När är hundbyxor onormal?

dog panting
När är hundbyxor onormal

När är hundbyxor onormal?

Panting för hundar är det bästa sättet att sänka kroppstemperaturen. Du kan se hur din hund börjar byta efter en lång körning eller när dagen sväljer. Således är det ett hälsosamt svar på organismen som genomgår överhettning. Panting fungerar på ett sådant sätt att värme och vattenånga genom de våta ytorna i munnen, tungan och lungorna. Ändå kan ibland byxor vara onormala, vilket innebär att det finns en viss hälsoproblem.

Vad är Normal Panting?

För att veta om din hunds byxor är onormal, bör du först förstå när byxan anses vara frisk. Utöver fallen med överhettning kan du definiera ditt husdags andningsfrekvens. Normalt innebär normal byxning 10-40 andetag på en minut. Om din hjärns andningsfrekvens passar under normen är det bara snabb andning. Ändå, om du har några tvekar när det gäller andningens natur, gå till en veterinär.

Vad är onormal panting?

Panting är onormal när det är levande tyngre än vanligt. Du måste följa din hund för att definiera andningens art och andningsfrekvens. Men samtidigt hålla fast vid din hunds rasegenskaper och speciella egenskaper. Vissa hundar har redan tung andning eftersom det är karakteristiskt för deras ras. Så gör dina slutsatser baserade på vad som är normal andning specifikt för din hund.

Dessutom kan vissa situationer hjälpa dig att definiera om din hunds andetag är onormalt. Först och främst bör du komma ihåg att målning som händer plötsligt och utan någon uppenbar anledning bör sätta dig på din vakt. Här är några utbredda situationer när panting inte är en hälsosam sak:

  • Din hund har en vila och helt avslappnad;
  • Vädret är måttligt, och det är inte varmt;
  • Andningen är tyngre och mer intensiv än vanligt;
  • Ljudet av att pissa är annorlunda; det är raspy;
  • Hundens tandkött har en annan färg – lila, vit eller blå;
  • I allmänhet ser hunden inte svarande och impassiv.

Om din hund upplever några av tecknen ovan kan det vara några känslomässiga eller fysiska problem. Ett besök hos en veterinär skulle vara det enda smarta beslutet.

Anledningar till onormal panting

Skälen bakom byxorna är olika. Några av dessa inkluderar frågan om en känslomässig karaktär, medan andra är direkt kopplade till hundens fysiska hälsa. Här är några vanliga orsaker som orsakar trosor hos hundar.

Smärtsamma känslor

Ofta är panting ett symptom på vissa smärtsamma känslor eller obehag. I det här fallet kommer det också att finnas några andra symtom som att halta och gnälla. Detta kommer dock att hända senare.

Hjärtsvaghet

Du kanske har lagt märke till att om ditt hjärta är svagt, börjar du byta och behöver lite tid för att normalisera hjärtslaget. Just nu måste du öka andningsfrekvensen så att vävnaderna har tillräckligt med syre. Samma sak händer med din hund om hjärtat är svagt.

Stress, ångest eller rädsla

Om en hund är stressad, rädd för eller orolig för något, kan den också ha överdrivna trosor. Vissa ytterligare symtom kan följa byxor. Titta på din hund för att ha sådana symtom som att gnälla, försöker dölja, dröja sig, slicka sina läppar, gäspa, en böjd hållning, avslag på mat, svag urinblåsan samt tarmkontroll.

Lungesjukdom

Lungorna är de primära andningsorganen som hjälper till att överföra atmosfäriskt syre direkt till blodomloppet, vilket således mättar hela kroppen med livsviktigt syre. Om din hund lider av någon lungsjukdom kan hela andningsorganet inte fungera bra. Som ett resultat är syretransport inte tillräcklig, och hundens pantning är ett naturligt svar på denna situation.

Anemi

När antalet röda blodkroppar minskar är det ett tecken på ett tillstånd som kallas anemi. Dessa celler deltar i syretransport till alla vävnader i människokroppen. Med tanke på detta är det inte konstigt att en minskning av dessa celler leder till syreberoende. Som vi redan vet är panting i sådana fall ett vanligt symptom.

Cushings sjukdom

Vissa hundar kan drabbas av den hormonella obalansen som kan leda till Cushings syndrom. Sjukdomen invaderar inte valpar, bara medelålders eller gamla hundar. Cushings sjukdom är ett resultat av överproduktion av kortison. Noterande är att byxa är ett av de tidiga symptomen. Om du märker överdrivna byxor hos din hund kan Cushings sjukdom vara orsaken.

Gammal hundkrage

Ibland problem med hundbyxor möjligt att lösa enkelt och snabbt. Kontrollera din hundkrage – det är möjligt att det strammas. Försök klä dig i kragen och se efter hundreaktion. Om du hittar det med kragen – köp ny GPS-krage för alla raser .

Slutsats

Sammantaget kan du se att orsakerna till onormal panting är olika. Om du anser att ditt husdjur andas är annorlunda och låter ovanligt, är det bättre att besöka en veterinär så snart som möjligt . Följ rekommendationerna ovan och se din hunds beteende. Kanske är allt okej med din hund. Men det är alltid bra att veta med säkerhet.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar