Mellanvästra sällskapsdjur återkallar över tusen produkter efter mer än 70 hundar dör

Mellanvästra sällskapsdjur återkallar över tusen produkter efter mer än 70 hundar dör

Den 30 december 2020 utfärdade Midwestern Pet Foods, Inc. i Evansville, IN, en frivillig återkallelse av 16 recept för torr hund- och kattmat, framför allt dess Sportmix-produktlinje. Mer än 70 hundar har dött, och mer än 80 husdjur har blivit sjuka, påstås som ett resultat av en dödlig mögel som hittat förorenar broderiet. Formen, som kallas Aspergillus flavus, producerar aflatoxiner, giftiga cancerframkallande ämnen och mutagener. Aspergillus flavus växer på ruttnande vegetation, inklusive korn som majs och vete, som ofta används som huvudingredienser i torrt husdjursfoder.

Food and Drug Administration, med samarbete mellan statsavdelningarna för jordbruk i Arkansas, Kansas, Kentucky, Louisiana, Missouri, Oklahoma, New Mexico, Oregon, Washington och Texas, genomför en pågående utredning och har bekräftat aflatoxinförgiftning i många av fallen. Inte alla fall som har framlagts har officiellt bekräftats genom korrekt testning, och FDA varnar att siffrorna är ungefärliga och kanske inte återspeglar det faktiska omfattningen av problemet.

Den 11 januari 2021 utvidgade Midwestern Pet Foods sin återkallelse till att omfatta fler recept tillverkade av Chickasha Operations Facility i Oklahoma, "av ett överflöd av försiktighet", enligt pressmeddelandet. Detta är den första återkallelsen på nästan 100 år för fjärde generationens familjeägda företag. I ett uttalande sa Midwestern Pet Foods,

“Vi fortsätter en grundlig granskning av våra anläggningar och metoder i fullt samarbete med FDA i ett försök att bättre betjäna våra kunder och husdjursföräldrar som litar på oss. Ett callcenter med bemannade veterinärer har inrättats för våra kunder och husdjursföräldrar som har frågor eller funderingar angående deras husdjurs hälsa. ”

Aflatoxinförgiftning kan orsaka kräkningar, diarré, slöhet, aptitlöshet, gulsot, leverskador och dödsfall. Husdjursägare, veterinärer och återförsäljare uppmanas att ta bort och kassera de återkallade produkterna på rätt sätt. Husdjursägare som har köpt någon av de återkallade produkterna bör rådgöra med en veterinär, även om husdjuret inte visar några tecken på sjukdom, eftersom leverskador inte alltid har synliga symtom.

Husdjur är mycket mottagliga för aflatoxinförgiftning eftersom det kan byggas upp i deras system över tiden. På samma sätt som ek- eller paddaförgiftning kan kroppen inte bearbeta och bli av med giftet på ett snabbt sätt. Toxinet behöver inte vara synligt för att vara närvarande. För närvarande finns det inga bevis för att hantering av produkter med aflatoxiner är farligt, men människor uppmuntras att tvätta händerna ordentligt efter att de har återkallats.

Mer än 1000 lotkoder återkallades, som har ett utgångsdatum den 9 juli 2022 eller före, och en datum / lotkod "05". Ingår i återkallelsen är majsinnehållande lotkoder för Sportmix, Pro Pac Originals, Splash, Sportstrail och Nunn Better torrfoder för hundar och katter. Partikoder finns på baksidan av påsarna i en tre-radskod.

VäxtidentifierareVäxtidentifierare

Bild via Midwestern Pet Foods pressmeddelande

Några av recepten bland den återkallade husdjursmat inkluderar:

 • Pro Pac Adult Mini Chunk, 40 pund väska
 • Pro Pac Performance Puppy, 40 pund väska
 • Splash Fat Cat 32%, 50 pund väska
 • Nunn Better Maintenance, 50 pund väska
 • Sportmix Original Cat, 15 pund väska
 • Sportmix Original Cat, 31 pund väska
 • Sportmix Underhåll, 44 pund väska
 • Sportmix Underhåll, 50 pund väska
 • Sportmix Stamina, 44 pund väska
 • Sportmix Stamina, 50 pund väska
 • Sportmix högprotein, 50 pund väska
 • Sportmix Energy Plus, 44 pund väska
 • Sportmix Energy Plus, 50 pund väska
 • Sportmix Bite Size, 40 pund väska
 • Sportmix Bite Size, 44 pund väska
 • Sportmix High Energy, 44 pund väska
 • Sportmix High Energy, 50 pund väska
 • Sportmix Premium Puppy, 16,5 pund väska
 • Sportmix Premium Puppy, 33 pund väska
 • Sportstrail, 50 pund väska

Midwestern Pet Foods, Inc. ProduktåterkallelseMidwestern Pet Foods, Inc. Produktåterkallelse

Bild via Midwestern Pet Foods, Inc. pressmeddelande

Inga mänskliga sjukdomar har rapporterats.

Midwestern Pet Foods, Inc. uppmanar återförsäljare och distributörer att omedelbart dra de återkallade partierna från deras lager.

”Sälj eller donera inte de återkallade produkterna. Återförsäljare uppmuntras att kontakta konsumenter som har köpt de återkallade produkterna, om du har möjlighet att göra det (frekventa köparkort etc.), säger Midwestern Pet Foods i ett uttalande. ”Mata inte de återkallade produkterna till dina husdjur eller andra djur. Förstör maten så att barn, husdjur och vilda djur inte kan komma åt dem. Tvätta och desinficera skålar, koppar och förvaringsbehållare för sällskapsdjur. Se alltid till att du tvättar och rengör händerna efter hantering av återkallad mat eller andra redskap som har kontaktat återkallad mat. ”

Om misstänkt aflatoxinförgiftning ber FDA att fall rapporteras via säkerhetsrapporteringsportalen eller föras till lokala FDA-konsumentkoordinatorer.

För en fullständig lista med återkallade produkter med lotkoder och datum, besök Midwestern Pet Foods.

Ring 1-800-474-4163, ext 455, eller mejl info@midwesternpetfoods.com med frågor eller funderingar.

Presenterad bildkredit: Midwestern Pet Foods, Inc. pressmeddelande

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar