Katt med lymfom och när man ska avliva?

Katt med lymfom och när man ska avliva?

Vad är kattlymfom?

Feline lymfom är inte en sällsynt sjukdom, i själva verket är det faktiskt den vanligaste diagnosen cancerform hos katter. Det är cancer i de vita blodkropparna, där levern, mjälten och lymfkörtlarna kan påverkas allvarligt. Det finns andra former av lymfom: mag, tarm, njure, timym och ryggrad. Njurarna, ögonen, centrala nervsystemet, näsan och huden kan också påverkas.

skyltar

Lymfom är inte ett fan av körsbärsplockning på ålder, kön eller ras. Men vanligtvis blir katter i åldrarna 10-12 mer benägna att drabbas av sjukdomen. Här är de tecken du bör se upp för som indikerar ett hotande lymfom.

  1. Var försiktig med drastiska kroppstemperaturförändringar – det kan vara feber
  2. Tydliga andningsproblem
  3. Det plötsliga utseendet på rodnad och fläckighet i din katt hud
  4. Se upp för illamående, diarré , vägran att äta och dricka
  5. Din katt kan drabbas av slöhet eller plötsliga beteendeförändringar
  6. Om din katt har plötsliga viktförändringar och aptit
  7. Närvaro av tillväxter och massor

Att veta vilka slag att slåss

Det kan vara svårt att se om din katt har ont, men här är några tips som kan hjälpa dig att bestämma.

När din katt inte längre kan ta hand om sig själv

Katter tar högt hänsyn till deras hygien. När de avsiktligt vägrar att ta hand om sig själva, inte längre äter eller dricker, inte längre gör en ansträngning att sköta sig själva, kanske de också kan känna att något händer med deras små kroppar.

Flera åsikter

Innan du äntligen bestämmer dig, se till att du ber om många åsikter. Det är bra att ha flera perspektiv på denna fråga. Du kan fråga din veterinär, fråga andra veterinärer och läkare och din familj och vänner. Många användare försöker CBD-olja för husdjur för att hjälpa deras pälsbebor att må bättre under de smärtsamma dagarna.

Kronisk sjukdom

Om det har varit en återkommande sjukdom, och den bara får din katt att drabbas varje gång, är det kanske dags att låta dem fortsätta.

dilemman

Du måste också bedöma din ekonomiska situation om du fortfarande kan bära ut din katt. Du måste väga in saker och ta hänsyn till andra faktorer.

(Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar