Katt klickerTräning: 4 viktiga steg

Katt klickerTräning 4 viktiga steg

Katt klickerTräning: 4 viktiga steg. Att träna husdjur är en av de svåraste uppgifterna i världen. Det beror på att du måste möta många bakslag under denna träning. En stor grad av tålamod och konsistens behövs för att träna vissa djur. Träning är inte begränsad till vissa specifika arter. Du kan träna nästan alla djur med ansträngning. Katter är också bland de husdjur som inte lätt kan tränas. 

Detta beror på att dessa skiljer sig mycket från hundar i detta avseende. Det finns dock många som har uppnått önskade resultat från kattklickarträning. Experterna säger till och med att om du vill ta din katt utomhus, bör du klicka på att träna dessa för att följa dina kommandon.

Clicker är en liten enhet som skapar klickljud. Det har olika former och storlekar. Du kan träna olika saker till dina katter genom dessa klickare. Följande är några av de viktigaste sätten att träna katterna genom klickare.

Katt klickerTräning steg

1-Sätt i rätt verktyg

Det allra första och främsta att göra för klickträning för dina katter är att montera rätt verktyg. Ett av de bästa verktygen är behandlingen för katterna. Här är en sak att tänka på att ingen annan behandling kan vara förstärkande än bästa torr kattmat . Din katt kommer alltid att svara för att vinna den här behandlingen eftersom det finns mycket motivation i godbitarna. Det finns också några katter som inte lockas av maten eftersom det inte är matar. Du måste göra något annat för att få de önskade resultaten.

Det andra verktyget du kanske behöver är enheten som producerar samma ljud varje gång. För detta kan du köpa kattklickare från alla varumärken. Denna enhet kan också användas för att producera ljus eller vibrera. Upprepa denna process om och om igen för att nå önskat resultat.

2-räkna varje klick

När du har monterat verktygen använder du klickaren för att producera ljud, ljus eller vibrationer. Efter att ha klickat, ge katten godbit direkt. Låt den äta och upprepa sedan samma igen. Uppgifterna visar att varje katt kan lära sig denna träning efter 20-25 repetitioner. Detta skapar en länk mellan godis och klick i kattens sinne.

3-Använd detta klick för andra beteendeförändringar

När du vet att din katt alltid svarar på klickna kan du försöka använda detta klick för andra beteendeförändringar. Med ett enkelt klick med belöning får du önskade resultat. Till exempel, när din katt är engagerad i felaktiga aktiviteter, använd den här klickmetoden för att ändra dess beteende.

4-målträning

Fortsätt denna klickmetod för den riktade utbildningen också. Här är det alltid en sak att tänka på att få målet på kattens näsnivå. Du kan också få din katt att sitta ner genom att föra målet exakt över huvudet. Men det bör finnas ett avstånd på cirka 2-3 tum mellan målet och kattens näsa. Den kommer att försöka sniffa och röra det med hårt arbete. Flytta bort detta mål och få katten att nå det.

Det är nödvändigt att berätta att använda klicket endast när katten svarar på klicket och visar önskat beteende. Detta innebär att tiden är av yttersta vikt eftersom den kommer att spela en viktig roll i förstärkningen.

Som avslutning på utbildningssteg för kattklickare kan vi säga att du kan träna din katt för alla önskade aktiviteter med hjälp av klickare. Endast repetition av utbildningen behövs för detta ändamål. Mycket tålamod behövs också i detta avseende.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar