Kan hundar ha tylenol i sverige

Kan hundar ha tylenol
Kan hundar ha tylenol

Kan hundar ha tylenol i Sverige. Tylenol är en av de receptfria läkemedel som används av människor för smärta. Tylenol är ett känt smärtstillande medel, och trots ”Tylenolskräcken” 1982 som har orsakat en betydande minskning av läkemedlets marknadsandel har detta smärtstillande medel gjort comeback. Nuförtiden skulle de flesta hushåll ha en flaska Tylenol i medicinbröstet.

Tylenol har återfått sin förlorade popularitet och har återigen fångat en stor andel av marknadsandelen för smärtstillande medel. Tylenols generiska namn är Acetaminophen. Tylenol är ett effektivt läkemedel som har antiinflammation samt feber och smärtreducerande förmåga. Det som är idealiskt med denna smärtmedicin är att det inte skulle orsaka magsår.

Husdjursföräldrar skulle inte bara dela vad som äts med husdjuret . Husdjursföräldrar har också en vana att dela sina mediciner med hunden. Tylenol är en av de mänskliga medicinerna som ges till husdjuret . Denna medicinering är säker för människor; alltså, hundägare tror att det kommer att vara säkert för hunden också.

Hundägare varnas för faran att ge hunden mediciner som är speciellt formulerade för människor. En hund som har smärta skulle vara hjärtsamt att observera. Därför skulle husdjursföräldrar ge husdjuret alla tillgängliga mediciner. Som sådan kommer en hund med smärta att få alla smärtmediciner som kan hittas i medicinbröstet. Tylenol kan ge hundlindring från smärta och obehag.

Det skulle vara ganska lätt att sprida en belagd kaplett, en gelkapsel eller en tugbar Tylenol varje gång hunden märks att han har smärta, eftersom de flesta ägare inte känner till den giftiga effekten som detta läkemedel kan ha på husdjuret . Tylenol, även i små mängder, är giftigt för hundar. APCC rapporterade mer än 1000 fall av Tylenol-toxicitet från januari 1998 till mars 2000.

Hundar skulle ha olika reaktioner på Tylenol. Toxicitet kan uppstå även med bara en enda dos hos vissa hundar . Vissa hundar påverkas av de toxiska effekterna av detta smärtlindrande läkemedel efter flera behandlingar. Ointresse i mat, ansiktssvullnad, kräkningar och diarré, samt ansträngd andning och låg kroppstemperatur är symtomen på Tylenol-toxicitet. Doser av Tylenol kan resultera i leversvikt hos hundar. Detta är ett farligt tillstånd som ofta, hunden svarar inte på behandlingen. Tylenol-toxicitet kan också leda till cyanos, ett tillstånd som uppstår när det finns en överdriven mängd dåligt syresatt hemoglobin i hundens blod. FDA klassificerade Tylenol som osäker för husdjur .

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar