Pretty Litter Health Monitoring Cat Litter Review

Pretty Litter Health Monitoring Cat Litter Review

Kattungar är experter på att dölja all obehag de kan ha, så det kan vara svårt för kattägare att veta om deras kattvän har en hälsoproblem tills den har kommit till en allvarlig situation. Skulle det inte vara trevligt om du snabbt kunde se om din katt kanske börjar bli sjuk? Pretty Litter är en produkt som kan hjälpa dig att identifiera vissa hälsoproblem bara genom att titta i kullen. Det ändrar färg som svar på avvikelser i pH-nivån i din katt urin eller om det finns blod. Dessutom är det lättare än vanligt kattkull och det varar en hel månad innan du behöver byta det (med regelbunden skopning, naturligtvis).

Vår poäng för Pretty Litter

I den här artikeln

Om Pretty Litter

Pretty Litter är en typ av kattkull som du använder i stället för kullen du för närvarande använder. Det är tillverkat av naturliga mineraler, inklusive kiselgel. Det finns mindre damm än vad som finns i traditionella kullar, så om du tenderar att hosta varje gång du byter kattens skräp kan detta vara lösningen. Huvuddraget är dock att det hjälper dig att övervaka din kattens hälsa genom att ändra färg när kitty har för mycket syra, för mycket alkalitet eller blod i urinen.

Pretty Litter levereras direkt till din dörr, så du behöver inte släppa hem en tung väska eller låda. Det är lätt också. Varje månad får du en ny låda med Pretty Litter. Töm helt enkelt den i din rena kattkullslåda och den är redo att gå. Du vet när din katt använder lådan eftersom kullen kommer att ändra färger baserat på pH-värdet i din kattunge urin. Om något verkar onormalt baserat på färgerna som visas bör du kontakta din veterinär. Om din katt agerar normalt och inte har några kroniska hälsoproblem, är det vanligtvis okej att vänta 24 till 48 timmar för att se om färgförändringen kvarstår; om din katt har symtom eller förekommande hälsotillstånd, bör du ringa direkt.

Fast avfall ska alltid skopa omedelbart, men urin kan helt enkelt röras in i kullen när du noterar färgen. Lukten absorberas av kiseldioxiden och kullen kommer inte att förbli våt eller klumpa sig upp. Varje månad tömmer du innehållet i lådan helt i papperskorgen, tvättar ut kullen som du brukar, torkar den noggrant och ersätter kullen med ett nytt paket med Pretty Litter.

Om Pretty Litter

Viktiga funktioner

Det finns några funktioner som gör att Pretty Litter står ovanför resten av kattkullarna som finns tillgängliga på marknaden.

 • Levereras till din dörr varje månad
 • Du kan anpassa det levererade beloppet beroende på hur många katter du har
 • Lätt och lätt att hämta
 • Tillverkad av naturliga material, inklusive kiseldioxid
 • Mindre damm än traditionella kullar
 • Övervakar din kats urinhälsa genom att ändra färger
 • Har inte urinlukt
 • Mindre scooping behövs

Vad vi gillade

Här är några av de funktioner vi älskar om Pretty Litter.

 • Levereras varje månad . Det finns ingen anledning att oroa dig för att du kommer att glömma att sätta kattkull på livsmedelslistan eller känner dig osäker på om butiken inte har det märke du vanligtvis köper. När du registrerar dig för ett prenumeration kan du lita på att det levereras till din dörr regelbundet.
 • Låter dig övervaka din kattens hälsa . Flera olika hälsoproblem (urinvägsinfektioner, inflammation i kroppen, njurproblem, matsmältningsproblem) kan orsaka förändringar i din katt urin. Du kan upptäcka dessa snabbt, kanske till och med innan din katt börjar visa symtom, om du använder detta kattkull.
 • Lätt att rengöra . Precis som du skulle göra med ditt nuvarande kull, bör du skopa fast avfall så snart som möjligt. För urin kan du dock bara röra det runt i lådan och det kommer att spridas utan att ge lukt. Dessutom kommer den månatliga leveransen att låta dig veta när det är dags att helt byta kattens kull.
 • Utmärkt luktkontroll . Silikagelen är bra när det gäller att absorbera inte bara fukt utan också lukt, så du luktar inte din kattströ på dag 3 eller dag 30.
 • Mindre damm . Om dammet från din katt nuvarande kattkull stör dig när du byter låda, borde detta vara en förbättring, eftersom Pretty Litter är mindre dammig. Kullen är också doftfritt, så du kommer inte att ha en stark doft att kämpa med.

Pretty Litter

Vad vi inte gillade

Liksom alla produkter är Pretty Litter inte perfekt. Här är ett par saker vi inte gillar så mycket.

 • Klumpar sig inte. Om du är van vid ett klumpigt kull kommer detta att vara annorlunda och du kanske måste vänja dig vid den klumpfria naturen hos detta kattkull.
 • Kanske inte håller hela månaden. Om din katt är ett tungt våtare, kan du upptäcka att du behöver lägga till eller byta ut kullen oftare än var 30: e dag. Du kan lägga till en extra katt i din beställning för att få en extra påse eller två och sedan sätta tillbaka ditt prenumeration till antalet katter du faktiskt har. På så sätt har du en väska i reserv för fall.
 • Dyrare än traditionellt kattkull. Detta kommer att bli dyrare än att bara köpa kattkull i mataffären. Det har den ökade hälsofördelen av att övervaka din katt urin-pH, men det levereras till din dörr, så du betalar för dessa extra funktioner.

Vanliga frågor

Vad är Pretty Litter gjord av?

Pretty Litter är gjord av uttorkad silikagel. Den innehåller också ingredienserna som behövs för att visa förändringar i din katts urin-pH och för att upptäcka blod i urinen.

Är Pretty Litter flushable?

Du ska inte spola Pretty Litter. Kasta istället den i en sopapåse. Du kan emellertid spola din katts fasta avfall eftersom mängden Pretty Litter som fastnar vid den inte kommer att vara tillräckligt betydande för att orsaka VVS-problem i de flesta fall. Om du är osäker (om du till exempel har äldre rör eller ett septiskt system) är det bäst att kolla med din rörmokare innan du spolar din katt eller avfall eller helt enkelt kastar det i en papperskorgen för att vara säker.

Kan du blanda Pretty Litter med vanligt kull?

Nej, du bör inte blanda Pretty Litter med vanligt skräp. Du kan inte se färgändringarna om du blandar den med en annan typ av kull. Om det andra kullen klumpar sig, kommer det att skapa en röra när den blandas med Pretty Litter, som inte klumpar sig.

Är Pretty Litter scoopable?

Fast avfall kan skopas, men urinen klumpas inte upp i Pretty Litter. Det sönderdelas tillbaka till pulver efter att fukten förångats. Rör det bara för att hjälpa det att spridas, och du kommer inte att se eller lukta det.

är ganska kull scoopable

Recensioner

Det är bra att titta på både positiva och negativa kundrecensioner när du funderar på att köpa någon typ av köp. Vi har sammanställt några informativa recensioner av var och en för att komma igång.

Positiva recensioner
De positiva recensionerna för Pretty Litter tenderade att fokusera på bristen på lukt och användarvänligheten.

Jag har två katter och jag är besatt av ganska kull. Det finns ingen lukt såvida jag inte väntar för länge med att rengöra den. Jag använder lite mer än de rekommenderar men det varar en hel månad. Jag lägger en och en halv påse till varje kattlåda (två lådor, två katter). Människor här klagar över att urinbassänger i botten, men om du rör om kullen en gång om dagen så poolar det inte alls. Den enda nackdelen med detta kull är att det spår ganska dåligt. Men jag har ett robotvakuum men det tar lätt upp det varje dag. Jag går aldrig tillbaka till ett annat kull. – Mjb, 1/1/2019, Amazon


Jag ville inte ha det som detta kattkull huvudsakligen för att det var dyrt och jag trodde inte att jag hade tillräckligt för att fylla i en kattlåda. Så jag använde den för övervåningen och övervåningen är vanligt kattkull. Den nedre våningen kattkullen luktar dåligt och måste skopas dagligen. Det vackra kullen har jag inte behövt ändra det alls sedan jag lägger ner det. Det är faktiskt väldigt bra och det finns knappast någon lukt. Jag tänkte att det är värt pengarna att inte behöva oroa sig för att folk går in i mitt badrum och luktar "katt." Även om du gör matematiken skulle jag spendera cirka 20 dollar ungefär varje och en halv vecka för den vanliga kullen. – Rochelle, 6/29/2019, Amazon

Negativa recensioner
Tyvärr var inte alla som använde Pretty Litter nöjda. De viktigaste frågorna tenderar att vara att det kan spåras runt i huset och att en väska kanske inte håller en hel månad.

Jag beställde Pretty Litter och insåg sedan att jag skulle behöva köpa mer än en påse med kull för att fortsätta med den här produkten, vilket helt enkelt inte är genomförbart. Jag fick inte möjligheten att avbryta beställningen och jag kan inte få någon återbetalning nu när den har skickats. Med tanke på hur dyrt detta kullen är och alla fantastiska recensioner på webbplatsen, förväntade jag mig bättre kundnöjdhetsgarantier från detta företag. Aldrig mer. -Miranda, 11/4/2019, Better Business Bureau


Jag gillar konceptet och jag ville verkligen att det skulle fungera. Det positiva är att det här är ett riktigt lågt damm och att detta kull inte spårar som ler. Det är också mycket mindre underhåll om det fungerar.

MEN

Jag ser bara inte hur detta kan pågå en månad. Jag har 2 katter och jag hade 2 liters lådor när jag köpte denna liter, men de använde bara en låda. Så jag gick till en ruta eftersom de inte rörde den andra rutan. Hur som helst, kullen varar inte en vecka för 2 katter. Det är i genomsnitt cirka 5 dagar. Så för mig att använda detta kull med två katter, var jag tvungen att köpa 5 påsar för att få mig igenom en månad. Efter några dagar blir det bara alltför mättat. Och min gud, luktar den när den är mättad.

Jag menar, verkligen prova det, men var medveten om att du förmodligen kommer att behöva mer än vad de rekommenderar. – Jenny, 3/26/2020, Amazon

Slutlig dom

Sammantaget är Pretty Litter en bra produkt att använda om du letar efter ett sätt att hålla ett öga på kattens hälsa. Det är också väldigt bekvämt, eftersom det kommer fram till din dörr varje månad med ditt fortsatta prenumeration. Kullen självt absorberar lukt och är lätt att använda och hålla rent. Tyvärr tenderar det att bli spårat runt i huset mer än traditionellt skräp, och du kanske behöver mer än vad företaget levererar varje månad. Vi tycker att det är värt att försöka se om det är rätt val för dig och din lurviga vän.

Om du letar efter fler sätt att hålla din kattkull rena kan du kolla in vår lista över de bästa självrengörande kattlådorna såväl som The Best Cat Litters.

Andra husdjurrecensioner som du kanske är intresserad av:

Den bästa hundmatlagringen
De bästa bågarna för husdjur
Den bästa cykeltrailer för hundar
The Best Reptile Terrarium Luftfuktare
De bästa hundskorna
De bäst rankade rullstolarna för hundar
Det bästa katthuset
De bästa fågelburarna
De bästa plyschhundleksakerna för aggressiva tuggar
De bästa inkubatorerna för kläckning av ägg

(Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar