk kommer också att ge många kostnadsbesparingar på lång sikt.

Fördelar:

 • Enkelt och rent
 • Spindlar kan torka sig själva om de blir våta av någon anledning

Nackdelar:

 • Efterliknar inte den naturliga livsmiljön

Inget underlag

ingen underlagsbehållare

ingen underlagsbehållare

Fördelar

 • Det krävs inte mycket rengöring

Nackdelar:

 • Efterliknar inte den naturliga livsmiljön
 • Plastytan kan vara hal för spindeln. Särskilt de äldre

Skydd, gömställen och tillbehör

Liknande skyddsrum och gömställen är inte riktigt obligatoriska men är bra att ha eftersom det replikerar deras naturliga livsmiljö.

Använd trädbarkar, trä, stockar, kvistar och grenar som dekorativa föremål och gömställen för dem.

Hem för Spider - exopetguides.com

Hem för Spider - exopetguides.com

Beroende på arten kommer vissa hoppande spindlar sällan att använda dem eftersom de tillbringar större delen av sin tid nära locket i sina banor.

Men det är fortfarande bra att ha en naturlig träyta som trädbarkar och grenar för spindlar att klättra på och röra sig omkring.

Släng lite levande mat för dem att jaga på egen hand och bli förvånad över hur de fångar sitt byte. Detta kommer att hjälpa dem att närma sig deras naturliga jag och finslipa sina jaktförmågor.

Ett bra hus för hoppande spindlar är att efterlikna deras naturliga livsmiljö. På detta sätt kommer de alltid att vara aktiva och varna. Det kommer också att vara en bra miljö för avel om det korsar dig.

Låt oss ta en titt på några lämpliga tillbehör till din hoppande spindeltank.

För träskydd och klättringsplatser kan du gå till trägrenar och kvistar:

För växter och täcken är det mycket bra att använda naturliga växter. Men det kan vara ett besvär att ta hand om de växterna också. Alternativt kan du välja livsliknande terrariumväxter för dekorativa ändamål. Här är några exempel:

Vidare kommer vi att beröra vad man ska mata dem med …

Vad äter hoppande spindlar?

Hoppande spindlar äter alla slags skadedjur.

Från filer till kackerlackor till syrsor och mal eller andra insekter som är mindre och sårbara för deras tänder skulle bli deras läckra middag.

Och vet du att hoppande spindlar i naturen till och med har nektar från blommor som sin diet? Ja, de kan faktiskt vara vegetarianer också!

Vad kan du mata hoppande spindlar med?

crickets

Jumping Spider äter syrsor - exopetguides.com

Jumping Spider äter syrsor - exopetguides.com

Kricket är valet nummer 1 för hoppande spindlar. De finns nästan överallt. Antingen fånga dem på egen hand eller köpa dem online eller i djuraffärer.

Fördelar:

 • De är billiga och lättillgängliga
 • Kan fångas på egen hand
 • Kan odlas

Nackdelar:

 • Kricketar som är för stora kan bita din spindel

Du kan faktiskt få levande syrsor i olika storlekar här.

filer

Jumping Spider äter en fluga - exopetguides.com

Jumping Spider äter en fluga - exopetguides.com

Det finns många typer av filer som är lätt tillgängliga även i ditt kök under varje säsong. De kanske inte är lätta att fånga men kan definitivt köpas i djuraffärer. Så det är inte svårt att få en redo med mat till din spindel.

Fördelar:

 • Kan hittas hemma
 • Spindlar älskar dem
 • Kan köpas i djuraffärer
 • Kan förvaras i kylskåp för en stadig matkälla

Nackdelar:

 • Får lägga ägg och förvandlas till fler torkar om de inte kyls.
 • Inte lätt att fånga

Om du planerar att odla dina egna fruktflugor, gör dig klar vinglös fruktflugkultur här.

mjölmask

Jumping Spider eat Mealworm - exopetguides.com

Jumping Spider eat Mealworm - exopetguides.com

Mealworms är ett annat bra alternativ för din spindel. Det kan enkelt köpas från alla djuraffärer eller online.

Fördelar:

 • Kan tas upp eller odlas på egen hand
 • Lätt tillgängligt

Nackdelar:

 • Restmjölmaskar måste rensas eller de förvandlas till skalbaggar

Levande mjölmaskar är lätt tillgängliga i många husdjursbutiker eller så kan du få den skickad till din dörr från dessa pålitliga målmasksäljare här.

Som du kan se, är spindlar inte mycket underhåll alls. Dessa matkällor kan fångas eller självodlas.

Hur man matar dem?

Att mata dem är väldigt enkelt. Du kan släppa levande mat i behållaren eller erbjuda dem direkt med pincett eller bara händer om du inte är nervös över spindlar.

Matningsfrekvens

För vuxna är det tillräckligt med matning varannan till tredje dag. När de är fulla ignorerar de vanligtvis maten.

För spindlar eller juvenila spindlar tenderar de att bli hungriga ofta så mellan 1 och 2 dagar är det bra. Juvenila spindlar bör verkligen hållas åtskilda, annars kan de äta varandra upp.

För äldre spindlar med ålder tenderar de att äta mindre. Ibland kan de gå utan mat i en månad. De tenderar att föredra mat som redan är död eftersom de inte längre jakter efter mat.

För att ta reda på mer om vilka andra insekter eller mat de kan ha, kolla in vår hoppande spindeldietguide här.

Dricker vatten

Spindlar måste också dricka. Men inte för mycket vatten eller så kommer de att drunkna.

Rolig fakta:

Hoppande spindlar har lungor som ser ut som sidor i en bok. De är också kända som bok lungor. Det är också därför de tenderar att dricka mycket lätt

För att lösa det finns det två sätt, antingen –

Avlar den hoppande spindeln

Avelshoppningspindlar kan vara roliga och intressanta.

Ibland när man sätter en man och en kvinna ihop, upptäcker man att män faktiskt kommer att börja vinka frambenen till kvinnan som en upplevelsedans.

Och om kvinnan accepterar, kommer hon att sänka sin vakt och gå i passiv position för att låta mannen komma nära henne.

Men här är fångsten

När man försöker para sig med sin kvinnliga motsvarighet finns det en chans att hanen kan ätas av henne. När allt är kvinnorna större än manliga spindlar.

Så det är viktigt att inte sätta ihop båda spindlarna för länge.

Så här gör du.

# 1: Mata dina spindlar

 • Se till att båda spindlarna är väl matade
 • Detta är för att undvika kannibalism

# 2: Koppla ihop dem

 • Lägg båda spindlarna i en rymlig tank eller behållare över natten eller nära fönstret med naturligt solljus.
 • Du kanske märker att den manliga spindeln börjar göra sin upplevelsedans till kvinnan.
 • Manliga lagrar vanligtvis spermier i en spermier. Om kvinnan tillåter honom att gå framåt kommer han att sätta in spermierna i undersidan av den kvinnliga spindelns buk. Detta befruktar äggen.

# 3: Separera dem nästa dag, annars kan din hane ätas vid liv

Hur vet jag om de har parat sig med framgång?

Spindlar föder inte men de lägger ägg istället så att de tekniskt inte blir gravida men symptomen är något lika.

För att veta om du lyckas kommer du att märka att den kvinnliga spindels buk blir större som om de håller på att explodera.

Detta är det huvudsakliga symptom på att din kvinnliga spindel är gravid. Som med andra ord betyder "gravid" med ägg.

Gravida hoppningsspindlar är också kända för att bygga ett webbsilkskydd och hål i insidan för att lägga hennes ägg. Hon lägger sedan befruktade ägg i en äggsäck bestående av deras silketråd.

Eller så kan de bara hänga äggsäcken ovanpå behållaren eller tanken där de vanligtvis är. Så skyddar spindermamma hennes ägg.

Vid denna tidpunkt undrar du förmodligen hur många ägg kan spindeln lägga?

De kan producera mycket ägg. Börjar från 2 ägg till och med 1000 ägg på en gång.

hoppande spindelägg

hoppande spindelägg

Efter att ha lagt sina ägg, bör de börja komma ut från sin "lera" ofta. Kvinnliga hoppande spindlar på denna punkt blir mer aggressiva och överskyddande av hennes ägg.

Störa hennes "lera" och du blir förmodligen biten. Säg inte att jag inte varnade dig …

Ibland lämnar de inte sin "lera" på många dagar. Kanske inte heller äta något du serverar också. Eller så äter de ibland sina egna avkom också.

Vad händer med äggen efter detta?

Det tar ungefär två veckor att under varm temperatur kläckas. De kommer också att gå igenom sin första smältprocess innan de sprids eller kommer ut ur äggsäckarna.

Se till att vid denna tidpunkt täcka eventuella hål i behållaren med en trasa för att förhindra att de fly. De kan verkligen vara väldigt små.

Observera att spindlar kan vara kannibalistiska, de kommer att äta varandra om du inte skiljer dem. Men det är fortfarande säkert när de bara kläcks.

De kommer fortfarande att komma överens i början men när kroppen hårdnar börjar de byta varandra. Då kommer det att vara ”de överlevnads mest överlevande”. Försök att separera dem så mycket du kan i andra behållare när de sprids när de sprids.

Vad gör man med spindlar?

Du måste mata dem med vatten och levande mat. Missa inte behållaren, annars kommer de att drunkna. Istället använder du bomull för att suga upp lite vatten och placera det i tanken.

För att mata dem kan du prova bladlöss eller små fruktfiler. Dessa är en bra matkälla som är lättillgänglig och kan köpas online.

Nu när du vet hur du avlar dem, hur ser vi på var vi kan hitta eller få dem.

Hur och var kan man fånga hoppande spindlar?

Hoppande spindlar finns i många områden. De lever i alla typer av livsmiljöer som tropiska skogar eller till och med öknar och bergsområden. Du bör kunna se dem ofta i områden med lätt vegetation eller i ditt hus.

Men här är affären

Olika livsmiljöer har olika släkt med hoppande spindlar. Du måste veta specifikt vilka typer av hoppande spindlar du vill innan du går ut där för att jaga efter dem.

Ta till exempel –

Om du vill ha en påfågel hoppande spindel, kan de bara hittas i Australien. Så om du bor i USA kommer du förmodligen bara att hitta Phidippus-typer eller -typer som Zebra-hoppningsspindeln.

Peacock Jumping Spider - ExoPetGuides.com
Peacock Jumping Spider
Phidippus Jumping Spider - ExoPetGuides.com
Phidippus Jumping Spider
Zebra Jumping Spider - ExoPetGuides.com
Zebra Jumping Spider

Om du vill veta mer om de olika hoppande spindeltyperna och var du kan hitta dem kan du ta en titt på vår blogg om de 8 fantastiska vanliga hoppningsspindlarna här.

Potentiella områden där du kan hitta dem:

 • Parker eller trädgård om du har en i din trädgård
 • I ditt hem. Leta efter dem på väggarna. De gillar att klättra på väggarna för att få en fågelperspektiv över allt
 • På blommor eller toppen av höga gräs

Planera din fångst

Efter att ha identifierat deras plats är det dags att fånga dem! Men innan du gör det, är det absolut nödvändigt att se till att du har rätt skyddsutrustning för att hålla er säker.

Här är några tips för en rolig och säker tid att fånga spindlar

Tips 1: Se till att du vet hur hoppande spindel ser ut

Spindlar kan vara ganska små. Ibland kan du missa andra insekter som dina hoppande spindlar.

Eller så kan du stöta på andra farliga arter av spindlar som brun enskild, svart änka eller hobo-spindlar. De tenderar att vara i områden som är ostörda så se upp för dem.

Bara för att vara riktigt säker, här är några egenskaper och bilder på hoppande spindlar.

Cute Jumping Spider - ExoPetGuides.com

Cute Jumping Spider - ExoPetGuides.com

Egenskaper hos hoppande spindlar:

 • Alla hoppande spindlar har fantastiska visioner. Det bästa sättet att identifiera dem är att räkna antalet ögon de har. Totalt har de 8 ögon. Det omger ganska mycket deras panna. Deras främre 2 ögon är riktigt stora vilket gör dem riktigt söta.
 • Ett annat kännetecken för en hoppande spindel är deras långa större framben. Du kanske tror att de använder sina långa framben för att hoppa, men de litar faktiskt på bakbenen mer. Framben används vanligtvis för sin parningsdans eller fungerar som deras stöd.
 • Slutligen har de mycket kroppshår för att ge dem mer grepp för klättring.

Nu när du vet hur hoppande spindlar ser ut ska du inte fånga fel insekter.

Att bli biten av några andra insekter eller giftiga spindlar kan vara livshotande. Vilket ger oss till tip nr 2.

Tips 2: Bär alltid skyddsutrustning

handskar

handskar

När du fångar spindlar i naturen kommer du definitivt att ha kontakt med andra insekter också. Du kanske vill överväga att bära skyddsväxlar som handskar och kläder med lång ärm för att minska risken för stick och bit.

Inte om du utforskar djupt i den täta regnskogen, de flesta bitar kanske inte är livshotande men lämnar en smärtsam upplevelse.

Tips 3: Ta med det väsentliga

Att resa lätt är en sak men att vara redo är mer kritiskt. Att vara i naturen kan vara oförutsägbart så att du definitivt vill bära nödvändigheter som håller dig redo.

Här är några artiklar som kommer att vara till hjälp:

 • Kort pinne för att slå buskar eller hålla djurinsekter borta
 • Liten behållare med hål för att tillfälligt hålla spindeln
 • Fackelsken
 • Handskar för skydd om du hanterar dem med händerna
 • Förstoringsglas för att se din uppskattade fångst

Slutligen skadar det aldrig att också ta med sig några solskyddsmedel, nyanser och vatten

Hur fångar man spindlar?

Om du såg en hoppande spindel på väggen, öppna din behållare och kopp spindeln. Använd sedan ett papper eller ett kort för att glida nedan. Spindeln hoppar på behållaren. Stäng till sist snabbt behållaren.

fånga spindeln säkert
Källa: wikihow.com

I naturen, använd din pinne för att träffa buskarna försiktigt för att de ska hoppa. När du har hittat din spindel. Använd antingen försiktigt dina händer eller din pinne för att leda den in i din behållare. Att bära handskar kommer att vara till hjälp här.

Om du vill veta mer om hur du fångar spindlar kan du ta en titt på vår guide för att fånga spindlar här.

Kostnad för att få och höja hoppande spindlar?

Kommer du ihåg hur ibland när du inte letar efter något de dyker upp hela tiden och när du vill hitta dem kan de inte hittas?

Hoppande spindlar är så. Så om du verkligen är trött på att hitta dem kan du alltid köpa dem från onlinemiljöer.

Priset på hoppande spindlar kan variera mellan $ 10 till $ 30 eller mer beroende på deras sällsynthet. Om du inte bryr dig om att betala för en, det finns många samhällen där du kan komma i kontakt med dessa säljare.

Kostnad för att upprätthålla en hoppande spindel

Kostnaden för att hålla hoppande spindlar jämfört med andra exotiska husdjur är verkligen en av de lägsta. Du kan göra DIY allt i deras bostäder. Även deras matkälla kan odlas eller fångas på egen hand.

Men om du verkligen bara ska köpa dem. Här är en del av deras underhållskostnader.

Kostnad för spindelmat

 • Mealworms: $ 12 till $ 14 dollar online (kan skaffa några på egen hand)
 • Vingfria fruktflugor: $ 16 till $ 18
 • Crickets: 29.99 $ (kan höja på egen hand)

Beroende på hur många spindlar du har kan dessa livsmedel pågå i månader. Och du kan ta de återstående till kulturen på egen hand för att skaffa ännu mer mat.

Kostnad för spindelhus

 • Kritter keeper tank: $ 25 för medel till stor tank
 • Akvarietank: $ 20 + till $ 30 + för en 10 gallon tank

Bostäder är mer en engångskostnad. Du kan också använda din egen burk eller behållare. De kommer att vara fina så länge det finns hål.

Dekorativa föremål:

 • Plantering av jordunderlag: $ 6 till $ 7
 • Drivved för dekorativt syfte: $ 15 till $ 30

Många dekorativa föremål som trädbark, kvistar löv kan alla tas från din trädgård eller trädgård.

Total kostnad för att hålla en hoppande spindel: kan vara mindre än $ 50

Spindlar är verkligen ganska motståndskraftiga. De kan definitivt ta hand om sig själva. Med undantag för utfodring eftersom de befinner sig i en avgränsad miljö. Dessutom är deras underhållskostnader verkligen billiga.

Innan du fattar ett slutligt beslut är det betygstid!

Slutsats: Hoppning av spindelbetyg som husdjur

Vi kommer att betygsätta de hoppande spindlarnas bas på de 3 viktigaste övervägandena för alla husdjursägare. Dom är:

Kostnad: 1/1

Som du kan se från kostnaden för att upprätthålla en spindel. Du kan nästan mata allt från hus till jämn mat. Jag kan inte låta bli att hoppa spindeln får den högsta kostnaden.

Underhåll: 1/1

Hoppande spindelhus kräver inte mycket underhåll förutom att du tappar tanken ibland för att ge dina spindlar lite vatten. Så det är definitivt full poäng för underhåll också.

Hantering: 0,5 / 1

Spindlar är inte för alla. Även om hoppande spindlar är relativt säkra att hantera, kan de lämna efter sig en otäck stick.
Tänk bara på spindlar som en förvärvad smak. Många får jittrarna när de ser spindlar än mindre hantera dem med lätthet. Så det är definitivt inte för alla.

Enligt min åsikt har hoppande spindlar ett totalt betyg på 2,5 av 3 vilket gör det till ett bra husdjur för nya ägare.

Hur är det med dig? Tycker du att hoppande spindlar är fantastiska husdjur efter att ha förstått hur man tar hand om dem?

Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar