Rinnande perfekt balanserad: Kattnäring för husdjursägare

Rinnande perfekt balanserad: Kattnäring för husdjursägare

Kattnäring.

Vi vet alla att det vi äter kan påverka vår allmänna hälsa och välbefinnande dramatiskt. Att mata våra älskade husdjur är inte annorlunda. När det gäller att göra bra val när det gäller kattnäring är Cat Care of Vinings stolta över att vara din resurs. Medan vi alltid finns här för dig att ställa frågor, läs vidare för att lära dig grunderna för att mata din katt bra.

Hur katter är olika

Grunderna för att mata en annan levande varelse är i allmänhet desamma från art till art: vatten, kolhydrater, protein, fett, vitaminer och mineraler utgör grunden för alla dieter.

Katter är dock inte precis som alla andra arter och har några unika näringsbehov att ta hänsyn till.

  • Proteinkrav – Katter är evolutionärt jägare och de kräver mycket mer protein än andra arter. Faktum är att katter behöver två till tre gånger mer protein än hundar för att trivas.
  • Aminosyror – Medan hundar tekniskt sett kan klara sig på en välformulerad vegetarisk kost, kan katter det inte. Som obligatoriska köttätare behöver de kött i kosten som en källa till vissa aminosyror som arginin och taurin. Till skillnad från andra arter saknar kattdjur förmågan att syntetisera dessa viktiga föreningar. Utan en lämplig näringskälla kan ammoniakmetabolismen och hjärtmuskelns hälsa påverkas.
  • Vitaminbehov – Katter behöver köttkällor av vitamin A och D och kräver högre mängder B-vitaminer än de flesta andra arter.

När det gäller kattnäring behöver våra kattfamiljemedlemmar en diet speciellt framtagen med katter i åtanke.

Tillhandahåller den bästa möjliga kattnäringen

Med så många alternativ där ute, hur väljer man den bästa kattmaten för sitt husdjur? När det kommer till kattnäring finns det inget entydigt svar för alla. Snarare bör du ta hänsyn till:

I allmänhet rekommenderas inte saker som spannmålsfri, endast kött, rå eller hemlagad dieter om de inte matas under överinseende av en styrelsecertifierad veterinärnäringsläkare. Det är lätt att göra misstag med dessa typer av näringsplaner som kan påverka din katts hälsa negativt.

Bra kost är grunden för fantastisk välbefinnande för ditt husdjur. Katter är inte små hundar, och det är viktigt att förstå deras näringsmässiga unikhet.

Som sagt, med den mängd information och val som finns där ute, kan det vara svårt att veta vilka de rätta besluten är. Tveka inte att kontakta för hjälp. Vårt team brinner för katter och hjälper alltid gärna till där vi kan.

Adblock test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar