Knäcka koden: Enkla tips för att förbättra kattens mentala hälsa

Knäcka koden: Enkla tips för att förbättra kattens mentala hälsa

Det har visat sig att katter ökar kvaliteten på deras ägares liv. Bara att vara nära dem sänker blodtrycket och att klappa eller snuggla med dem släpper "kärlekshormonet", oxytocin, känt för att stärka känslomässigt välbefinnande.

Eftersom katter gynnar oss så mycket genom att helt enkelt vara det , är det vettigt att återbetala förmånen. Att förstå och värdera vikten av kattens mentala hälsa är en inneboende del av ett kärleksfullt, medkännande, ömsesidigt fördelaktigt förhållande mellan människa och katt.

Kärlek fungerar båda sätten

Kattälskare känner mycket väl till läkningskrafterna för kattinnehav. Mycket har sagts om de många sätten de gynnar människors hälsa, och det är kanske inte förvånande att mänsklig interaktion ökar deras humör på liknande sätt.

Mänsklig stress sjunker när vi kela med katter, och det händer också katter! Studier visar dramatiska ökningar av oxytocin efter nära tid med de personer som de är bundna till. Det är inte förvånande att den starkaste grunden för katt mental hälsa kan bygga på dessa känslor av närhet och säkerhet.

Med andra ord är det verkligen en tvåvägs gata när det gäller kattkamratskap. I motsats till något tvivelaktigt kattkroppsspråk är båda parter lika lyckliga att vara i närvaro av den andra.

Se bra ut, må bra

En annan aspekt av kattens mentala hälsa börjar faktiskt med deras fysiska tillstånd.

Precis som oss känner katter sig bra när de ser bra ut. Och hur ser de bra ut? Genom att träna, naturligtvis! Att träna din katt minst 30 minuter varje dag är avgörande för ett hälsosamt sinne och kropp.

Ärvda färdigheter

På liknande sätt kan installationen av ett kattträd, katio, fönsterpinne eller annan vertikal utsiktspunkt hjälpa katthälsa till att bli enormt. De gillar att använda sina rovfärdigheter, så försök att hitta spel att spela som uppmuntrar till förföljelse, poppning eller bakhåll.

Är repor bra?

Även om det inte är bra att skrapa möbler eller gardiner, är det ett tecken på att katter behöver ett ordentligt utlopp för repor. Åtgärden ger dem en stor sträcka, lindrar stress och hjälper till att kasta döda klor.

Vad de äter

På samma not är det viktigt att se vad din katt äter. En balanserad och komplett diet som är rik på mineraler och antioxidanter är avgörande för optimal kognitiv funktion.

Vi diskuterar gärna om din katt skulle dra nytta av omega-3-fettsyror eller näringstillskott för att upprätthålla kattens mentala hälsa, särskilt när de åldras.

Det smarta testet

Pusselbollar eller mat labyrinter innehåller din katt kärlek till mat med sin förmåga att lösa problem. På samma sätt är träning av din katt oerhört viktig för kattens mentala hälsa – kassträning, snörträning och agilityträning ger ett betydande värde i din kattas liv. Dessutom kan du lära dem kommandon, hur man utför vissa knep eller till och med att använda toaletten!

Feline mental hälsa

Poängen är att när din katt mår bra, upplever de sannolikt optimal hälsa. Eftersom vi vet att katter döljer tecken på sjukdom eller skada, är det alltid en bra idé att hålla sina rutinmässiga hälsokontroller.

Om du har ytterligare frågor om hur du kan hjälpa din katt att se ut och känna sitt absolut bästa är vår personal alltid här för dig på Cat Care of Vinings.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar