Mars Swap Recycling Program fortsätter i Thailand

Mars Swap Recycling Program fortsätter i Thailand

Mars Petcare i Thailand går vidare till nästa fas av sitt återvinningsprogram för sällskapsdjursförpackningar, tack vare thailändska husdjursägare som aktivt returnerade begagnade sällskapsdjursförpackningar förra året i utbyte mot shoppingrabatter.

Mars Swap Recycling Program låter konsumenter byta tomma påsar med djurfoder från vilket märke som helst för rabatter på deras nästa köp av Mars husdjursprodukter. Sedan starten har programmet samlat in över 150 000 påsar med använda plastpåsar för husdjursmat som återvunnits till kattformade stenblock för Mars fabrik i Chonburi, Thailand.

För sitt andra år kommer programmet att få stöd från en app som det utvecklat tillsammans med Second Life, ett socialt företag som specialiserat sig på återvinningslösningar för företag. Appen Swap Recycling, som kan laddas ner från App Store och Google Play, kommer potentiellt att nå fler thailändska djurägare och uppmuntra dem att skicka separerat och rengjordt flexibelt eller komplext plastavfall till Mars återvinningspartner.

Mars sa att de planerar att utöka sitt återvinningsprogram för sällskapsdjursförpackningar till andra länder i Asien. Detta är i takt med dess andra planerade återvinningsinitiativ, som att använda återvunnen plast för sin Sheba-djurmat med början i Europa, att ta bort 180 ton plast från multipack för husdjursfoder genom att ersätta krympfilm med kartong i hela sitt brittiska multipack-husdjursfodersortiment, och minska användningen av ny plast med 25 % och att 100 % av plastförpackningarna ska vara återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara i hela dess portfölj av sällskapsdjur senast 2025.

Branscharbete för att sluta använda snöbollar för plastförpackningar

I mars hjälpte 20 djurfodermärken från USA, Kanada och Nya Zeeland till att återvinna 2 000 ton plastavfall genom att minska plasten i deras förpackningar och leveranskedjor. I samarbete med rePurpose Global hjälpte djurfoderföretagen också till att finansiera återvinningen av naturbundet plastavfall. Miljöbyråer uppskattar att foderindustrin för sällskapsdjur skapar cirka 300 miljoner pund hårt återvinningsbart plastavfall varje år bara i USA.

Forskningsföretaget Euromonitor sa att trycket för att möta en snabb försäljningstillväxt för sällskapsdjursfoder och en övergång till mindre förpackningsstorlekar driver industrin att använda fler plastförpackningar, men ansvarsfulla sällskapsdjursfoderföretag tittar aktivt på mer hållbar plast och andra gröna material för att minska mängden onödigt plastavfall. Euromonitor sa att Mars användning av livsmedelssäker återvunnen plast från och med i år stämmer överens med andra företags liknande miljöansträngningar som Nestlé Purinas 2020-installation av påfyllningsbara dispensrar för kattmat och Edgard & Coopers 2021 övergång till 100 % pappersbaserade förpackningar. .

Alma Buelva är en journalist från Filippinerna. När hon inte skriver om affärer och teknik ägnar hon sin tid åt att ta hand om djur och skriva om dem också.

Adblock-test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar