Päls tumbleweeds flyger! Hur man minskar kattens bortkastning

Päls tumbleweeds flyger! Hur man minskar kattens bortkastning

Om du är en katteägare som har tvingat ersätta ett för många vakuum vet vi kampen. Hur man hindrar din katt från att kasta så mycket är ett vanligt klagomål vi hör mycket på Cat Care of Vinings. Tyvärr händer händer.

Visste du att vi erbjuder grooming för långhåriga katter? Vi rekommenderar inte alltid att du rakar dem bara för att tappa, men många ägare med långhåriga katter väljer rakning för att förhindra mattor och hårbollar!

Det finns några goda lösningar för att minska kattens utsläpp, varför vi ägnar en hel blogg åt denna håriga situation!

6 steg för att minska kattens utgjutelse

Har du att göra med en kronisk shedder? Alla katter, utom de som är hårlösa, kasta ut, men mängden varierar beroende på hårets längd, tid på året, kattens hälsa och skötselvanor. Shedding är ett normalt och hälsosamt sätt för din katt att kasta gamla hudceller och hårsäckar och göra plats för nya.

Tyvärr gör det inte våra sop- och dammsugningsuppgifter roligare. Att förhindra överdriven kasta är möjligt med några enkla handlingar:

 1. Borste, borste, borste . Hjälp din katt genom att borsta dem dagligen för att minska bortfallet. Katter naturligtvis självskötsel, men de kan dra nytta av regelbunden borstning. Välj rätt kam eller borste för längden och tätheten på din kattpäls, så att du kan undvika att dra pälsen eller göra upplevelsen obekväm. Borstning hjälper till att eliminera överflödigt päls och ökar bindningen du delar med din päls.
 2. Tänk på kosten. Diet går långt för att hålla ditt husdjurs päls glänsande, hälsosamt och kasta mindre än normalt. Vissa utsläpp kan vara relaterade till näringsbrist, så kontakta din veterinär om rätt kost för din meow-vän.
 3. Håll din katt fuktig. Dehydrering påverkar inte bara njurarnas och andra viktiga organ i kroppen, det kan också leda till extra utsläpp. För att hålla kattens päls och hälsa i bra skick måste du se till att de får tillräckligt med fukt och vatten. Lägg till lite våt mat i deras torra kibblar, placera mer än en vattenskål runt hemmet och överväga att använda en dispensertyp med vattenfontän istället för vanligt vattenfat, eftersom katter älskar rinnande vatten.

När ska jag ringa veterinären

Om din katt tappar mer och har andra tecken på sjukdom, till exempel:

 • Letargi
 • Dricker mer vatten än normalt
 • Ingen aptit
 • Urinera utanför kullen
 • Skrapar mer än vanligt
 • Brist på självvård
 • Tråkig, oförsedd päls
 • Fläckar av saknad päls

Om din katt utgjuter har blivit värre, är det bäst att få dem undersökta för att utesluta någon sjukdom. Vissa hälsoproblem, särskilt hos äldre katter, kan vara orsaken till överdriven kasta.

Frågor om din katt utgjuter

Vi hoppas att några av dessa rekommendationer hjälper till att hålla pälsen från att flyga hemma. Tillsammans med rekommendationerna, dammsug och damm regelbundet, tvätta sängkläder och ditt husdjurs säng varje vecka och få några luddrullar att använda på dina kläder för att eliminera pälsen som samlas. Om du har fler frågor om varför din katt tappar, kontakta oss.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar