Reser med din hund eller katt i Sverige

Reser med din hund i Sverige
Reser med din hund i Sverige

Reser med din hund eller katt i Sverige. Sommartid, när de levande är bekväma och familjer åker på semester. Och för många människor inkluderar familjen sina husdjur.

Resekostnaderna för ditt husdjur börjar innan din resa till och med börjar. Ta ditt djur till veterinären före avgång. Din veterinär kan se till att ditt husdjur är på resa eller om ett lugnande medel är en utmärkt idé för att göra Felix eller Fido mer bekväm.

Din veterinär kan också informera dig om speciella mediciner krävs. Om du till exempel bor i ett område utan hjärtmask eller Lyme-sjukdom , men du planerar att besöka en region där dessa sjukdomar är utbredda, kommer du att vilja lägga ditt husdjur på förebyggande medicin. Och om ditt husdjur redan har speciella mediciner, vill du hämta tillräckligt under resans längd.

Dessutom, om ditt husdjur reser med dig med bil till Kanada eller Mexiko eller flyger någonstans med flyg, behöver du bevis på vaccinationer, inklusive rabies.

På vägen
När ditt husdjur har rensats för att följa dig på semester är det dags att titta på hur du planerar att resa och vad det betyder för ditt djur.

Trots höga bensinpriser, är resor fortfarande ett gynnat sätt för många familjer att semestra. Hundar brukar ha det roligaste på vägen, men en katt som är van vid en bil kan också vara en fin bilkompis.

I allmänhet måste ditt husdjur hållas kvar i fordonet. Visst, hundar älskar att sticka huvudet ut genom fönstren, men skräp kan flyga in i munnen, ögonen och öronen, så det är bäst att hålla djuret helt inuti bilen. En gång i fordonet måste ett husdjur säkras, eller så kan djuret bli en projektil i händelse av en olycka, vilket utgör en fara inte bara för husdjuret utan också för mänskliga passagerare. Vissa delstater har enligt American Animal Hospital Association antagit lagar som kräver att husdjur hålls kvar i ett rörligt fordon.

Det bästa sättet att begränsa ditt husdjur är att låta det rida i en låda , en som är tillräckligt stor för att ditt husdjur ska stå, svänga och ligga. Se till att den har en läckagesäker botten täckt med absorberande material samt ventilation på motstående sidor. När du är i bilen ska du säkert fästa behållaren så att den inte glider om du slår hårt på bromsarna. Om du inte har en låda, är ditt första stopp för husdjur djuraffären att köpa en lämplig.
Om ditt husdjur är en rutinerad bilresande kan du kanske gå med en sele istället för en låda. Djuraffärer säljer olika sele som kan användas i samband med bilens säten. Vissa förlänger säkerhetsbälten; andra är separata begränsningar som fungerar som säkerhetsbälten.

Se till att ta med ditt husdags favoritleksak och sängkläder för att hjälpa honom att känna sig hemma på vägen. Ditt husdags andra ” bagage ” bör innehålla tillräckligt med mat för resan, en kanna med vatten, en bild av ditt husdjur eller andra former av identifiering (taggar, tatuering, mikrochip), en robust koppel eller sele och krage och massor av pick-up påsar så att du kan städa upp när ditt husdjur lindrar sig själv. Glöm inte handdukar för snabba mop-ups om ditt djur blir lerigt eller vått och några lakan för att täcka sängar i motell; dessa kommer att påminna din hund om hemmet och skyddar motellmöbler.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar