Jumping Spider Care (Är hoppspindel bra husdjur?)

Jumping Spider Care (Är hoppspindel bra husdjur?)
jumping spider home

Hoppande spindlar eller salticidae är en typ av spindlar som är kända för sin hoppförmåga både för att jaga eller fly från fara.

De är kapabla rovdjur som äter nästan allt mindre än dem, ibland även de större.

De har utmärkt sikt och sinnen som ger dem kanten att vara det bästa rovdjuret i livsmedelskedjan inom deras livsmiljö.

Så bortsett från att vara söta, är de fantastiska jägare som du kan beundra av vördnad. Därför får fler människor idag exotiska husdjur som att hoppa spindlar. En för deras söthet och två för deras fientlighet.

Men här är affären

Hoppningens livslängd kan vara ganska kort. De tappar bara cirka 5 till 6 gånger från ung till vuxen ålder. Deras totala livslängd är cirka 1 till 3 år.

Så innan du betraktar dem som ett husdjur är det bra att förstå mer fakta om dem och deras krav för att hålla en lycklig, hälsosam hoppspindel.

När allt kommer omkring vill vi att alla ska vara ansvariga exotiska husdjursägare.

Här är en hoppande spindelvårdsguide som hjälper dig att förstå hur man höjer hoppande spindlar som husdjur. Och samtidigt GARANTERAD att hjälpa dig att fatta ett bättre beslut om de är lämpliga husdjur för dig eller inte.

Är hoppande spindlar säkra som husdjur?

Hoppande spindlar är mycket vänliga, passiva och ofarliga för oss. I naturen är de onda rovdjur som strävar efter högre utsiktspunkter för sina byten, men framför människor tenderar de att skymma snabbt.

Du kan till och med hantera dem eller spela med dem med dina bara händer!

Och det som är jättebra med att hoppa spindlar är att deras huvudsakliga diet består av skadedjur du och jag hatar!

Men du undrar nog … är de inte giftiga?

Det finns många missförstånd när det gäller spindlar. Första intrycket som de flesta har är att de är giftiga.

Ja det stämmer…

De flesta spindlar bär gift men faktum är att endast 30 av 40 000 typer av spindlar har gift som är tillräckligt starkt för att hota våra liv.

När det gäller hoppande spindlar, har de flesta släkt av deras slag gift men det är verkligen för lite att skada oss.

Deras gift är tänkt att förlora sitt byte innan de äter dem, eftersom de vanligtvis inte snurrar banor för att fånga sina bytes utan snarare stöter på dem ovanifrån.

Jag ska inte ljuga för dig …

Att bli biten av en hoppande spindel kan vara smärtsam.

Spindelbett rodnad - ExoPetGuides.com
Spindelbett orsakar rodnad

Men det är verkligen inte något som varar.

Biten kommer också att läka på några dagar. Om du inte har en allergi mot deras gift, som, precis som en allergi mot jordnötter, kan vara dödlig.

Spindlar som du måste se upp för är de bruna enstängda och svarta änkaspindlarna . När du letar efter hoppande spindlar kan du komma över dessa två mycket giftiga spindlar också.

Deras bett kan vara dödliga och kräver ofta läkarvård. Här är ett exempel på en bit av en änka:

biten av svart änka

biten av svart änka

För att ta reda på mer om bett, kolla in vår blogg om symtom på spindelbett här.

Så hur känner du dig för att hoppa spindlar som husdjur nu? Tror du att de är säkra att hantera?

Vad sägs om att vi går vidare till underhållet av hoppspindlar innan du fattar ett beslut.

Hoppning av spindelhusuppsättning

Hoppande spindlar kräver inte ett fantasifullt hem för att sova i eller en enorm tank för att hysa dem. Vissa hoppande spindelarter kan vara ganska små så för dem finns det inget behov av att få ett stort hus.

Hänsyn till hoppspindelhus:

 • Behållare
 • Substrat
 • Skydd och gömställen

Behållarstorlek

Behållare för Spider - exopetguides.com

Behållare för Spider - exopetguides.com

Det spelar ingen roll vilken behållare du använder så länge det finns hål för luftventilation.

Men rymden spelar roll, du vill ge dem gott om utrymme att röra sig som de gör i deras naturliga livsmiljö.

Du kan förbereda en behållare på minst 1 kubikfot i storlek för varje spindel. 1 kubikfot är minst en tank på 28 liter eller 7 liter.

Om du inte är kräsen är ett enkelt medium eller stort Kritter Keeper från Amazon tillräckligt bra eller alternativt är en mindre akryl akvarium också tillräcklig.

En sak till som är viktig för din behållare är locket eller locket. Du bör alltid se till att det finns ett lock eller lock över behållaren för att förhindra att dina spindlar löper ut. Det är bra att använda ett nätlock eller sådana med hål för luft.

Andra billiga behållare lämpliga för spindlar

 1. OSHIDE akrylterrariumbehållare – Denna behållare har ventiler på behållarens 3 sidor. Det är också helt transparent som ger 360 ° utsikt över din spindel.
 2. Biback akryl glidbehållare – Denna behållare är också transparent som ger en fullständig bild av din spindel. Den använder ett glidande lock för att skapa en öppning för utfodring. Nackdelen med denna behållare är att hoppande spindel vanligtvis skapar band och förblir överst på behållaren. Men det finns ventilationshål i toppen.
 3. OMEM Portable Transparent Plastic Box – Denna behållare är en enkel installation med full transparens på alla sidor. Detta är det mest lämpliga för din hoppspindel eftersom locket kan öppnas från ena sidan utan att någonsin störa ditt husdjursspindel.

Bortsett från dessa prisvärda containrar, för de som vill skapa en komplett livsmiljö för dina spindlar, kan du gå till större dyrare terrarier nedan.

Topp 2 hoppspindelterrarium som är en absolut överdrift

# 1 Exo Terra Glass Natural Terrarium

fullt terrarium

fullt terrarium

Denna inställning är ett absolut odjur för hoppande spindlar. Detta är avsett för skäggiga drakar men kan också vara ett kungarike för hoppande spindlar. Du kan enkelt hysa mer än 1 spindel i denna livsmiljö.

# 2 Exo Terra Nano Wide Terrarium

fullt terrarium

fullt terrarium

Här är ett annat terrarium som är överdödande för spindlar i huset. Om du vill skapa ett speciellt hem för dem, kommer denna inställning att ge dem gott om utrymme att jaga och föda upp.

Kan vi sätta mer än 1 spindel i samma tank?

Nej. Spindlar ska alltid hållas isolerade, annars äter de varandra.

De borde få sin egen tank om det inte är för avel. Endast för avel kan du försöka sätta en hane och en hona i samma tank.

Men här är fångsten.

Om du håller dem för länge tillsammans finns det en chans att kvinnan kommer att kannibalisera hanen. Så bara sätta ihop dem ett par dagar för parning. Sätt dem sedan tillbaka till sina egna tankar för att säkerställa att båda överlever.

Var ska du placera din tank eller container?

Spindlar behöver solljus. Det är bra att placera behållaren någonstans nära fönstret eller områden med lite naturligt ljus. De älskar värmen. Men tänk på att inte lämna dem i solen för länge eller så kan de bli bakade vid liv.

Substrat

Ett underlag är det som används i botten av behållaren. För hoppande spindlar är det inte obligatoriskt att ha ett underlag eftersom de tillbringar mer tid i det övre området av behållaren, antagligen vid eller nära locket.

Det finns både fördelar och nackdelar med att använda varje substrat. Låt oss ta en titt på vad de är:

Fin jord eller potten

planteringsjord

planteringsjord

Fördelar:

 • Jord kan användas för att härma en naturlig livsmiljö
 • Perfekt för visuella

Nackdelar:

 • Kan bli rörigt med restmat. Speciellt för mjölmaskar måste de rensas eller det finns en chans att de kan valpa till skalbaggar

Om du behöver krukväxt kan du få dem här.

Pappershandduk

pappershandduk
Pappershandduk som underlag

Pappershanddukar är ett annat prisvärt alternativ som enkelt kan bytas ut mot en ny bit när de är smutsiga. Att få pappershanddukar i bulk kommer också att ge många kostnadsbesparingar på lång sikt.

Fördelar:

 • Enkelt och rent
 • Spindlar kan torka sig om de blir blöta av någon anledning

Nackdelar:

 • Efterliknar inte den naturliga livsmiljön

Inget substrat

ingen underlagsbehållare

ingen underlagsbehållare

Fördelar

 • Det krävs inte mycket rengöring

Nackdelar:

 • Efterliknar inte den naturliga livsmiljön
 • Plastytan kan vara hal för spindeln. Särskilt de äldre

Skydd, gömställen och tillbehör

Liknande skyddsrum och gömställen är inte riktigt obligatoriska men är bra att ha eftersom det replikerar deras naturliga livsmiljö.

Använd trädbark, trä, stockar, kvistar och grenar som dekorativa föremål och gömställen för dem.

Hem för spindel - exopetguides.com

Hem för spindel - exopetguides.com

Beroende på art kommer vissa hoppspindlar sällan att använda dem eftersom de tillbringar större delen av sin tid nära locket i sina banor.

Men det är fortfarande bra att ha en naturlig träyta som trädbarkar och grenar för spindlar att klättra på och röra sig runt.

Kasta i lite levande mat för dem att jaga på egen hand och bli förvånad över hur de fångar sitt byte. Detta kommer att hjälpa dem att närma sig deras naturliga jag och finslipa sina jaktfärdigheter.

Ett bra hus för hoppande spindlar kommer att vara att efterlikna deras naturliga livsmiljö. På detta sätt kommer de alltid att vara aktiva och varna. Det kommer också att vara en bra miljö för avel om det korsar dig.

Låt oss ta en titt på några lämpliga tillbehör till din hoppande spindeltank.

För träskydd och klättringsplatser kan du välja trägrenar och kvistar:

För växter och täcken är det mycket bra att använda naturliga växter. Men det kan vara ett besvär att ta hand om de växterna också. Alternativt kan du välja livsliknande terrariumväxter för dekorativa ändamål. Här är några exempel:

Vidare kommer vi att beröra vad man ska mata dem med …

Vad äter hoppspindlar?

Hoppande spindlar äter alla typer av skadedjur.

Från filer till kackerlackor till syrsor och mal eller andra insekter som är mindre och sårbara för deras tänder skulle bli deras läckra middag.

Och vet du att hoppande spindlar i naturen till och med har nektar från blommor som sin diet? Ja, de kan faktiskt också vara vegetarianer!

Vad kan du mata hoppande spindlar med?

Crickets

Hoppande spindel som äter syrsor - exopetguides.com

Hoppande spindel som äter syrsor - exopetguides.com

Crickets är nummer 1 för hoppspindlar. De finns nästan överallt. Antingen fånga dem på egen hand eller köpa dem online eller i djuraffärer.

Fördelar:

 • De är billiga och lättillgängliga
 • Kan fångas på egen hand
 • Kan odlas

Nackdelar:

 • Syrsor som är för stora kan bita din spindel

Du kan faktiskt få live syrsor i olika storlekar här.

Filer

Hoppande spindel som äter en fluga - exopetguides.com

Hoppande spindel som äter en fluga - exopetguides.com

Det finns många typer av filer som är tillgängliga även i ditt kök under vilken säsong som helst. De kanske inte är lätta att fånga men kan definitivt köpas i djuraffärer. Så det är inte svårt att få en matleverans till din spindel.

Fördelar:

 • Kan hittas hemma
 • Spindlar älskar dem
 • Kan köpas i djuraffärer
 • Kan förvaras i kylskåp för att få en stadig matkälla

Nackdelar:

 • Kan lägga ägg och förvandlas till fler mage om de inte kyls.
 • Inte lätt att fånga

Om du planerar att odla dina egna fruktflugor, gör dig redo vinglös fruktflugkultur här.

Mealworms

Jumping Spider eat Mealworm - exopetguides.com

Jumping Spider eat Mealworm - exopetguides.com

Mealworms är ett annat bra alternativ för din spindel. Det kan enkelt köpas från alla djuraffärer eller online.

Fördelar:

 • Kan tas upp eller odlas på egen hand
 • Lätt tillgänglig

Nackdelar:

 • Återstående måltavlor måste rensas eller så blir de till skalbaggar

Levande mjölmaskar är lätt tillgängliga i många husdjursbutiker eller så kan du få den skickad till din dörr från dessa pålitliga målmasksäljare här.

Som du kan se, är spindlar inte mycket underhåll alls. Dessa matkällor kan fångas eller odlas själv.

Hur man matar dem?

Att mata dem är väldigt enkelt. Du kan släppa levande mat i behållaren eller erbjuda dem direkt med pincett eller bara händer om du inte är nervös över spindlar.

Matningsfrekvens

För vuxna är det tillräckligt med matning varannan till tredje dag. När de är fulla ignorerar de vanligtvis maten.

För spindlar eller juvenila spindlar tenderar de att bli hungriga ofta så mellan 1 och 2 dagar är det bra. Ungspindlar bör verkligen hållas åtskilda, annars kan de äta upp varandra.

För äldre spindlar med ålder tenderar de att äta mindre. Ibland kan de gå utan mat i en månad. De brukar föredra mat som redan är död eftersom de inte längre jagar på mat.

För att ta reda på mer om vilka andra insekter eller mat de kan ha, kolla in vår guide för hoppspindeldiet här.

Dricker vatten

Spindlar måste också dricka. Men inte för mycket vatten annars kommer de att drunkna.

Rolig fakta:

Hoppande spindlar har lungor som ser ut som sidor i en bok. De är också kända som bok lungor. Det är också därför de tenderar att drunkna mycket lätt

För att lösa det finns det två sätt, antingen –

Uppfödning av hoppspindeln

Avelshoppningspindlar kan vara roliga och intressanta.

Ibland när du sätter ihop en hane och en kvinna, upptäcker du att män faktiskt kommer att börja vinka frambenen till kvinnan som en upplevelsedans.

Och om honan accepterar, sänker hon sitt vakt och går i passiv position för att hanen ska komma nära henne.

Men här är fångsten

När han försöker para sig med sin kvinnliga motsvarighet finns det en chans att hanen kan ätas av henne. När allt är kvinnorna större än manliga spindlar.

Så det är viktigt att inte sätta ihop båda spindlarna för länge.

Så här gör du det.

# 1: Mata dina spindlar

 • Se till att båda spindlarna är väl matade
 • Detta är för att undvika kannibalism

# 2: Koppla ihop dem

 • Lägg båda spindlarna i en rymlig tank eller behållare över natten eller nära fönstret med naturligt solljus.
 • Du kanske märker att den manliga spindeln börjar göra sin fängelsedans mot kvinnan.
 • Man lagrar vanligtvis spermier i en spermiebana. Om honan tillåter honom att avancera, kommer han att sätta in spermierna i undersidan av kvinnans spindels buk. Detta kommer att befrukta äggen.

# 3: Separera dem nästa dag, annars kan din hane ätas vid liv

Hur vet jag om de har lyckats para sig?

Spindlar föder inte men de lägger ägg istället så att de tekniskt sett inte blir gravida men symptomen är något lika.

För att veta om du lyckas kommer du att märka att den kvinnliga spindelns buk blir större som om de håller på att explodera.

Detta är det viktigaste symptomet på att din kvinnliga spindel är gravid. Vilket med andra ord betyder "gravid" med ägg.

Gravida hoppspindlar är också kända för att bygga ett nätsilkeöverdrag och hål uppåt för att lägga sina ägg. Hon lägger sedan befruktade ägg i en äggsäck som består av deras sidentråd.

Eller så kan de bara hänga äggsäcken ovanpå behållaren eller tanken där de brukar vara. Så här skyddar spindelmamma sina ägg.

Vid denna tidpunkt undrar du förmodligen hur många ägg kan spindeln lägga?

De kan producera många ägg. Börjar från 2 ägg till till och med 1000 ägg på en gång.

hoppande spindelägg

hoppande spindelägg

Efter att ha lagt äggen bör de börja komma ut ur deras "lager" oftare. Kvinnliga hoppande spindlar på denna punkt blir mer aggressiva och överskyddande av hennes ägg.

Störa hennes "lera" och du blir antagligen bitt. Säg inte att jag inte varnade dig …

Ibland lämnar de inte sin "lager" på många dagar. Kanske inte heller äta något du serverar också. Eller så äter de ibland sina egna avkom också.

Vad händer med äggen efter detta?

Det tar ungefär 2 veckor att kläcka sig under varm temperatur. De kommer också att gå igenom sin första smältprocess innan de sprids eller kommer ut ur sina äggsäckar.

Se till att vid denna tidpunkt täcka eventuella hål i behållaren med en trasa för att förhindra att de fly. De kan verkligen vara väldigt små.

Observera att spiderlings kan vara kannibalistiska, de kommer att äta varandra om du inte separerar dem. Men det är fortfarande säkert när de bara kläcks.

De kommer fortfarande att komma överens i början men när kroppen har hårdnat börjar de byta varandra. Då kommer det att vara "de överlevnads mest överlevande". För att förhindra det, försök att separera dem så mycket du kan i andra behållare när de sprids.

Vad ska man göra med spindlar?

Du måste mata dem med vatten och levande mat. Dimma inte behållaren, annars kommer de att drunkna. Istället använder du bomull för att suga upp lite vatten och placera det i tanken.

För att mata dem kan du prova bladlöss eller små fruktfiler. Dessa är en bra matkälla som är lättillgänglig och kan köpas online.

Nu när du vet hur man odlar dem, vad sägs om att vi tittar på var vi kan hitta eller få dem.

Hur och var man kan fånga hoppspindlar?

Hoppande spindlar finns i många områden. De bor i alla slags livsmiljöer som tropiska skogar eller till och med öknar och bergsområden. Du borde kunna se dem ofta i områden med lätt vegetation eller i ditt hus.

Men här är affären

Olika livsmiljöer rymmer olika släktingar med hoppande spindlar. Du måste veta specifikt vilka typer av hoppspindlar du vill ha innan du går ut för att jaga efter dem.

Ta till exempel –

Om du vill ha en påfågel hoppande spindel, kan de bara hittas i Australien. Så om du bor i USA kommer du antagligen bara hitta Phidippus-typer eller typer som Zebra-hoppspindeln.

Peacock Jumping Spider - ExoPetGuides.com
Peacock Jumping Spider
Phidippus Jumping Spider - ExoPetGuides.com
Phidippus Jumping Spider
Zebra Jumping Spider - ExoPetGuides.com
Zebra Jumping Spider

Om du vill veta mer om de olika hoppande spindeltyperna och var du kan hitta dem kan du ta en titt på vår blogg om de 8 fantastiska vanliga hoppningsspindlarna här.

Potentiella områden där du kan hitta dem:

 • Parker eller trädgård om du har en i din trädgård
 • I ditt hem. Leta efter dem på väggarna. De gillar att klättra på väggarna för att få en fågelperspektiv på allt
 • På blommor eller på höga gräs

Planera din fångst

Efter att ha identifierat deras plats är det dags att fånga dem! Men innan du gör det är det absolut nödvändigt att se till att du har rätt skyddsutrustning för att hålla er själva säkra.

Här är några tips för en rolig och säker tid att fånga spindlar

Tips nr 1: Se till att du vet hur hoppande spindel ser ut

Spindlar kan vara ganska små. Ibland kan du misstänka andra insekter som dina hoppspindlar.

Eller så kan du stöta på andra farliga arter av spindlar som den bruna enstängaren, svarta änkan eller hobo-spindlar. De tenderar att vara i områden som är ostörda så se upp för dem.

Bara för att vara riktigt säker, här är några egenskaper och bilder på hoppande spindlar.

Cute Jumping Spider - ExoPetGuides.com

Cute Jumping Spider - ExoPetGuides.com

Egenskaper hos hoppande spindlar:

 • Alla hoppspindlar har stora visioner. Det bästa sättet att identifiera dem är att räkna antalet ögon de har. Totalt har de 8 ögon. Det omger deras panna ganska mycket. Deras främre 2 ögon är riktigt stora vilket gör dem riktigt söta.
 • Ett annat utmärkande drag hos en hoppspindel är deras långa större framben. Du kanske tror att de använder sina långa framben för att hoppa, men de litar faktiskt på bakbenen mer. Frambenen används vanligtvis för deras parningsdans eller fungerar som deras stöd.
 • Slutligen har de mycket kroppshår för att ge dem mer grepp för klättring.

Nu när du vet hur hoppande spindlar ser ut, ska du inte fånga fel insekter.

Att bli biten av andra insekter eller giftiga spindlar kan vara livshotande. Vilket leder oss till tip # 2.

Tips nr 2: Använd alltid skyddsutrustning

handskar

handskar

När du fångar spindlar i naturen kommer du definitivt att ha kontakt med andra insekter också. Du kanske vill överväga att använda skyddshjul som handskar och långärmade kläder för att minska risken för stick och bett.

Inte om du utforskar djupt in i den täta regnskogen, kanske de flesta bett inte är livshotande men lämnar en smärtsam upplevelse.

Tips nr 3: Ta med det väsentliga

Att resa ljus är en sak men att vara redo är mer kritiskt. Att vara i naturen kan vara oförutsägbart så att du definitivt vill bära nödvändigheter som håller dig redo.

Här är några objekt som kommer att vara till hjälp:

 • Kort pinne för att slå buskar eller hålla djurinsekter borta
 • Liten behållare med hål för att tillfälligt hålla spindeln
 • Fackelsken
 • Handskar för skydd om du hanterar dem med händerna
 • Förstoringsglas för att se din uppskattade fångst

Slutligen skadade det aldrig att ta med lite solskyddsmedel, nyanser och vatten

Hur fångar jag spindlar?

Om du såg en hoppande spindel på väggen, öppna din behållare och kopp spindeln. Använd sedan ett papper eller ett kort för att glida nedan. Spindeln hoppar på behållaren. Stäng slutligen behållaren snabbt.

fånga spindeln säkert
Källa: wikihow.com

I naturen, använd din pinne för att träffa buskarna försiktigt för att de ska hoppa. När du har hittat din spindel. Använd antingen försiktigt dina händer eller din pinne för att leda den in i din behållare. Att bära handskar kommer att vara till hjälp här.

Om du vill veta mer om hur man fångar spindlar kan du ta en titt på vår guide för att fånga spindlar här.

Kostnad för att få och höja hoppande spindlar?

Kommer du ihåg hur ibland när du inte letar efter något de dyker upp hela tiden och när du vill hitta dem kan de inte hittas?

Tja, hoppande spindlar är så. Så om du verkligen är trött på att hitta dem kan du alltid köpa dem från onlinemiljöer.

Priset på hoppspindlar kan variera mellan $ 10 och $ 30 eller mer beroende på deras sällsynthet. Om du inte bryr dig om att betala för en, det finns många samhällen där du kan komma i kontakt med dessa säljare.

Kostnad för underhåll av en hoppspindel

Kostnaden för att hålla hoppande spindlar jämfört med andra exotiska husdjur är verkligen en av de lägsta. Du kan göra allt i deras hus. Även deras matkälla kan odlas eller fångas på egen hand.

Men om du verkligen bara ska köpa dem. Här är en del av deras underhållskostnader.

Kostnad för spindelmat

 • Mjölmaskar: $ 12 till $ 14 dollar online (kan skaffa några på egen hand)
 • Wingless frukt flyger kultur: $ 16 till $ 18
 • Crickets: $ 29,99 (kan höja på egen hand)

Beroende på hur många spindlar du har kan dessa livsmedel pågå i månader. Och du kan ta de återstående till kulturen på egen hand för att skaffa ännu mer mat.

Kostnad för spindelhus

 • Kritter keeper tank: $ 25 för medel till stor tank
 • Akvarietank: $ 20 + till $ 30 + för en tank på 10 liter

Bostäder är mer en engångskostnad. Du kan också använda din egen burk eller behållare. De kommer att vara fina så länge det finns hål.

Dekorativa föremål:

 • Pottsubstrat: $ 6 till $ 7
 • Drivved för dekorativa ändamål: $ 15 till $ 30

Många dekorativa föremål som trädbark, kvistarblad kan alla tas från din trädgård eller trädgård.

Total kostnad för att hålla en hoppande spindel: kan vara mindre än $ 50

Spindlar är verkligen ganska elastiska. De kan definitivt ta hand om sig själva. Med undantag för utfodring eftersom de befinner sig i en avgränsad miljö. Utöver det är deras underhållskostnad riktigt billig.

Innan du fattar ett slutligt beslut är det betygstid!

Slutsats: Hoppande spindels betyg som husdjur

Vi kommer att betygsätta de hoppande spindlarnas bas på de 3 viktigaste övervägandena för alla husdjursägare. Dom är:

Kostnad: 1/1

Som du kan se från kostnaden för att underhålla en spindel. Du kan nästan göra allt från hus till jämn mat. Jag kan inte låta bli att ge hoppspindeln högsta betyg för kostnad.

Underhåll: 1/1

Hoppande spindelhus kräver inte mycket underhåll förutom att du tappar tanken ibland för att ge dina spindlar lite vatten. Så det är definitivt full poäng för underhåll också.

Hantering: 0,5 / 1

Spindlar är inte för alla. Även om hoppande spindlar är relativt säkra att hantera, kan de lämna efter sig en otäck sticka.
Tänk bara på spindlar som en förvärvad smak. Många får skakningar när de ser spindlar än mindre hantera dem med lätthet. Så det är definitivt inte för alla.

Enligt min åsikt har hoppande spindlar ett totalt betyg på 2,5 av 3 vilket gör det till ett bra husdjur för nya ägare.

Hur är det med dig? Tycker du att hoppande spindlar är fantastiska husdjur efter att ha förstått hur man tar hand om dem?

Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar