The Best Cat Taggar

The Best Cat Taggar

Det är vanligt att våra kattvänner vandrar runt i grannskapet men vi rekommenderar starkt att de bär kattmärken när de gör det. Katt-ID-taggar identifierar omedelbart din katt som ett husdjur, inte som en herrelös, och om de får problem eller vandrar för långt, är det enkelt för den som finner dem att kontakta dig. Även om vi inte skulle föreslå att man använder en katttagg som ett alternativ till mikrochipping (eftersom krage lätt kan komma av), är det mycket lättare för en vanlig person att kontrollera en ID-tagg än att ta en katt till en veterinär eller skydd för att kontrollera om en mikrochip.

Vi granskade dussintals katttaggar för att identifiera det bästa av det bästa med tanke på olika faktorer inklusive graveringsalternativ, taggstyp, storlek, material och genomsnittliga kundrecensioner.

Efter noggrant övervägande hoppade GoTags Pet ID Cat Shape ID Tag ut på oss som den klart bästa katt taggen totalt sett. Denna slitstarka tagg är tillverkad av rostfritt stål av hög kvalitet med tydlig, permanent lasergravering, så det blir ingen förvirring om hur du ska kontakta dig om din katt går vilse.

I den här artikeln

De 5 högst rankade kattmärkena

* Betyg från Amazon vid tidpunkten för publiceringen och kan ändras

Bästa kattmärke totalt sett: GoTags husdjur ID kattform ID-tagg

En kombination av attraktiv design och imponerande kvalitet är därför vi valde GoTags Pet ID Cat Shape ID Tag som den bästa övergripande katt taggen. Själva taggen är formad som en katt med kattytesdetaljer på ena sidan. Den andra sidan har skräddarsydd lasergravering. Du kan ha fyra rader graverade med upp till 18 tecken per rad, vilket är tillräckligt för att passa ditt husdags namn (eller ditt namn), din adress och ditt telefonnummer. Taggen är tillverkad av massivt rostfritt stål som inte repas lätt och kommer att stå tidens test. Lasergraveringen är permanent och lättläst, så det blir ingen förvirring.

Vi älskar den polerade spegelfinishen på denna tagg, som ser slående ut. Det mäter ungefär 1 tum med 1 tum så att det inte är en överväldigande storlek för din kattvän. Den levereras komplett med delad ringfäste på plats så att du enkelt kan fästa den på din kattkrage. Inklusive anpassning kostar den här taggen ungefär $ 17.

GoTags Pet ID Cat Shape ID Tag Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad av rostfritt stål som är mycket stabilare än aluminium
 • Ensidig anpassning
 • Gott om utrymme för att skriva alla grunderna

Bästa Cat Tag Tubes: Jiarusig Pet ID Taggar

Bästa Cat Tag Tubes

Jiarusig Pet ID-taggar
Jiarusig Pet ID-taggar

Dessa enkla röretiketter skruvar upp och håller ett papper med dina detaljer inuti.

Om du inte bryr dig om att göra utan anpassad gravering, är Jiarusig Pet ID-taggar ett bra val. Vissa katter tappar krage som om de går ut i stil, i vilket fall det är både dyrt och tidskrävande att byta ut en anpassad ID-tagg varje gång. Med dessa rörtaggar får du emellertid fem till ett paket så att du har reservdelar redo när du behöver dem. När du lossar röret finns det en liten pappersrulle där du kan skriva ett namn, adress och telefonnummer, så att du kan lägga till informationen direkt utan att behöva vänta på att anpassad gravering ska utföras.

Dessa taggar är kompakta och lätta och mäter ungefär 1 tum långa och 0,4 tum i diameter. De är tillverkade av robust rostfritt stål och är vattentäta när de skruvas fast, så det finns ingen risk för att detaljerna inuti blir blöta och blir oläsliga. En uppsättning av fem röretiketter kostar $ 9.

Jiarusig Pet ID-taggar Viktiga funktioner:

 • Väger bara 0,1 oz
 • Lätt att fästa på kattens krage
 • Rostfritt stål rostar inte

Bästa kattkod för budget: GoTags husdjur-ID personlig runda husdjurskod

GoTags Pet ID Personalized Round Pet Tag erbjuder det bästa värdet vi har hittat i en katt-ID-tagg. Vi hänvisar specifikt till den runda taggen i vanlig storlek, som kostar bara $ 6. Du kan välja mellan andra storlekar och former, men priserna varierar och de flesta kostar betydligt mer. Det som är så imponerande med denna tagg för priset är dess dubbelsidiga design. Du kan välja upp till fyra rader text på varje sida, med mellan 15 och 18 tecken per rad. Detta ger dig utrymme för ytterligare information, till exempel ett reservtelefonnummer (kanske ett arbetsnummer eller ett familjemedlemmars nummer), ditt namn och ditt husdjurs namn och annan relevant information, till exempel en linje som anger att din katt är mikrochipad eller har en medicinskt tillstånd.

Det är också värt att notera att du kan välja mellan åtta färgalternativ för att ytterligare anpassa din tagg. Var och en är tillverkad av anodiserad aluminium, vilket är tuffare än standardaluminium. Som sagt, det är något benäget att skrapa, så om din katt är mycket på språng kan du tycka att det blir svårare att läsa med tiden. Som sådan är det ett bättre alternativ för huskatter eller de som bara tillbringar lite tid ute.

GoTags Pet ID Personaliserade runda husdjurstagg Nyckelfunktioner:

 • Upp till 8 rader med personlig text
 • Tydlig och lättläst
 • Anodiserad för styrka och färgstyrka

Bästa krage med katttaggar: Elanz reflekterande kattkrage med reflexion och klocka & ID-tagg

För aktiva utomhuskatter är avbrytande krage det säkraste alternativet, men vad sägs om taggarna? Elanz Reflective Breakaway Cat Collars med Bell & ID Tag har var och en med en enkel PVC-etikett att skriva dina detaljer på. Det kanske inte är den mest eleganta lösningen, men det är bättre än att antingen förlora en anpassad tagg varje vecka eller riskera att din katt blir allvarligt skadad genom att använda en solid krage som inte kommer att lossna om din katt fastnar.

Detta paket innehåller 12 krage, vilket är perfekt för hushåll med flera katter eller helt enkelt om din katt regelbundet tappar krage. Förutom att ha en ID-etikett på varje krage får du 12 reservdelar i händelse av att taggen slocknar innan kragen gör det. Skriv på taggarna i en permanent markör så kommer dina detaljer att stanna oavsett väder. Det kostar bara $ 13 för 12 krage med taggar, som fungerar på drygt 1 $ per styck.

Elanz Reflective Breakaway Cat Collars med Bell & ID Tag Nyckelfunktioner:

 • Varje krage har också en klocka
 • Reflexremsor på varje krage för säkerhet
 • Gott om plats för att skriva dina detaljer

Bästa präglade katttagg: GoTags Lekfull präglad husdjur ID-tagg

Vill att din katttagg ska vara lika attraktiv som den är funktionell? Prova sedan GoTags Playful Embossed Pet ID Tag. En sida har anpassad gravering, där du kan lägga till upp till fyra rader med 18 tecken, vilket är tillräckligt med utrymme för ett namn, adress och telefonnummer så att du har alla grunderna täckta. På den andra storleken på taggen är en präglad design för att lägga till lite stil. Du kan välja mellan design av fågel, blomma, stjärna, hjärta, ben, ekorre eller skalle och korsben.

Inte bara ser dessa taggar bra ut, de är tillverkade av tjockt, hållbart rostfritt stål som inte rostar och inte repar lätt. Spegelfinishen är fin men tråkig lite över tiden. Varje tagg mäter cirka 1 tum och är robust men inte alltför tung. Priserna varierar mellan $ 10 och $ 30 beroende på vilken design du väljer men de flesta kostar runt $ 17-märket.

GoTags Lekfull präglad husdjur ID-tagg Nyckelfunktioner:

 • Tydlig gravering som inte slits bort
 • Lägg till upp till fyra anpassningsrader
 • Lätt att fästa på kragen

Vem ska köpa en kattkod

Alla kattägare bör köpa en katttagg om deras kattvän inte redan har en. Katt-ID-taggar är viktiga för katter som får ströva fritt utomhus, eftersom det hjälper dem att komma tillbaka till dig om de vandrar för långt eller går vilse. Inomhuskatter behöver dock kattmärken lika mycket, om de glider ut en dag och blir desorienterade eftersom de inte är vana att hitta sig utanför.

Om du vill göra det mindre troligt att din kattvän går vilse, kanske du också är intresserad av The Best Cat Leashes eller The Best Cat Harnesses.

Viktiga funktioner att tänka på

En katttagg ska ha några viktiga funktioner. Här är vad du bör tänka på när du väljer en ID-tagg för din katt:

 • Ensidig eller dubbelsidig. Vissa katttaggar har plats för dina detaljer endast på ena sidan, medan andra har utrymme på båda sidor. Dubbelsidiga taggar har mer utrymme för information, vilket är idealiskt om du behöver inkludera extra information, till exempel ett extra telefonnummer eller medicinska behov. Ensidiga katttaggar är ofta billigare och lämnar en sida fri för ytterligare dekoration.
 • Slip-on design. Du kan hitta några katttaggar som glider i en krage snarare än att hänga ner. Detta eliminerar det janglande ljudet, vilket kan bli irriterande. Om du väljer en glidande kattmärke måste den vara relativt liten för att passa bekvämt på en kattkrage.
 • Storlek. Kontrollera måtten på din valda katttagg. Vissa är i teorin utformade för både hundar och katter, men blir för stora för att katter ska ha på sig bekvämt.
 • Gravyr. Om du väljer en anpassad katttagg kommer den troligen att graveras men inte all gravering är av samma kvalitet. Billiga husdjurstaggar har ofta en grund gravering som snabbt slits bort, så det är troligt att du behöver byta ut taggen om sex månader. Det är värt att betala lite mer för en tagg som har djup gravering som klarar slitage.

Vanliga frågor

Behöver katter ID-taggar?

Ja, katter behöver ID-taggar så att de snabbare kan återförenas med dig om de skulle försvinna. Även om ditt husdjur är mikrochipat är det en klok idé för dem att bära en etikett istället eftersom vissa människor kan anta att en katt är en vildling om de hittar dem utan en krage och etikett, eller helt enkelt inte tänker gå till en veterinär eller skydd där kattens mikrochip kan läsas.

Vilken information ska jag sätta på min kattens tagg?

Den bara minsta information som du bör ha om din kattens tagg är ditt namn (eller ditt husdags namn om du föredrar det) och telefonnummer. De flesta vill också ta med sin adress. Du kanske vill inkludera ett andra telefonnummer bara i fallet (till exempel ditt hemnummer förutom din mobil) och all annan viktig information. Vad du kan inkludera kommer att begränsas av storleken och anpassningsalternativen för din valda katttagg.

Är det säkert för katter att bära krage med taggar?

Det är säkert för katter att bära krage för att hålla sina ID-taggar, men vi rekommenderar starkt att du använder brytande krage för säkerhet.

Är aluminiummärken eller rostfria taggar bättre?

Rostfritt stål taggar tenderar att vara av bättre kvalitet och är mindre benägna att repa. Aluminium är mycket billigare än rostfritt stål och mycket mjukare också, så det kan repa enkelt. Om du har en grund gravering på din aluminiumkatt, kan reporna dölja graveringen för länge. Men det är inte att säga att kattmärken av aluminium är av dålig kvalitet.

Andra kattmärken vi granskat

Vi tittade på 20 andra katttaggar. Även om de inte gjorde vår 5 bästa katt tagglista, de är de bästa av resten och var och en är fortfarande ett bra alternativ för din kattvän. Informationen du behöver för att jämföra var och en ingår i listan.

Slide-on Cat Taggar

GoTags Husdjur ID Anpassade Slide-On Collar Taggar

GoTags Husdjur ID Anpassade Slide-On Collar Taggar

Den lilla storleken passar 3/8 tum kattkrage. Det är enkelt att fästa men fungerar bara med bältesformade krage eftersom det behöver glida i ena änden.

Nyckelfunktioner:

 • Utrymme för fyra anpassningsrader
 • 7 färgval
 • Ljudlös

Kostnad: $ 17

GoTags Slide-On Pet ID Taggar

GoTags Slide-On Pet ID Taggar

Du har två alternativ med den här taggen, ett för snäppstängningskragar och ett för bältesstilhalsband.

Nyckelfunktioner:

 • X-liten storlek passar kattkrage
 • 3 anpassningsrader
 • Tillverkad i rostfritt stål

Kostnad: 9 $

LaReine Slide-On Pet ID-taggar

LaReine Slide-On Pet ID-taggar

Tack vare gummiändarna passar denna etikett på alla typer av krage i olika storlekar, inklusive standard 3/8 tum kattkrage.

Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad av rostfritt stål och silikon
 • Rum för fyra anpassningsrader
 • Välj liten storlek för kattkrage

Kostnad: 7 $

Leash Boss Pet ID Tag

Leash Boss Pet ID Tag

Vi älskar den djupa graveringen som kommer att stå upp under många år framöver. X-small storlek passar 3/8 tum kattkrage.

Nyckelfunktioner:

 • 4 anpassningsrader
 • Bekväm böjd design
 • Passar justerbara krage

Kostnad: $ 13

Providence Gravering Anpassad Slide-On Pet ID Tag

Providence Gravering Anpassad Slide-On Pet ID Tag

Ett billigt alternativ som är bra för katter som regelbundet tappar krage, men förvänta dig inte att graveringen kommer att pågå i flera år.

Nyckelfunktioner:

 • Den lilla storleken passar kattkrage
 • 3 rader för anpassad gravering
 • 10 färgalternativ

Kostnad: 4 $

Vcalabashor Slide-On Pet ID Tag

Vcalabashor Slide-On Pet ID Tag

Utmärker sig för sin silikon design som anpassas för att passa en rad krage, men välj den lilla storleken för katt krage.

Nyckelfunktioner:

 • 6 färgalternativ
 • 3 rader för gravering
 • Metalldel är rostfritt stål

Kostnad: 7 $

Halsband med katttaggar

JJYPET Personifierad graverad husdjurskrage

JJYPET Personifierad graverad husdjurskrage

Med en bifogad metallplatta som kan anpassas graverad är detta en del krage, en del husdagsbricka i ett paket.

Nyckelfunktioner:

 • Utrymme för 2 anpassningsrader
 • Mikrofibermaterial
 • X-small storlek är perfekt för katter

Kostnad: 14 $

STMK Reflective Breakaway Cat Collars

STMK Reflective Breakaway Cat Collar

Ett paket med 8 brytande kattkrage, som alla har en enkel ID-etikett för dig att skriva i dina detaljer.

Nyckelfunktioner:

 • Reflekterande rand för säkerhet i svagt ljus
 • Bell hjälper till att förebygga dödsfall i djurliv
 • Bekvämt nylonmaterial

Kostnad: 7 $

TCBOYING Breakaway Cat Collar with Bell & ID Tag

TCBOYING Breakaway Cat Collar with Bell & ID Tag

Denna uppsättning innehåller 8 krage, 4 klockor och 4 taggar. Medan de är bra i allmänhet är det inte perfekt att ha 4 taggar till 8 krage om din katt tappar kragen och taggen.

Nyckelfunktioner:

 • Säker avbrottsdesign
 • Tomma taggar för att skriva på
 • Reflekterande rand

Kostnad: 8 $

YOUYIXUN äkta läder personlig kattkrage

YOUYIXUN äkta läder personlig kattkrage

Denna kattkrage har en personlig skylt med precis tillräckligt med utrymme för namn och nummer. Det rekommenderas inte för aktiva katter eftersom det inte har en avbrottsdesign.

Nyckelfunktioner:

 • xx-liten storlek passar katter
 • Enkelt att ha anpassat
 • Tillverkad av läder

Kostnad: $ 18

Ensidiga katttaggar

CNATTAGS rostfritt stål med emaljerade runda husdjur ID-taggar

CNATTAGS rostfritt stål med emaljerade runda husdjur ID-taggar

Dessa taggar kan anpassas på ena sidan endast med den andra sidan har en rolig emalj design.

Nyckelfunktioner:

 • Brett utbud av färger och mönster
 • 4 anpassningsrader
 • Livstidsgaranti för gravering

Kostnad: $ 5

PetANTastic rostfritt stål katt ID-tagg

PetANTastic rostfritt stål katt ID-tagg

Tillverkad av massivt rostfritt stål med en av åtta mönster framtill och dina anpassade detaljer på baksidan.

Nyckelfunktioner:

 • Lasergravering av hög kvalitet
 • 4 anpassningsrader
 • Texten är tydlig och permanent

Kostnad: 9 $

Providence Gravering Pet ID Taggar

Providence Gravering Pet ID Taggar

Dessa prisvärda husdjurstaggar finns i valet av åtta former, även om vissa är bättre lämpade för katter än andra.

Nyckelfunktioner:

 • 4 rader text på ena sidan
 • 8 färgalternativ
 • Laseretsade

Kostnad: 4 $

TagME personliga hund- och katt-ID-taggar

TagME personliga hund- och katt-ID-taggar

Den ena sidan av denna etikett har ett glittrigt tassutskrift och den andra upp till fyra rader med anpassad text. Vi rekommenderar den mindre 1-tumsstorleken för katter.

Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad i rostfritt stål
 • 7 färgval
 • Lätt att passa på kragen

Kostnad: 7 $

Dubbelsidiga katttaggar

GoTags Stainless Steel Pet ID-taggar

GoTags Stainless Steel Pet ID-taggar

Du kan välja mellan olika former och två storlekar (den lilla är bättre för katter) med båda sidor av taggen anpassningsbar.

Nyckelfunktioner:

 • Upp till 4 rader text på varje sida
 • Slitstarkt mot repa
 • Långvarig gravering

Kostnad: 8 $

IO-taggar Dubbelsidig ID-kod för husdjur

IO-taggar Dubbelsidig ID-kod för husdjur

Detta är en slitstark katttagg av rostfritt stål. Laseretsningen är klar och håller bra.

Nyckelfunktioner:

 • 1 rad text på framsidan och 3 på baksidan
 • Ljuddämpare alternativ för att sluta jangling
 • Utbud av mönsterval

Kostnad: $ 5 till $ 8

Leashboss dubbelsidig husdagslapp

Leashboss dubbelsidig husdagslapp

Liten storlek är bäst för katter men har fortfarande plats för fem anpassningsrader på varje sida, så du har utrymme för gott om information.

Nyckelfunktioner:

 • Djup diamantstick
 • Tre formalternativ
 • Tillverkad av hållbart rostfritt stål

Kostnad: 15 $

Älska dina husdjur Ljudfritt husdjurstagg

Älska dina husdjur Ljudfritt husdjurstagg

Om du eller din katt hatar ljudet från metallmärken kommer du att älska detta ljudlösa silikonalternativ med djup gravering som varar.

Nyckelfunktioner:

 • Utbud av färger och mönster
 • Utrymme för 1 linje på framsidan och 4 på baksidan
 • Lätt att städa

Kostnad: $ 18

Mini Wim rostfritt stål husdjur ID-taggar

Mini Wim rostfritt stål husdjur ID-taggar

Denna underbara moderna tagg har en attraktiv borstad finish och många fler alternativ än de flesta med ett urval av teckensnitt, symboler och finish.

Nyckelfunktioner:

 • Namn på framsidan och upp till 4 rader på baksidan
 • Utbud av former
 • Liten storlek idealisk för katter

Kostnad: $ 16 till $ 18

YiXiEr Cute Custom ID ID-taggar

YiXiEr Cute Custom ID ID-taggar

Ett annat alternativ som ger dig en rad designval och teckensnitt. Ditt husdags namn och design efter eget val går på framsidan och det finns plats för ytterligare text på baksidan.

Nyckelfunktioner:

 • 5 anpassningar rader totalt
 • Liten storlek bäst för katter
 • Hållbart rostfritt stål

Kostnad: 10 $

Produkter du kanske är intresserad av:

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar