Royal Canin kattmat recension

Royal Canin kattmat recension: Topp 5 bästa kattmat
Royal Canin kattmat recension: Topp 5 bästa kattmat

Royal Canin kattmat recension: Topp 5 bästa kattmat

Älskar du inte hur din katt snurrar när du kramar den? Gör det inte dig att känna dig speciell när du är trött hemma? I gengäld förtjänar inte din vackra pälsboll den bästa behandlingen? Visst gör det!

Inte bara din fulla uppmärksamhet, utan din katt förtjänar också den bästa hygieniska maten för att växa upp riktigt snabbt. Men att hitta en god kattmat är svårt eftersom marknaden måste erbjuda dig en hel serie produkter från olika märken. När du köper kattmat måste du hålla en förteckning över näringslistan så att din katt inte saknar rätt vitamin eller protein som den behöver.

Om du letar efter bästa kattmat  är du på rätt plats. I den här artikeln kommer vi att erbjuda olika Royal Canin-kattmatrecensioner så att du kan fatta ett välinformerat beslut. Läs vidare för att veta mer om dem.

Innan vi börjar kan du fråga varför Royal Canin kattmat och inte något annat märke? Låt oss ta upp den frågan först. Enligt Royal Canin-tillverkaren är varje katt unik och Royal Canin firar den unika. Livsstil, ålder, känslighet – allt är avgörande för att ta hänsyn till rätt våt eller torr kattmat för katt. Royal Canin tillverkar sådana livsmedel med rätt näring som passar alla stadier i kattens liv.

Visste du att en katt har cirka 475 smaklökar?

En önskvärd smak är verkligen viktigt, men du kan inte äventyra en näringsdiet. Royal Canin slår samman detta gap effektivt. De erbjuder välsmakande kattmat i kombination med rätt näringsbalans tillsammans med en tillfredsställande textur, specifik kibblestorlek och form, smakfull aroma för att ge den ultimata lösningen för kattmat.

Bortsett från dessa erbjuder Royal Canin också olika formler för äldre, vuxna och kattungar tillsammans med distinkta formler baserade på livsstilsbehov som spayed eller kastrerad eller inomhus.

Att integrera en perfekt kombination av torr och våt matmat kan vara fördelaktigt för din katt. I fuktig mat hjälper fuktinnehållet att stödja hälsosam hydrering, men i torr mat ger koncentrationen av textur och näringsämnen en borsta effekt.

I följande avsnitt kommer vi att granska flera kattmat från märket Royal Canin. Gå igenom dessa  Royal Canin kattmatrecensioner innan du köper rätt mat till din katt

 

Topp 5 bästa recensioner från Royal Canin kattmat

Royal Canin Feline Health Nutrition Mother & kattunge torr Kattmat

Kunglig mat för kattmat


Beskrivning:

Till skillnad från olika andra varumärken följer Royal Canin en vetenskaplig grund medan man producerar kattmat. Den undersöker det unika näringsbehovet hos varje husdjur och formulerar den exakta kombinationen som är idealisk för katten. Babykatter kan växa snabbt och därmed är deras näringsbehov olika från en frisk vuxen katt.

En mors kattmjölk måste innehålla en skyddande antikropp för att producera en frisk kattunge med ett starkt naturligt försvar. Men när en babykatt övergår från att dricka mjölk till att tugga fast mat utvecklas deras immunsystem fortfarande. Denna typ av övergångsperiod kan lämna katten i ett bräckligt skick om den inte får rätt näringsämnen som den kräver. Royal Canin Dry Kibbles är utformad för att tillgodose sådana behov.

Vad vi gillar?

 • Denna produkt är enbart designad för kattungar.
 • Perfekt för övergångsfasen för växande katter.
 • Det är överkomligt.
 • Detta fungerar bra för ammande katter.
 • Växande katter tillför god vikt och glansig päls under denna övergångsfas.


Vad vi inte gillar?

 • Produkten är inte märkt tydligt för kattunge och kattmat för vuxna.
 • Maten blir fet mycket snabbt.


En närmare titt på vad produkten har att erbjuda:

Royal Canin Feline Dry kattmat är dedikerad för att tillgodose de specifika behoven hos odlingar av kattungar på 1 till 4 månader och gravida eller ammande katter.

Det kan lätt stödja immunförsvaret hos en ung katt med sitt exklusiva komplex av vitaminer och antioxidanter som krävs för att katten ska hålla sig frisk och bli stark.

Kompletterar både mor och kattunge

De enkla att tugga små torrt kibble är effektiva för en babykattövergång från flytande mjölk till fast mat. Därför är det det rätta komplementet till mat och baby kattmat. Det främjar ett hälsosamt matsmältnings- och immunsystem genom att utveckla mycket smältbara prebiotika och proteiner.

Royal Canin Mother & Baby katt torrmat innehåller DHA för att bygga en stark grund för hjärnutvecklingen av katten från början sedan i livmodern och fortsätter genom mammakattens graviditet.

Dess ingredienslista innehåller kycklingfett, majs, vete, bryggerisris som främjar hälsosam tillväxt. Maten är fylld med viktiga näringsämnen som vitamin A, vitamin B12, folsyra, kalium, magnesiumoxid, vitamin D3 etc. som hjälper till att utveckla ett starkt immunsystem.

Royal Canin Feline Health Nutrition inomhus vuxen torr kattmat

Bästa Royal hundkatt recensioner

Beskrivning:

Inomhuskatter tillbringar vanligtvis ett liv fullt av fritid med tillfällig tupplur, bete och skötsel. En sådan fritid kräver korrekt näring för att säkerställa att vuxna katter inte får extra vikt eftersom extra vikt kan orsaka allvarliga hälsoskador för katterna. Vidare kan bristen på korrekt näring få katten att återuppväxa hårbollar och därigenom lämna motbjudande avföringslukt i sin korg.

Av denna anledning är Royal Canin Indoor torr kattmat utformad för att servera näring till dessa härliga lata huskatter för att säkerställa att de lever ett magnifikt, betydande, långt och hälsosamt liv.

Ernäringsvänlig

Rätt mängd protein minskar avfallsmaterialet i deras kull. Vidare hjälper den måttliga kalorinivån katterna att hålla en perfekt vikt. Optimal fiber hjälper till att kontrollera hårbollar. Och den unika torra kattkiblet hjälper katten att tugga ordentligt för att minska tandsten och tanduppbyggnad. Du kan också lägga till Royal Canin Adult Instinctive Wet kattmat ovanpå skålen för att lägga till en annan struktur inklusive torr och våt kattmat. Det kommer att tjäna till deras smaklökar. Med cirka 50 års vetenskaplig observation och forskning fortsätter Royal Canin att erbjuda rätt näring för att föda alla katter.


Vad vi gillar?

 • Den måttliga kalorinivån hjälper katterna att hålla en perfekt vikt.
 • Katter älskar smaken
 • Säg ja till hälso- och näringsvård med den här produkten
 • Håller hår- och hudskabbet fritt
 • Pälsen blir blankare efter regelbunden konsumtion


Vad vi inte gillar?

 • Inte varje katt älskar smaken. Du måste testa produkten innan du går över till den helt.


En närmare titt på vad produkten har att erbjuda:

Royal Canin inomhus vuxen torr kattmat är formulerad för 1 till 7 år av en frisk katt.

Det hjälper till att flytta hårbollarna såväl som att hjälpa kattens matsmältningssystem med rätt blandning av fibrer.

Kaloriinnehållet styrs och anpassas för att uppfylla kraven på inomhus katters makliga livsstil. Därmed hjälper det dem att hålla en sund vikt.

Det matsmältbara proteininnehållet hjälper till att öka matens matsmältbarhet och minskar därmed lukten av skräp och mängden avföring.

Royal Canin inomhus vuxen torr kattmat främjar munhälsan genom sin crunchy konsistens genom att lägga till viktiga mineraler som bromsar bildandet av tandsten.

Royal Canin Feline Health Nutrition Instinktiv konserverad kattmat för vuxna

Kunglig mat för kattmat för instinktiva vuxna


Beskrivning:

Vuxna katter behöver mer näringsämnen än de unga. Men de leder ofta en livsstil full av skötsel; betande och tupplur som ofta kan leda till fetma och öka kroppsvikt och kan också orsaka allvarliga matsmältningsproblem. Formeln för denna vuxna instinktiva konserverad kattmat innehåller ett perfekt förhållande mellan energin från kolhydrater, proteiner och fetter. Den extra smaken tjänar också till smakknoppen på din härliga pälsboll. Som ett resultat avslutar husdjuret alltid måltiden utan att gå överdrivet. Därmed gör denna mat en skillnad i kattens hälsa och samtidigt tillfredsställer sin sug.

Vad vi gillar?

 1. Detta är ett prisvärt alternativ
 2. Mycket hälsosamt och består av rätt mängder näringsämnen
 3. Det bästa är att du kan spara mycket pengar när du köper produkten online

Vad vi inte gillar?

 • Ibland visar sig produkten vara luktfri och katten vägrar äta mat.

En närmare titt på vad produkten har att erbjuda:

Royal Canin Instinctive Canned Kattmat ägnas åt de katter som tillhör åldern från 1 till 7 år.

Ett instinktivt idealiskt förhållande mellan kolhydrat, protein och fett ger en proportionell näring till katten och kan tillfredsställa även den mest noggranna katten.

En perfekt balanserad blandning av mineraler och vitaminer hjälper till att upprätthålla ett optimalt hälsotillstånd hos katten och samtidigt förbättra dess wellness.

Denna vuxna instinktiva konserverad kattmat främjar en idealvikt och en sund matsmältning. Den är särskilt skräddarsydd för att tillgodose behoven hos en vuxen katt som är van vid en inomhusstil.

Du kan blanda denna kattmat med Royal Canin Feline Health Nutrition dry formula för att erbjuda perfekt balanserad näring till din lurviga vän.

Royal Canin Feline Care Nutrition Intense Beauty konserverad kattmat

Kunglig mat för kattmat för Beauty


Beskrivning:

Din katt har allt från en glänsande kappa till en charmig personlighet, till en elegant kroppsbyggnad. Men skönhet är inneboende och det är bara den inre glöd som reflekteras utanför. Därför är det extremt viktigt att ta hand om en hälsosam kost så att din katt aldrig ser tråkig eller livlös ut. Royal Canin Feline Care Nutrition Intense konserverad kattmat är full av balanserade näringsämnen som innehåller omega 6 och omega 3-fettsyror som stöder den mjuka och glänsande beläggningen av din kattpäls. Formeln är också effektiv för att upprätthålla en sund vikt.

Den perfekta balansen mellan mineraler och vitaminer stöder det optimala hälsotillståndet och välbefinnandet som hjälper till att hålla katten vacker både inom och utanför. Du kan förbereda denna mat tillsammans med Royal Canin Hair & Skin Care torr kattmat som säkert lockar katten att bli klar måltiden.


Vad vi gillar?

 • Fungerar bäst för din kattas lysande kappa
 • Mycket hälsosamt och består av rätt mängder mineraler, vitaminer och omega fettsyror
 • Maten är en triangel i form och är ganska intressant för katten.
 • Produkten rekommenderas av veterinärer för njurinsufficiens.

Vad vi inte gillar?

 • Dyrt renal mat


En närmare titt på vad produkten har att erbjuda:

Denna konserverade kattmat är skräddarsydd för att servera näring till 1 år eller äldre katter.

Det ger en blank och vacker päls samtidigt som den ger optimala nivåer av fettsyra.

Det hjälper till att upprätthålla en perfekt vikt genom att erbjuda speciellt formulerad näring.

Royal Canin Feline Care Nutrition Intense Beauty konserverad kattmat kan främja optimalt välbefinnande och hälsotillstånd genom att ge rätt balans mellan mineraler och vitaminer.

Det kan blandas effektivt med Royal Canin Hair & Skin Care torr kattmat för att erbjuda en struktur som lockar kattens smaklökar.

Royal Canin Feline Health Nutrition inomhus intensiv hårboll torr kattmat

Royal hundkattmat recensioner för bästa hår

Beskrivning:

Ernäringen för kattvård erbjuder ett helt utbud, speciellt utformat av näringsläkare och veterinärer för att möta kattens speciella krav och känslighet: till exempel bildning av tand- eller tandstenplack, tråkig hud och känslig beläggning, tendens att lägga på sig väldigt snabbt, matsmältning störningar.

De triangelformade kibblorna och strukturerna hjälper till att främja tugga som minskar bildandet av tandsten och plack. Det är också utformat för inomhuskatter som tillhör åldersintervallet 1 till 10 år som är benägna att odla hårbollar. Den stillasittande livsstilen och lägre energibehov hos inomhuskatter resulterar i en högre risk för övervikt. Sådana katter skyddas från temperaturvariationer som ofta förvärrar problemet med att svälja hår under uppväxten.

Det är inte ovanligt att långa håriga katter kämpar med hårbollar. Men eftersom de inte kan smälta håret efter att ha svalt, börjar hårbollen växa i magen och orsaka allvarliga hälsoproblem. Denna kattmat främjar kattens matsmältning och minskar hårbollsbildningen.

Vad vi gillar?

 • Fungerar bäst för kräkningar eller hårbollproblem hos katten.
 • Den bästa torra kattmat för dig som lider av förstoppning och kastar upp.


Vad vi inte gillar?

 • Passar inte alla katter

Jag måste nämna några av de negativa produktrecensionerna för denna produkt. Det verkar som att denna kattmat har genomgått några revideringar under 2017 och vissa kattägare märkte att deras roll inte gillade förändringen av maten och skulle snubbla i näsan. Jag är säker på att du har upplevt detta med dina katter någon gång i ditt liv, eftersom katter är notoriskt finare ätare.

Det verkar emellertid som om den överväldigande majoriteten av människorna så nyligen som 2019 säger att denna mat är en gudstjänst för fluffiga katter som lider av hårbollproblem.

 En närmare titt på vad produkten har att erbjuda:

Denna torra kattmat är skräddarsydd för att erbjuda näring till katter från 1 år och äldre som är benägna till problem som hårbollar.

Det hjälper till att eliminera hårbollar genom att flytta håret som katten ofta sväljer i sin GI-kanal. Den har en exklusiv blandning av kostfibrer som hjälper till att stimulera tarmsystemet naturligt så att det svulde håret kan passera ganska enkelt. På så sätt växer håret ingen hårboll och tvättas direkt ut i kullen.

Det hjälper till att stödja tand- och matsmältningshälsan. Med sin heltäckande service är kattmat ett idealiskt val för nästan alla.

Du kan lägga till tunna skivor i Royal Canin Hairball Care i våt kattmat med en här för att erbjuda perfekt näring och textur för kattens smaklökar.

Att välja den bästa produkttypen

Att välja rätt kattmat för ditt husdjur är ett viktigt och svårt beslut. Även om du inte kan kompromissa med deras näringsintag, kommer de inte att röra maten om det inte är smaskigt. Att möta båda ändarna är ofta en svår uppgift för många av kattälskarna. Det är därför vi har skräddarsy vår köpguide för att servera rätt mat till din katt. Vi kan också se till att detta är den enda köpguiden du någonsin behöver . Så slösa inte tid med att leta efter en anständig inköpsguide för kattmat och gå igenom det här avsnittet noggrant.


Låt oss först kategorisera kattmat i två huvudavsnitt:


Torr mat:

Torr mat som även kallas kibble baseras huvudsakligen på animaliska produkter. Men det kan också innehålla texturerat vegetabiliskt protein och andra typer av fyllmedel. Torra livsmedel innehåller i allmänhet mindre än 10 procent vatten. Därför, om ditt husdjur är på en torr diet, kan det lätt dricka tillräckligt med vatten.

Torr mat är att föredra än våt mat eftersom den till skillnad från den senare inte behåller fukt och därmed inte låter bakterier eller bakterier bildas. Du måste dock se till att behållaren måste förslutas tätt så att den inte får fukt och slösas bort vid förvaring av torr mat.


Våt mat:

Våt kattmat kallas konserver som innehåller 75 till 78 procent fukt. Det kan komma i olika smaker som kyckling, tonfisk, anka, lamm, kalkon. Flera våta livsmedel inkluderar också grönsaker som spenat. Medan din katt är på en våtmatdiet, låt den inte dricka för mycket vatten eftersom matens fukt är tillräckligt för att hålla katten fuktig.

I de flesta fall är våta livsmedel dyrare än torr mat, men det erbjuder katten en viktig näringskälla: protein. På grund av det höga proteininnehållet bör du blanda det med torr mat. Endast torr kattmat räcker inte för att ge rätt mängd protein.


Våt mat har sitt eget underhåll

Se till att lägga matresterna på skålen innan du förvarar den i frysen. Lämna inte den i burken eftersom den kommer att bilda bakterier. Våt mat varar vanligtvis i 3 till 4 dagar i kylen. Därefter blir maten gradvis sur och det är inte hygieniskt längre att mata den till din katt. Du kan också värma maten före en måltid om din katt föredrar lätt varm mat framför en kall.

Nu när du känner till de två grundläggande typerna av kattmat kommer vi att erbjuda några fler varianter av kattmat. Med alla dessa minutdetaljer är vi säkra på att du hittar den här artikeln som den ultimata köpguiden för din kattmat.

Varje katt är unik enligt sin ålder, smak, livsstil

Medan en inomhuskatt tillbringar en mer avslappnad tid och har en tendens att lägga på sig väldigt snabbt, kräver vilda katter mer mat eftersom de är mer aktiva hela dagen. När du köper kattmat måste du ha alla dessa i åtanke.

Kattmat för kattungar och ammande mödrar

Om du till exempel letar efter kattmat till en mammakatt och några månader gamla kattungar, måste den fyllas med vitala vitaminer som vitamin A, vitamin D3, etc. För en sådan katt Royal Canin Feline Health Nutrition Mother & Babycat Dry Kattmat är perfekt. De små och små formade kibblorna är lätta för kattungarna att tugga. De är perfekta för övergångsperioden från mjölk till fast mat. Det hjälper också till att bygga immunsystemet och ett starkt matsmältningssystem som är viktigt för en katt när han växer upp.

Kattmat för vuxna katter

Vuxna inomhuskatter ägnar sig avslappnande och har en tendens att bli överviktiga. Denna kattmat kommer att hålla sin vikt i schack eftersom den är låg på kolhydrat- och fett-sidan.

Medan näring och vikt är bra saker och du måste vara orolig för dem, är yttre skönhet verkligen ett äkta problem för många kattägare. För att hantera ett sådant scenario är denna näringsrika kattmat det rätta valet för dig. Yttre skönhet förlitar sig mycket på inre hälsa. Denna kattmat ger en proportionell mängd protein och folsyra och erbjuder därmed en blank och vacker päls.

Kattmat för långhåriga katter

De långhåriga katterna lider ofta av problemet med hårbollar. Det orsakar av det faktum att när ett hår har gått in i magen på katten kan det inte smälta det och oftast bildar håret en hårboll som kan påverka kattens hälsa allvarligt. Royal Canin Feline Health Nutrition Inomhusintensiv hårbolls torr kattmat  är det bästa valet för kattägarna om din katt lider av en sådan fråga. Det hjälper till att föra håret genom GI-kanalen och det faller in i kullen. På så sätt behöver du inte oroa dig för hårbollsproblem. Denna kattmat är också effektiv för att bygga ett starkt matsmältningssystem.

Även om alla dessa kattfoder är torra och är rika på näringsämnen, kan du också kombinera dem med våt kattmat för att locka din katt att avsluta måltiden. I våra detaljerade Royal Canin-kattmatrecensioner har vi föreslagit några kattmat som kan kombineras med de granskade artiklarna. Gå igenom dem en gång.

Så vad är den bästa övergripande Royal Canin-mat?

Även om det finns olika livsmedelsvarumärken, måste du kontrollera ingredienslistan eftersom eftersom det finns skräpmat för en människa, är kattmat också inget undantag från det. Se till att ingredienslistan innehåller föremål som majs, vete kyckling eller något animaliskt protein, majsmjöl, etc. Dessa ger rätt näringsämne som din lurviga vän förtjänar. Det är därför vi föredrar Royal Canin Feline Health Nutrition Indoor Intense Hairball torr kattmat  eftersom det säkerställer att deras mat fylls med rätt mängd näring.

Var och en av dessa kattfoder har sina olika syften. Medan vissa hjälper till att främja sund matsmältning och håller vikten i schack, hjälper vissa att minska hårbollsbildningen. Det finns andra som förbättrar beläggningens skönhet och glans. Vissa är bra för den vuxna eller moderkatten medan andra är fördelaktiga för unga kattungar. Nu när du har lärt dig så många olika typer av kattfoder kan du enkelt välja rätt för din katt. Ge din lurviga vän rätt näringsämne och fantastisk smak som den förtjänar.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar