Kaninprovningstips: Hur du håller dig, din kanin och ditt hem säkert

Kaninprovningstips: Hur du håller dig, din kanin och ditt hem säkert

Är dina husdjurskaniner irriterande? Får du nya små lurviga vänner och vill vara säker på att du skyddar dem från fara?

Kaninprovning är en komplicerad process, men det är avgörande för dessa små killar. Om de lämnas ensamma utan något annat att tugga kan de tugga hål i kläder, böcker, dina möbler och så mycket mer.

Korrekt kaninskydd skyddar inte bara dina kaniner utan skyddar också ditt hem och familj från eventuella missöden som kan hända från kaninens tuggning, till exempel en husbrand. Fortsätt läsa för att lära dig hur du kan kaninsäkra ditt hem för att hålla alla säkra!

Innehållsförteckning

Varför kaniner tuggar och gräver

Hur du skyddar ditt hem från kanin som tuggar

Kaniner, eller landbävrar, som jag vill kalla dem, ÄLSKAR att tugga allt de kan sätta tänderna i. Och det är inte bara för att irritera dig eller för att testa gränserna (vilket de gör ganska mycket). Sanningen att säga måste kaniner tugga för att inte tänderna ska växa för mycket.

Kanin tänder växer ganska snabbt. Och om du inte gör något åt ​​det, kommer dina kanins övertänder att växa förbi botten. Och, till skillnad från i tecknade kaniner, är överbettet inte sött. Tänderna kommer att låsa sig, vilket hindrar din husdjurskanin från att äta och dricka, vilket så småningom resulterar i hälsoproblem och dödsfall.

Naturligtvis kan du ta dem till en veterinär för att fila tänderna, men förebyggande åtgärder är alltid bättre än akuta procedurer.

Tristess/inget annat att äta

Kaniner som normalt inte tuggar eller gräver ner sig i mattan kan göra det av andra orsaker från naturliga instinkter. Om din kanin tuggar och gräver över hela ditt hus kan det bero på tristess eller att de vet att de måste tugga, men det finns inget där.

Och om en kanin inte får tillräckliga alternativ än att äta, hittar de sitt eget betesmaterial i dina mattor, i din bokhylla och inuti dina möbler. Alla trä-, papper- och till och med plastprodukter kommer att betraktas som mat om det inte finns något annat i närheten.

Välj istället ett bättre (och hälsosammare alternativ) för dem som:

Vad händer, om du inte kaninsäkrar ditt hem

Om du hyr kan de skador en kanin kan orsaka utan att stoppas och lagas få dig att bli vräkt om hyresvärden bestämmer sig för att komma på besök. Detta kan verka grymt, men till deras försvar är det ett ansvar och faktiskt en fara för alla som bor där. Här är några av de saker som kan hända om ditt hem inte är ordentligt kaninsäkert.

 • En gnista från en tuggtråd kan orsaka brand i huset.
 • Gräver upp mattan.
 • Gräva i möbler, som dina filtar, madrasser och soffa, i exponerad isolering.
 • Dina kaniner är i grunden en hopprisk för alla kablar som kan vara i vägen.
 • Ditt hem kommer att förstöras på insidan.
 • Du kommer inte att kunna ha fina saker… länge.
 • Men på den ljusa sidan kan du släppa en kanin på dina julklappar för att få en smygtitt.
 • Fransade ledningar kan elektrocutera din kanin.
 • Om din kanin får tag i något som plast kan den fastna i matsmältningssystemet.

Tips för kaninskydd

Kaninskyddande kablar och elektronik

Så envisa som kaniner kan vara när det kommer till att tugga och gräva, kan det vara ganska lätt att avskräcka dem från det. Det kan kosta lite mer än väntat i början, men tro mig när jag säger att det är värt varenda krona för att skydda dig själv och din familj, dina kaniner och naturligtvis ditt hus.

Om du sätter dessa metoder på plats kommer du inte ha några fler problem. Observera att du kan behöva sätta in mer än en av dessa metoder för att vara riktigt effektiva, speciellt om dina kaniner har fritt utrymme för hela huset.

Använder Leksaker Som En Distraktion

En av anledningarna till att din kanin kan tugga på alla dina ägodelar är att de är uttråkade. Så om du kan ge dem något roligt för att distrahera dem, kommer de inte att bli så frestade att leta upp dina stolsben, böcker och andra saker som ligger runt.

Denna matta från Tokihut är ett bra sätt att distrahera din kanin. Mattan är interaktiv och skapar en kanins naturliga instinkt att söka föda. Det upptar deras sinne och hjälper dem också att hålla hjärnan aktiv och denna typ av aktivitet kommer också att hjälpa till att förhindra depression hos dina husdjurskaniner.

Att ge dina kaniner massor av saker att göra är ett av de bästa sätten att avskräcka dina kaniner från att tugga. Även om denna metod inte är fullständigt bevis, eftersom kaniner blir lätt uttråkade och kommer att utforska andra alternativ för något att göra.

Barriärer och skydd

När din kanin är ute, stäng dörrarna till alla rum du inte vill ha dina kaniner i eller använd babygrindar för att hålla dem ute. Du bör också blockera soffan och din säng, och alla andra möbler som din kanin kan komma under eller bakom, där du inte kan få ut dem.

Nu ska jag vara ärlig mot dig, den här metoden är inte den mest estetiskt tilltalande av alternativen här. Att sätta upp brädor för att stänga av området under dina möbler och babygrindar kanske inte är så snyggt, men de fungerar väldigt bra.

Observera dock att många husdjursgrindar som är gjorda för små djur är, höjdmässigt, inte tillräckligt höga för husdjurskaniner, men de stora har utrymmen som en kanin kan slinka igenom. En kanin kan klara 2 fot ganska lätt och klämma sig in i trånga utrymmen. Personligen väljer jag förreglingsnäten som du kan bygga upp så långa eller höga som du vill för att passa alla situationer.

Kaninskyddande kablar och elektronik

Kaninsäkring

Nu kanske du aldrig ser dina kaniner knapra på en tråd, men det betyder inte att de inte är eller kommer att göra det. Jag trodde att jag var säker tills första gången jag städade bakom soffan och alla min mammas lampor var oanvändbara.

Om du är orolig för att dina kaniner ska tugga på trådar är det bästa sättet att gömma dem. Du kan använda barriärtekniken för att blockera dem och gömma dem under möbler. Håll kablarna upp och från golvet och utom räckhåll för din kanin.

En annan bra idé är att använda trådskydd. Dessa är plaströr som kan placeras runt sladdar och kommer att skydda dem från de där stygga napparna!

Krukväxter som är giftiga för kaniner

Kaniner älskar att utforska och äta nästan allt de kan, särskilt alla växter du har inuti. Det är säkert för dig att anta att alla typer av krukväxter är giftiga för din kanin, så om du inte kan lägga dem helt ur din kanins väg är det bäst att lämna dem utanför ditt hems inredning.

Bara några av de vanliga krukväxterna som är giftiga för kaniner är:

 • Vanliga juldekorativa växter som järnek, julstjärnor och mistel
 • Aloe Vera
 • Liljor (många olika typer)
 • Krysantemumväxter (inklusive tusenskönor, mammor, svartögda Susans)
 • Rosmarin
 • Många olika stammar av murgröna
 • Eucalyptus (Detta inkluderar Eucalyptus eterisk olja)
 • Tomatplantor
 • Muskot
 • Avokadoblad

För en mer omfattande lista över giftiga växter, läs den här listan av Healthy Pet Club eller den här från Rabbit.org. Tänk på att dessa inte är fullständiga listor och att de inte inkluderar alla växter som är giftiga för kaniner.

Slutsats

Kaniner kan vara irriterande små chewers, och du vill inte bli överraskad. För att hålla ditt hem, kaniner och din familj säkert är korrekt kaninskydd absolut nödvändigt. Några andra tips för kaninskydd är att ha dina kaniner i ett avsett rum. Om det finns tillräckligt med utrymme och du har ett extra rum kan detta vara till stor hjälp, inte bara för kaninskydd utan också för rengöring.

Dessa tips hjälper dig att hålla alla säkra och förhindra att ditt hem skadas. Observera att du kanske måste använda en annan taktik för att skapa lager av skydd för dina kaniner och dina tillhörigheter, men det är väl värt det.

Glad kanin-proofing!

Adblock-test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar