Orijen valpmat recension

Orijen valpmat recension
Orijen valpmat recension

Introduktion 

Biologiskt lämpliga dieter är inte nödvändiga för varje hund, men om du väljer en av dessa formler för din valp, vill du ha det bästa. Orijen är ett företag som har åtagit sig att tillhandahålla en diet som är närmast naturen som de kan erbjuda, med en formel baserad på vad hundar skulle äta i naturen. Du kan vara säker på att en mängd olika köttingredienser används i denna mat, vilket ger din valp mångfald i de vitaminer och mineraler som finns tillgängliga för dem. Om du är trött på en syntetisk lista med vitaminer och mineraler i din hunds mat, kommer du att uppskatta alla ingredienser som anges på Orijens produkter. I den här artikeln, ”Orijen valpmat: en djupgranskning”, tittade jag djupare på produkterna som Orijen erbjuder för att se om det är rätt biologiskt lämplig valpmat för din hund.

Saker att tänka på innan du köper en biologiskt lämplig valpmat

Du älskar din valp och du vill erbjuda det bästa för dem, så du väljer högkvalitativt, biologiskt lämplig valpmat, även om det inte är ditt billigaste alternativ. Här är några saker att tänka på för att se till att du väljer den bästa maten till din valp.

Utformad för valpar

Många dieter annonserar att de är lämpliga för hundar i alla åldrar och livsfas. Även om detta kan vara sant, vill du ge dem din valp något som är gjort speciellt för dem.  Välj en biologiskt lämplig hundmat utformad specifikt för valpar. Du vill att den ska innehålla höga nivåer av protein och relativt högt fettinnehåll som kan stödja deras växande kroppar och sinnen.

Helt animaliskt protein

Folk föredrar i allmänhet muskelskött när vi väljer att äta kött, men din hund behöver mer än en typ av köttprodukt för att vara frisk. Välj en biologiskt lämplig valpmat som innehåller andra delar av kött, inklusive inre organ som hjärta och lever, samt ben och brosk. Detta hjälper dig att se till att din hund får en balanserad köttkälla.  Helst kommer animaliskt protein från en mängd olika källor, inte bara en. Din valp har antagligen ännu inga livsmedelsallergier, så det är bäst att ge dem en mängd olika typer av vitaminer, mineraler och näringsämnen från olika köttkällor.

Färsk

Om du är fascinerad av den biologiskt lämpliga tankesätten, vill du mata din valp något så nära naturen som möjligt. Det finns ingen mening med att använda högkvalitativa djur- och växtingredienser om all godhet tillagas av dem.  Välj valpmat som erbjuder mycket färska ingredienser utan konserveringsmedel. Leta också efter alternativ utan en utökad tillagningsprocess. Om du kan hitta en produkt som till och med ger råvaror, vet du att din valp kommer att ha en diet så nära naturen som möjligt.

Orijen valpmat recension

Orijen valpmat recension
Orijen valpmat recension

Orijen valpmat är en biologiskt lämplig diet för din valp, som erbjuder det bästa av naturen i en påse. 85% av denna mat består av hela animaliska ingredienser av hög kvalitet. De övriga 15% är gjorda av grönsaker och andra botaniska produkter, vilket inte lämnar utrymme för spannmål eller fyllmedel.  Betydande delar av ingredienserna är dehydratiserade, färska eller råa, så du vet att godheten inte har sugs bort. Denna mat är inte billig, men om du försöker ställa in valpen för ett hälsosamt, biologiskt lämpligt liv, kan det vara den perfekta maten.

[i2pc show_title=”true” title=”Orijen valpmat recension” show_button=”false” pros_title=”Fördelar” cons_title=”Nackdelar” ][i2pros]Biologiskt lämplig kost från djur- och växtingredienser
En betydande del av ingredienserna är antingen dehydratiserade, färska eller råa
85% av ingredienserna kommer från djur och 15% kommer från växter
Infusioner av frystorkad kalkon och kycklinglever för att förbättra smaken
Lämpligt balanserad för din valps näring, med 38% protein och 20% fett
Tillverkad av regionala ingredienser i USA[/i2pros][i2cons]Långt ifrån den billigaste maten på marknaden, även om du begränsar dina överväganden till biologiskt lämpliga livsmedel
Relativt lågt fiberinnehåll innebär att vissa hundar upplever uppträdande i matsmältningen, särskilt gas
Biologiskt lämpliga dieter är kanske inte det bästa för alla hundar att växa upp med, speciellt stora rashundar, så gör din forskning innan du väljer en produkt som Orijen[/i2cons][/i2pc]

Biologiskt lämpligt

Dagens hundar ser inte så mycket ut som vargarna de härstammar från, men de har fortfarande mycket gemensamt. Din valps förfäder var jägare. Precis som deras vilda kusiner är deras käkar, tänder och matsmältningssystem alla anpassade för dieter som är rika på kött. Orijen erbjuder en biologiskt lämplig kost som speglar vad hundar och vargar får äta i naturen, inklusive 85% kött. Denna diet är formulerad med 38% råprotein från kött och 20% rått fett för att ge din hund all den energi som de behöver för att springa, leka och växa.

Protein från kött

Din valp behöver mycket protein för att bli stor och stark. Protein är avgörande för att alla delar av din valps kropp utvecklas korrekt, från nässpetsen till slutet av sin svullande svans. Protein är särskilt viktigt för att bygga muskler.  Muskler gör att din hund inte bara kan växa upp stora och starka, utan också att stödja lederna. Tillräcklig muskelutveckling kan försena symtomen på ledproblem som höftdysplasi och luxating patella. I bästa fall kan det förhindra att din hund någonsin utvecklar symtom. Kött är en naturlig proteinkälla för din hund och proteinet som Orijen tillhandahåller från köttkällor är mycket tillgängligt och smältbart.

1/3 animaliska ingredienser är dehydratiserade

Dehydratiserad kyckling och kalkon torkas vid mycket låg temperatur från färskt tillstånd. Denna långsamma, skonsamma dehydratiseringsprocess bevarar vitaminer, mineraler och näringsämnen. Som sådan ger det en koncentrerad källa till proteinet som din hund behöver.

2/3 ingredienser är färska eller råa

Färska ingredienser är fria från konserveringsmedel. Dessa ingredienser packar hela källor till vitaminer och mineraler samt fukt, vilket kompenserar för allt som din hund saknar från att äta uttorkad eller kokt mat. Rå ingredienser är frysfria och innehåller inga konserveringsmedel, så varje uns av näring är låst in för din hund.

Hela rovdjurens ingredienser

Även om du antagligen vet att det är viktigt för din valp att få protein från animaliska källor, kanske du inte inser hur viktigt det är att de får näringsämnen från alla delar av djuret, inte bara muskelkött. Orijen använder en ”hel byte” -mentalitet och packar inte bara färskt muskelkött utan också brosk, organ och ben i maten för en helt naturlig balans av vitaminer och mineraler från djur.

smaklighet

Om din valp inte gillar maten, spelar det ingen roll hur hälsosam och näringsbalanserad den är. Denna valpmat innehåller infusioner av frystorkad kalkon och kycklinglever. Lever är en kraftfull smak som är mycket attraktiv för valpar och kommer att ge denna mat en smak som din valp önskar.

Naturlig

I naturen finns det inga syntetiska kosttillskott, så Orijen använder inte heller syntetiska kosttillskott. Istället är deras recept laddat med färska, kvalitets-, animaliska och vegetabiliska ingredienser som ger de vitaminer och mineraler som din hund behöver.

Mängd

Om din hund upplever dietallergener kan du välja ett enda animaliskt protein för att utesluta vilka proteiner som kan orsaka en allergi. De flesta hundar gynnas dock av en mängd animaliskt protein. Detta kan vara särskilt viktigt för din växande valp för att säkerställa att de får ett brett spektrum av näringsämnen.  Denna valpmat innehåller en stor mängd av en mängd olika hela kött. I ett paket på 13 pund hittar du 3 ½ pund kycklingkött, organ och brosk – förutsatt färskt. Det finns också 1 kilo färskt kalkonkött, hjärta och lever. Dessa ingredienser erbjuder inte bara underbart protein för muskelkött utan också vitaminer och mineraler från organ. Det finns ett ½ pund vardera av vild flundra, hel atlantisk makrill och hel atlantisk sill, vardera förutsatt antingen färsk eller rå. Dessa fiskar är inte bara bra källor till proteiner från kött, utan de erbjuder glukosamin och kondroitin tillsammans med viktiga fettsyror omega 3 och 6. Alla dessa hjälper till att utveckla din hund, särskilt i lederna och hjärnan. Slutligen erbjuds ett halvt kilo färska, hela, häckade ägg för protein och kalcium. Du kan välja mellan olika storlekar när du köper denna valpmat, inklusive 12 oz, 4,5 lb, 13 lb och 25 lb.

Ansvarigt hämtade

Du kan må bra om ingredienser som är färska och anskaffade regionalt i USA. Bearbetning av Orijen Dog Foods är aldrig outsourcad, så du vet att varje påse kommer från toppmoderna fabriker.

Vad folk säger om Orijen Puppy Food

Folk är nöjda med de högkvalitativa ingredienserna i Orijen. De upplever att deras hundar har glänsande, släta rockar. Hundar som tidigare drabbats av diarré verkar ofta återhämta fast avföring när de byttes till Orijen. Det finns några klagomål om gaslighet, särskilt när människor först gör övergången från olika valpmat till Orijen.

Alternativ till Orijen valpmat

Blue Buffalo Wilderness Free Protein Grain Free, Natural Puppy Dry Dog Food.Här är en evolutionsbaserad diet för din valp som förlitar sig på högkvalitativ kyckling som den första ingrediensen i en mycket smältbar form av protein. Denna kornfria diet är utformad för att främja den sunda utvecklingen av din valp. Det inkluderar DHA och ARA, viktiga fettsyror som naturligt finns i en mammahundmjölk, som hjälper till att kognitiv utveckling och ögonhälsa fungerar korrekt.  LifeSource Bits är en exakt blandning av vitaminer, mineraler och antioxidanter för att stödja din hunds immunhälsa speciellt i valpar. Rått protein på 36% och fett på 16% ger din hund vad han eller hon behöver för att växa ordentligt.

 • Mer prisvärd än Orijen
 • Lita inte på färska, dehydratiserade eller råa ingredienser, snarare med matlagning och konserveringsmedel
 • Protein kommer från kyckling och fisk utan lika många proteinkällor som Orijen

Prova Blue Buffalo Wilderness Högproteinfri, naturlig valptorr hundmat

Wellness Complete Health Natural Dry Puppy Food

Denna valpmat av hög kvalitet ger din hund kött, grönsaker och friskt spannmål som behövs för att växa ordentligt. Forskning har visat att hundar kommer inte att lida på grund av att konsumtionen av spannmål; faktiskt många hundar lider av problem om de får en diet som är fri från spannmål. Denna balanserade mat för valpar erbjuder ingredienser av hög kvalitet, inklusive lätt smältbara korn som havremjöl och kornkorn. Utbenad kyckling och kycklingmåltid är de första ingredienserna, följt inte långt efter av kycklingfett och laxmåltid samt laxolja. Så du vet att en betydande proteinkälla kommer från kött.

Orijen valpmat recension
Orijen valpmat recension
 • Välbalanserad valpmat med kött, spannmål och grönsaker
 • Inte biologiskt lämpligt, men med ingredienser som är fördelaktiga för din hunds hälsa och din valps korrekta utveckling
 • Det lägre fettinnehållet på 18% gör detta till ett bra alternativ för valpar som är benägna att gå upp i vikt och stora raser som behöver växa långsamt för att undvika ledproblem

Prova Wellness Complete Health Natural Dry Puppy Food

CANIDAE PURE Puppy Recept, begränsad ingrediens, spannmålsfri Premium torr hundmat

Om du vill ha den bästa dieten med begränsad ingrediens för din valp är Canidae ett bra val. Den använder tio ingredienser eller mindre så att du kan isolera vad som kan ge din valp en upprörd mage och eliminera det. Denna diet är fri från spannmål och förlitar sig på linser och ärtor istället för att erbjuda en välbalanserad diet.  Detta recept erbjuder probiotika och antioxidanter samt tillsatta vitaminer. Om du vill bo hos Canidae när din valp växer upp, kommer du att uppskatta nya proteinalternativ som lax, vildsvin, lamm, get och hjortkött för att fortsätta utesluta potentiella allergener när valpen blir äldre.

Orijen valpmat recension
Orijen valpmat recension
 • Diet med begränsad ingrediens tar motsatt syn på Orijen; det ger bara ett par proteinkällor istället för flera djurkällor
 • En kornfri diet med endast 7 till 10 ingredienser per formel
 • Formler för vuxna med begränsad ingrediens, inklusive nya proteiner, gör detta märke till ett bra livslångt val för valpar med känsliga mage.

Prova CANIDAE PURE Puppy Recept, begränsad ingrediens, kornfri premium torr hundmat

Slutsats

Om du vill ställa in din valp för framgång med en biologiskt lämplig diet, är Orijen ett fantastiskt val. Det här företaget ser allvar på att imitera din hunds naturliga kost i deras hundmat.  Dehydratiserade, färska och råa ingredienser upprätthåller mer naturliga näringsämnen. Orijen håller också maten fri från konserveringsmedel. Du kan känna dig säker på att hela det animaliska proteinet som tillhandahålls ger din hund den mest balanserade kosten som möjligt.  Orijen är inte billig, och en biologiskt lämplig diet är inte rätt för varje hund. Men om du har bestämt att biologiskt lämplig mat är det rätta valet för din valp, är Orijen ett bra val.  Prova Orijen valpmat.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar