Kan hundar äta vattenmelon?

Kan hundar äta vattenmelon?

Har du någonsin undrat om det är säkert att ge din hund en liten bit vattenmelon? Det är ofta frestande att vilja erbjuda din hund en liten bit av vad du äter, men det är viktigt att du först ser till att maten du vill mata är säker för din valp. Vissa frukter som druvor, russin eller grapefrukt kan vara extremt skadliga för din hund. I den här artikeln kommer vi att diskutera allt du behöver veta om att mata din vattenmelon.

Kommer vattenmelon att skada en hund?

De flesta friska hundar kan säkert äta en liten bit vattenmelon som godis. Det är viktigt att bara mata fröfri vattenmelon och aldrig ge din hund vattenmelonskal. Vattenmelonens frön och skalen är inte smältbara och kan orsaka att ditt husdjur utvecklar magbesvär eller tarmhinder om det tas i stora mängder. Om din hund är diabetiker, har en speciell diet eller har ett annat underliggande medicinskt tillstånd, skulle jag rekommendera att du talar med din veterinär innan du matar din vattenmelon.

Kan vattenmelon ge en hund diarré?

Varje ny mat eller godis har potential att ge din hund diarré eller magbesvär. I synnerhet vattenmelon kan ge din hund diarré om du matar för mycket av det. Du kan överväga att börja med en mycket liten vattenmelonbit för att se hur din hund hanterar den. Om de inte har utvecklat diarré under de närmaste 24 timmarna är det förmodligen säkert att mata 3 eller 4 små bitar vattenmelon som en tillfällig behandling.

Är vattenmelon bra för hundar?

Hund som rymmer en skiva vattenmelonHund som rymmer en skiva vattenmelon

Vattenmelon anses vara en hälsosam behandling för hundar om de matas med måtta. Vattenmelon innehåller väldigt få kalorier och vattenmelon är 92% vatten. Vattenmelon: hälsofördelar, risker & amp; Näringsinnehåll. Livescience.com. Publicerad 11 maj 2017. Åtkomst till 2 maj 2021. "> 1 Denna hälsosamma frukt är full av nyttiga näringsämnen och är en utmärkt källa till vitamin A, kalium och vitamin C. Dessutom innehåller vattenmelon fiber som kan vara en viktig näringsämne för hälsosam matsmältning. Vattenmelons fördelar. Vattenmelon.org. Åtkomst 2 maj 2021. "> 2

Medan vattenmelon i allmänhet anses vara hälsosam innehåller den mycket socker, så den ska alltid matas med måtta. Överdriven och långvarig sockerkonsumtion är ohälsosam för hundar även när den är i form av friska frukter. Kan hundar äta socker? Healthypawspetinsurance.com. Publicerad 21 maj 2018. Åtkomst till 2 maj 2021. "> 3

Hur mycket vattenmelon kan en hund äta?

Mängden vattenmelon som din hund säkert kan äta beror på storleken på din hund. Kalorierna från godis bör inte bestå av mer än 10 procent av din hunds totala dagliga kaloriförbrukning . Hur många godisar kan din hund verkligen få? Akc.org. Publicerad 11 januari 2018. Åtkomst till 2 maj 2021. "> 4 Om din hund till exempel normalt äter 500 kalorier om dagen, bör de inte få mer än 50 kalorier godis på en dag.

En kopp vattenmelon innehåller cirka 50 kalorier. Vattenmelon. Åtkomst 2 maj 2021. "> 5 För små hundar skulle jag inte ge mer än 2 eller 3 små 1-tums bitar vattenmelon. För större hundar kan du antagligen ge 7 eller 8 små 1-tums bitar vattenmelon. För mycket vattenmelon kan orsaka att ditt husdjur får magbesvär, så det är en bra idé att bara ge vattenmelon som en behandling i måttlig ordning.

Kan hundar äta vattenmelon dagligen?

Om du funderar på att mata din husdjursvattenmelon varje dag, rekommenderar jag att du först pratar med din veterinär. Eftersom vattenmelon innehåller mycket socker rekommenderar jag inte att du matar vattenmelon till din hund varje dag. Utfodring som innehåller mycket socker varje dag kan leda till viktökning och kan öka din hunds risk att utveckla medicinska tillstånd som diabetes.

Kan valpar äta vattenmelon?

Det är i allmänhet säkert för de flesta valpar att äta en liten bit vattenmelon. Skär vattenmelonen i små bitar och ta bort skalen och eventuella frön innan du ger den till din valp. Vattenmelon bör endast ges som ett tillfälligt mellanmål. Majoriteten av valpens kalorier ska komma från valpmat . Medan vattenmelon anses vara en hälsosam lågkaloriband, är den också hög i socker, så det mesta av din valps matintag bör vara från en högkvalitativ hundmat för valpar .

Kan hundar äta vattenmelonskal?

Det är inte säkert för hundar att äta vattenmelonskalet. Eftersom skalen inte är smältbar kan det leda till att din hund utvecklar tarmhinder eller blockering. Gastrointestinal obstruktion hos små djur. Merckvetmanual.com. Uppdaterad juni 2020. Åtkomst till 2 maj 2021. "> 6 Dessutom kan din hund få magbesvär inklusive kräkningar och diarré från intag av vattenmelonskal. Gastroenterit hos hundar. Vcahospitals.com. Åtkomst 2 maj 2021. "> 7

Om ditt husdjur har intagit vattenmelonskal rekommenderar jag att du pratar med din veterinär så snart som möjligt. Tecken på tarmobstruktion inkluderar:

 • Kräkningar
 • Diarré eller ansträngning att göra avföring
 • Letargi
 • Smärta i magen
 • Otillräcklighet

Kan hundar äta vattenmelonfrön?

Vattenmelonfrön är också osmältbara. Mata alltid vattenfri melon utan att ta bort fröna innan du ger din hund vattenmelon. Om din hund äter vattenmelonfrön kan de utveckla magbesvär. Om en hund intar ett stort antal vattenmelonfrön, kan detta orsaka tarmblockering som kan vara livshotande om den inte behandlas. Gastrointestinal obstruktion hos små djur. Merckvetmanual.com. Uppdaterad juni 2020. Åtkomst 2 maj 2021. "> 8

Slutsatser

I allmänhet är vattenmelon säkert att mata de flesta hundar. Om din hund är diabetiker eller har andra underliggande hälsotillstånd, skulle jag prata med din veterinär innan jag matade din vattenmelon. Eftersom det är så lågt i kalorier och högt i nyttiga näringsämnen, anses vattenmelon i allmänhet vara en säker och hälsosam behandling för hundar. Om du matar din hund med vattenmelon, mata bara några små bitar av vattenmelonköttet och ta alltid bort frön och skalet innan du matar det till din hund.

 1. Szalay J. Vattenmelon: hälsofördelar, risker och näringsfakta. Livescience.com. Publicerad 11 maj 2017. Åtkomst till 2 maj 2021.
 2. Vattenmelon.org. Vattenmelons fördelar. Vattenmelon.org. Åtkomst 2 maj 2021.
 3. Williams C. Kan hundar äta socker? Healthypawspetinsurance.com. Publicerad 21 maj 2018. Åtkomst 2 maj 2021.
 4. Burke A. Hur många godisar kan din hund verkligen få? Akc.org. Publicerad 11 januari 2018. Åtkomst till 2 maj 2021.
 5. USDA SNAP-Ed-anslutning. Vattenmelon. Åtkomst 2 maj 2021.
 6. Gibson TWG. Gastrointestinal obstruktion hos små djur. Merckvetmanual.com. Uppdaterad juni 2020. Åtkomst 2 maj 2021.
 7. Hunter T, Ward E. Gastroenterit hos hundar. Vcahospitals.com. Åtkomst 2 maj 2021.
 8. Gibson TWG. Gastrointestinal obstruktion hos små djur. Merckvetmanual.com. Uppdaterad juni 2020. Åtkomst 2 maj 2021.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar