Rabbits checklista för första hjälpen: 23 artiklar som ska inkluderas

Rabbits checklista för första hjälpen: 23 artiklar som ska inkluderas

Kaniner är kända för sina stora öron, stora fötter och stora hjärtan. Naturligtvis inte bokstavligen, men dessa nyfikna varelser är sociala och tillgiven, vilket gör dem till underbara husdjur. Och precis som alla husdjur är kaniner utsatta för olyckor och sjukdomar, som du vill vara beredd på.

Efter mer än ett decennium av att ha varit en tassuthyrning av flera kaniner har jag sett mycket, och jag kan ärligt säga att en första hjälpen-kit är en av de viktigaste sakerna att ha om din kanin blir sjuk eller skadad. Infektioner, oavsett från matsmältningsproblem eller en liten skada, kan snabbt bli dåliga, så det är alltid viktigt att ge första hjälpen, även om det bara rensar upp en repa.

För att hålla dig förberedd för alla kaninfusioner, här är en lista över föremål som du kan förvara i din kanins första hjälpen-kit.

Innehållsförteckning

Desinfektion och sårvård

Tyvärr föddes din kanin inte med tjock hud och kan till och med upprätthålla en otäck klippning bara från att skrapa för hårt. Dessa små sår, som skrapor och skär, är lätta att behandla hemma, men de måste behandlas för att förhindra infektion. För sårvård och desinfektion bör din första hjälpen-kit innehålla följande.

 • En handduk eller filt för att hålla tillbaka din kanin eftersom han eller hon sannolikt kommer att försöka fly. Det är mindre stressande än att använda en sele.
 • Gnugga alkohol för att desinficera alla verktyg du behöver. Kom ihåg att desinficera redskapen före och efter att du använder dem.
 • Handskar håller både dig och din bulle bakteriefri när du behandlar sår eller tar på dig någon form av aktuella läkemedel. Om du inte vill använda handskar rekommenderas handdesinfektionsmedel.
 • Gasduk och bomullsdynor för rengöring av skrapor och för applicering av aktuella behandlingar. Bomullspinnar är praktiska för att rengöra mindre områden, som runt ögonen.
 • Saltlösning för att tvätta bort smuts och skräp från såret eller repa.
 • Antibakteriell sårspray för att spraya direkt på sår. Vetericyn kan användas på alla dina husdjur, så det är värt att ha runt. För antibiotika krämer och andra salvor, fråga din veterinär om råd om vad det bästa valet är för din kanin!
 • Veterinärförpackning för att hålla bakterier och smuts ur ett sår. Skaffa en som inte klibbar, så att du inte behöver orsaka din bulle obehag genom att ta bort den senare. Du behöver också ett par säkerhetssaxar för att skära alla bandage eller gasbind du använder.
 • Styptiskt pulver eller majsstärkelse är det enda stoppet för blödning. Till exempel att klippa din bulle naglar för nära snabba.

Behandla matsmältningsproblem

Kaniner har mycket känsliga matsmältningssystem, och de behöver en balanserad kost som kommer att anpassas när de blir äldre. Men som obevekliga tuggor är kaniner ganska kända för att komma in i saker som kan orsaka magproblem. Här är några saker du kan förvara i en första hjälpen-kit för att hjälpa till med matsmältningen.

 • Probiotika som Bene-Bac måste ges 2 timmar efter antibiotika. Detta för att hålla matsmältningskanalen bättre medan antibiotika tar bort alla typer av bakterier. Även utan antibiotika kan probiotika vara en bra idé för äldre bullar eller långhåriga raser som Lionheads.
 • Papaya tabletter / kosttillskott är en naturlig matsmältning för att hålla allt i rörelse. Dessa bör ges om din bulle blir förstoppad eller har mer fiber i kosten än vad som behövs som längrehåriga raser.
 • Gasdroppar som modersmjölksersättningen simetikon lugnar gasen i din kanins känsliga matsmältningssystem. Dessa bör användas vid mindre uppblåsthet. Fråga din veterinär om hur mycket du kan ge ditt husdjur.
 • Pappershandduk i händelse av "olyckor" eller för att städa upp efteråt.
 • En digital skala för att väga din kanin för viktminskning eller viktökning. Om du märker att din kanin har tappat en betydande vikt bör du kontakta din veterinär så snart som möjligt.

Behandlar tillstånd som chock, uttorkning eller feber

Naturligtvis, om din kanin lider av något av dessa tillstånd, måste du konsultera en veterinär innan du börjar någon behandling. Här är några saker som din veterinär kan föreslå för att hjälpa din kanin i dessa situationer före veterinärbehandling.

 • En termometer för att ta din kanins temperatur. Så obehagligt som det kan låta måste det vara en rektal termometer
 • Orala sprutor eller ögondroppar för att ge läkemedel eller slangmatning.
 • Ekologisk barnmat eller Oxbows kritiska vård , för när din kanin måste matas.
 • Melass är ett användbart och naturligt socker som, när det blandas med vatten, ger en utmärkt rehydratiseringslösning. Blanda ½ tsk melass i din kanins vattenfat. Du kan till och med lägga i en mosad banan för extra kalium.
 • En värmedyna för tillfällen när du måste hålla din bulle varm, som när han är i chock eller lider av hypotermi.
 • Ispaket för att kyla ner din kanin när han är för varm eller om han har fått en touch av värmeslag.

Att bli av med loppor och kvalster

Första hjälpen för kaniner

När vädret är fint gillar jag att ge min bulle en eftermiddag utomhus i en träningspenna. Så mycket som han tycker om det gör att han riskerar loppor, fästingar och kvalster. Här är vad du ska ha i din första hjälpen-kit för att skydda din bulle från läskiga kryp.

 • Pincett är extremt användbart av olika skäl. De kan till exempel användas för att hålla tillbaka en pälsfläck för att behandla ett sår eller för att ta bort en fästing)
 • En liten ficklampa för att upptäcka loppor eller kvalster lättare. (Eftersom vi alla vet att det är svårt att hålla en bulle still i rätt belysning)
 • Mineralolja är ett enkelt och naturligt sätt att bli av med öronmider. Du kan torka öronen rena med en bomullspinne blöt i mineralolja.
 • En loppakam är ett riktigt praktiskt verktyg för att hålla tillbaka en päls eller av den uppenbara anledningen att leta efter loppor.

Med alla dessa föremål samlade är du officiellt beredd på allt! När du har använt första hjälpen, var noga med att kontakta din veterinär omedelbart för att se om det finns några uppföljningsbehandlingar som behövs.

Innan du åker, här är en viktig påminnelse: förbli lugn när du behandlar din kanin för alla nödsituationer. Du förstår, kaniner är så känsliga att din stress känns av dem också, och låt oss vara ärliga, att bli sårad eller sjuk är tillräckligt stressande.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar