När du klipper din katts klor väl, kommer de inte att ha något emot det alls (i teorin)

När du klipper din katts klor väl, kommer de inte att ha något emot det alls (i teorin)

Kattens klor.

Klounderhåll är bara en av de sakerna i kattägandets värld som du verkligen inte kan ignorera. Liksom mänskliga naglar, kommer din katts klor att fortsätta växa tills de antingen går sönder eller växer till sin tassdyna (usch!). Och om din katt är som de vi känner och älskar, spenderar de förmodligen en hel del tid varje dag på att slipa sina klor till små rakhyvlar. Vi förstår bävan, men att klippa din katts klor behöver inte vara stressande, skrämmande eller smärtsamt. Utan tips och tricks kan upplevelsen vara enkel och rolig!

Egenskaper för klorna

Katter har indragbara klor som är kontrollerade ligament och senor i tassarna. När dessa muskler spänner sig kommer klorna ur sitt avslappnade tillstånd instoppade i pälsen runt varje drag. Tillverkad av keratin (samma material som vårt eget hår och naglar), din katts klor är omgivna av slidor som faller av och växer ut igen med tiden.

När din katt kliar sig på stolpen, soffarmarna eller mattan, gräver de in klorna för att få en bra stretch över fötterna, benen och ryggen. Denna åtgärd frigör också feromoner från fötterna som markerar deras territorium, och naturligtvis skärper deras klor.

Din katts klor är designade för att hjälpa dem att klättra, men är lika imponerande som jaktredskap och självförsvarsvapen.

Trimma din katts klor

Investera i bästa möjliga verktyg för jobbet. Dina hårklippare ska vara lätta, lätta att hålla och vassa. Vissa är designade med ett element som förhindrar att man klipper för mycket av klon.

Om din katt fortfarande är relativt ung, dröj inte med att träna den att acceptera denna typ av uppmärksamhet. Om det är en snabb, smärtfri och positiv upplevelse kommer de att känna igen och acceptera framtida trimningar.

  • Välj en tid då din katt är avslappnad.
  • Håll de hälsosamma godsakerna till hands och ge dem till din katt för att hjälpa dem att associera uppgiften med något de gillar.
  • Slå in dem i en handduk eller filt så att de inte trycker ut ur din famn (eller repar dig under processen).
  • Ta tag i en tass, tryck ut klon ur en tå i taget.
  • Rikta klipparna i en vinkelrät vinkel.
  • Gör snabba, beslutsamma klipp, var extra noga med att inte klippa för nära snabben.
  • Den snabba är den vitaktiga triangeln inuti klobasen. Den är full av nerver och blod.
  • Om du skär snabbt, applicera styptiskt pulver på snittet för att försegla snittet.

En provkörning

Om din katt säger "nej!" när du provar ovanstående, repetera aktiviteten utan att klippa naglarna. Vänja dem vid att hållas fast, att få vidröra fötterna och ge dem massor av beröm och belöningar.

Med tiden bör du kunna introducera klipparna för dem. Klipp en klo i taget, pausa länge mellan tårna. Gå långsamt genom alla tårna på ena sidan av kroppen innan du byter till den andra sidan.

Särskild ritual

Innekatter bör klippa klorna var 10-14:e dag eftersom de är mindre benägna att utsättas för grövre ytor som finns utomhus.

Om du behöver extra hjälp angående din katts klor, vänligen ring oss på (404) 792-0700. Vi erbjuder groomingtjänster på plats och tar gärna en titt på dessa tassar! Dina vänner på Cat Care of Vinings finns alltid här för din katt.

Adblock test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar