The Best Raw Cat Food

The Best Raw Cat Food

Katter är obligatoriska köttätare (till skillnad från omätande hundar) så deras dieter bör främst bestå av kött. Rå kattmat erbjuder ett säkert och enkelt sätt att mata en rå köttdiet till din kattvän. Skälen till att välja en rå diet varierar, men vissa människor hävdar att det är mer biologiskt lämpligt för katter och vissa kattägare tycker att deras kattungar är mycket mer fulla av energi när de äter råa.

Vi granskade dussintals rå kattmat för att identifiera det bästa av det bästa. För att välja de bästa alternativen där ute beaktade vi faktorer som helt rå mat kontra halv rå mat, kompletta kostvanor kontra toppers, ingredienskvalitet och genomsnittliga kundrecensioner.

Stella & Chewy's Freeze Torkade Anka Anka Goose Dinner Morsels stod ut som den klart bästa råa kattmat övergripande. Det är tillverkat med högkvalitativa ingredienser som minimalt bearbetas för att göra en naturlig diet lätt.

I den här artikeln

De 5 högst rankade råa kattmatarna

* Betyg från Amazon vid tidpunkten för publiceringen och kan ändras

Bästa råa kattmat övergripande: Stella & Chewy's frystorkade torkade anka gås middagsmorslar

Tillverkad av ett av de stora namnen i avancerad rå husdjursmat, Stella & Chewy's Freeze Dried Duck Duck Goose Dinner Morsels ger dig allt du kan önska dig av kommersiell rå kattmat. Det är frystorkat för att bevara det utan att applicera värme. Du behöver bara lägga till vatten och låta det sitta ett tag för att återhydrera det, då blir det mer som våt mat än torrt, vilket är bra för katter som undviker alla typer av torr mat, plus att det betyder att det går längre än du kanske antar.

Detta recept använder en blandning av fjäderfä (främst anka och kalkon), inklusive ben- och organkött för att simulera en naturlig rovdyrdiet. Den innehåller också tillsatta vitaminer, mineraler och probiotika för att säkerställa att den uppfyller alla dina kattens kostbehov. Du kan också hitta andra kött- och fiskformler i samma sortiment, om din katt inte är intresserad av fjäderfäsmaker. Allt kött i Stella & Chewy-produkter kommer från djur som odlas i burfria miljöer utan användning av hormoner eller antibiotika. Denna mat finns i 18 oz-väskor för $ 40.

Stella & Chewy's Frys Torkad Anka Anka Goose Middag Morsels Viktiga funktioner:

 • Tillsatt probiotika förbättrar matsmältningshälsan
 • Tillverkad i små partier i USA
 • Perfekt för katter med känsliga mage eller matsmältningsstörningar

Bästa rena köttmat med rått kött: Northwest Naturals Frys Torkad rå kattmat Nibbles

Vissa råa kattmat innehåller frukt och grönsaker, som vissa råmatpurister tror inte har någon plats i en kattdiet. Northwest Naturals Freeze Torked Raw Cat Food Nibbles innehåller å andra sidan bara rått kött plus vitaminer, mineraler och några extra bindemedelingredienser. I linje med rå matetos innehåller de ett stort antal delar av djuret, inklusive ben- och organkött. De exakta ingredienserna varierar beroende på vilka av de fem recept du väljer: kyckling, kalkon, anka, sik eller kanin.

Liksom de flesta kommersiella råalternativ är denna mat frystorkad, så du lägger bara till vatten för att återhydrera det. Som sagt kan du mata bitar av denna mat som en godbit. Varje väska väger 11 oz, även om den gör mycket mer än den en gång har rehydratiserats. Beroende på vilken formel du har valt kostar den mellan $ 25 och $ 35.

Northwest Naturals Frys Torkad Raw Cat Food Nibbles Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad med kött höjt utan tillsatta hormoner eller antibiotika
 • Tillverkas i USA i en USDA-certifierad anläggning
 • Ingen tillsatt frukt eller grönsaker

Rå kattmat med bästa budget: Steve's Real Food Freeze-Tried Raw Nuggets

All fullständig rå mat är dyr, men Steve's Real Food Freeze-Tried Raw Nuggets erbjuder några av det bästa värdet vi har hittat. Du kan köpa mindre, billigare påsar med rå mat, men när du gör en ounce för ounce-prisjämförelse fungerar Steve's en av de billigaste. Det finns fem kattvänliga formler tillgängliga (nötköttreceptet är endast för hundar) som kostar mellan $ 32 och $ 39 för en 1,25 pund påse. Detta fungerar mellan $ 1,60 och $ 1,95 per uns. Som jämförelse kostar vårt bästa val $ 2,22 per gram, och vår löpande kostar mellan $ 2,27 och $ 3,18 per gram. Så, som ni ser, det är utmärkt värde.

Du kan förvänta dig att en rimlig rå mat är av dålig kvalitet, men det följer inte med denna mat. Det tillverkas med fritt sortiment av kött odlat utan injicerade hormoner och antibiotika. Alla ingredienser är lokala och utan fyllmedelsingredienser, bara hälsosamma, näringsrika livsmedel med tillsatta vitaminer och mineraler.

Steve's Real Food Freeze-Tried Raw Nuggets Nyckelfunktioner:

 • Stärkt med getmjölk, som tolereras bättre av katter än komjölk
 • Tillverkningsprocess med låg utsläpp
 • De flesta formler som passar både katter och hundar

Bästa halvrå kattmat: Merrick Backcountry Raw Infused Dry Cat Food

Om du vill se några av fördelarna med att mata råa men utan att begå fullt ut, kan du överväga ett halvrått alternativ som Merrick Backcountry Raw Infused Dry Cat Food. Denna formel blandar en vanlig torrmatkibble med frystorkade råmjöl, så din katt får några råa fördelar utan att helt granska sin kost. Det är väsentligen som att köpa din katt torrmat med en rå matöverdel blandad i. Du kan välja mellan ett "viltfågel" -fjäderfärecept och ett "Stillafiskfisk" -recept. Stilla fångstalternativet är fjäderfäfria, så det passar katter med fjäderfäallergier.

Detta är en proteinrik kattmat tillverkad främst av kött men med vissa stärkelseingredienser, som sötpotatis. De råa bitarna är antingen gjorda av fisk eller fjäderfä, beroende på vilken formel du väljer. Den är utformad för att ätas när den kommer, men du kan blötlägga maten lite innan du ger den till din katt, som kommer att återhydratisera de råa bitarna och mjuka upp kibble bitarna. En väska på 10 kg kostar 40 $, men du kan också köpa den i mindre förpackningar.

Merrick Backcountry Raw Infused Dry Cat Food Nyckelfunktioner:

 • Kornfritt recept
 • Fjäderfä eller fisk är den första ingrediensen
 • Tillverkad i USA men ingredienser som kommer från hela världen

Bästa råa kattmat Topper: Instinct Freeze Torked Raw Boost Cat Food Topper

Att mata en helt rå diet är inte praktiskt eller genomförbart för alla, men med Instinct Freeze Dried Raw Boost Cat Food Topper kan du lägga till några av fördelarna med rå mat genom att hålla din katt främst på sin vanliga diet. Det fungerar blandat med antingen våt mat eller kibble, och du kan antingen mata det när det kommer eller rehydrera det först för att göra det mer saftigt. Eftersom du bara behöver byta ut en liten mängd av din katts vanliga mat med denna råa mattapper, finns det inget behov att introducera den gradvis.

Du kan välja mellan antingen kyckling- eller kaninrecept eller välja en av de speciella matsmältnings- eller hud- och pälshälsoformlerna Det senare inkluderar extra ingredienser utöver rått kött för att hjälpa de relevanta problemen. Till exempel innehåller hud- och pälshälsoformeln omega-fettsyror, och matsmältningshälsoformeln innehåller pumpa. Varje alternativ kostar $ 12, men receptet för kyckling och kanin ger dig 6 oz mat till en förpackning, medan de andra två formlerna är något mindre med 5,5 oz till en förpackning.

Instinkt Frys Torkad Rå Boost Kattmat Toppers Nyckelfunktioner:

 • Snabbt och enkelt att rehydrera
 • Kornfria recept
 • Kan också matas till katter som en behandling

Vem ska köpa rå kattmat

Om du funderar på att ändra din kattdiet är det värt att prova rå kattmat. Katter är naturliga köttätare, vilket betyder att de trivs bara med kött och kött. Många kommersiella kattfoder (speciellt torrmat) innehåller höga halter av stärkelse, till exempel korn eller potatis, vilket är onödigt i kattens kost. Rå kattmat har en tendens att innehålla organkött, gizzards och ben, utöver standard muskelkött, som alla skulle vara en del av en katts naturliga kost eftersom de tenderar att äta små rov hel.

Rå kattmat är ett bekvämt sätt att mata rå mat till din katt. Vissa är frusna, men de flesta är frystorkade och behöver helt enkelt rehydratiseras innan de ges till din katt. Naturligtvis har du fortfarande gott om alternativ om du är osäker på att mata rå. Kolla in vår lista över de bästa kornfria kattmatarna för fler idéer.

Viktiga funktioner att tänka på

Rå kattmat bör ha några viktiga funktioner. Här är vad du bör tänka på när du väljer rå mat till din katt:

 • Frystorkas. De allra flesta råa kattfoder kommer frystorkade. Detta är en torkningsprocess med låg temperatur som inte påverkar råmatens integritet. Frystorkad mat har tagit bort all fukt, men du måste helt enkelt suga den i vatten för att återhydrera den, då får den en struktur någonstans mellan en våt mat och bitar av rått kött. Om du inte gillar tanken på frystorkad mat kan du köpa fryst rå mat som du avfrostar innan du matar, men det tenderar att kosta mer och vara svårare att källa online.
 • Helt rå kontra halv rå. Helt rå kattmat tillverkas nästan helt av råa köttingredienser (och ibland rå frukt och grönsaker), plus tillsatta vitaminer och mineraler för komplett och balanserad mat. Halv rå kattmat är en blandning av en vanlig kibble och frystorkade rå bitar. Semiråa alternativ är betydligt billigare men ger dig inte alla fördelarna med en helt rå diet.
 • Rå mat toppers. Förutom kompletta och balanserade råa kattfoder (som är fullständiga måltider ensamma), kan du också hitta toppmat eller blandare av rå mat, utformade för att läggas till en vanlig kokt kibble eller våt mat. Rå mat toppers behöver inte vara helt näringsmässigt balanserad eftersom de kommer att läggas till en mat som är.
 • Kvalitetsingredienser. Naturligtvis vill du välja en rå kattmat som innehåller ingredienser av hög kvalitet, men det kan vara svårt att säga vilka livsmedel som gör och vilka livsmedel som inte gör det. Se upp för livsmedel som använder kött från USA, eftersom vissa länder har sämre bestämmelser. Rå mat som använder frittgående kött tenderar att vara av bättre kvalitet totalt sett eftersom de uppenbarligen funderar noga över att köpa sina ingredienser snarare än att använda det billigaste som erbjuds.

Vanliga frågor

Är en rå diet bra för katter?

Rå diet är lite kontroversiella, men i stort sett verkar de vara bra för katter. Några av fördelarna med en rå matdiet som deras entusiaster utser är bland annat förbättrad matsmältning, mindre avföringsvolym, mer energi, bättre tandhälsa och förbättrad hud- och pälshälsa. Naturligtvis är det möjligt att du ser de flesta av dessa förbättringar på en högkvalitativ kokt diet.

Är råmat säkert för katter?

Det finns en liten risk för att katter plockar upp parasiter, som toxoplasma, från rått kött, men de kan i allmänhet tolerera alla patogener som finns i rått kött på grund av deras korta matsmältningssystem. Som sagt, kommersiell rå kattmat tenderar att vara säkrare än att bara mata dina katter klumpar av rått kött eftersom det ofta är pastöriserat vid ett högt tryck, som blir av med de flesta parasiter, bakterier och andra patogener.

Bor katter längre på en råmatdiet?

Det har inte gjorts några studier för att säkerhetskopiera detta, så det är omöjligt att säkerhetskopiera det, men de flesta förespråkare för en råmatdiet för katter säger att en av fördelarna är en längre livslängd och bättre hälsa totalt sett.

Rekommenderar veterinärer råmat för katter?

Veterinärer tenderar inte att rekommendera råmat för katter på grund av riskerna med patogener. Vissa holistiska veterinärer är dock mer öppna och berömmer fördelarna med rå mat för katter. I slutändan är det upp till dig som husdjursägare att väga upp för- och nackdelar.

Andra råa kattmat som vi recenserade

Vi tittade på 20 andra råa kattfoder. Även om de inte gjorde vår 5 bästa råa kattmatlista är de bäst av resten och var och en är fortfarande ett utmärkt alternativ för din kattvän. Informationen du behöver för att jämföra var och en ingår i listan.

Komplett och balanserad rå kattmat

Feline Natural Grain Free Freeze Torked Cat Food

Feline Natural Grain Free Freeze Torked Cat Food

Tillverkad av 99% kött plus tillsatta vitaminer och mineraler, detta är en komplett mat men den är också lämplig att använda som topper.

Nyckelfunktioner:

 • Tre smakalternativ
 • Non-GMO
 • Uppfyller AAFCO: s krav

Kostnad: 14 $

Instinkt frystorkade råa måltider kycklingrecept

Instinkt frystorkade råa måltider kycklingrecept

En komplett frystorkad kattmat tillverkad i USA med rå burfri kyckling plus frukt och grönsaker som inte är GMO.

Nyckelfunktioner:

 • Inga konstgjorda tillsatser
 • Minimalt bearbetat
 • 3x mer kyckling än vanlig kattmat

Kostnad: $ 5 till $ 22

Merrick Backcountry Freeze Torkad måltid eller mixer Kattmat

Merrick Backcountry Freeze Torkad måltid eller mixer Kattmat

Denna "måltid eller mixer" -formel är komplett och balanserad, så passande som en hel måltid, men gör också en bra mixer om du vill börja små på rå mat.

Nyckelfunktioner:

 • Kyckling eller lax recept
 • Rehydrates på 3 minuter
 • Ingen soja, majs eller gluten

Kostnad: 9 $

Northwest Naturals Frystorkad rå kattmat

Northwest Naturals Frystorkad rå kattmat

En kalkonrecept för kalkon som innehåller muskelkött, organ och ben. Du har möjlighet att köpa som tvåpaket för bättre värde.

Nyckelfunktioner:

 • Miljövänlig tillverkning
 • Tillverkad i en USDA-inspekterad anläggning
 • Fri från korn och gluten

Kostnad: $ 13 till $ 23

Nulo Freestyle Frystorkad rå kattmat

Nulo Freestyle Frystorkad rå kattmat

Denna mat är inte bara komplett och balanserad för optimal näring, utan den innehåller också probiotika för matsmältningens hälsa.

Nyckelfunktioner:

 • Två alternativ för smak och storlek
 • Lämplig för alla livsfaser
 • 98% köttprodukter

Kostnad: $ 10 till $ 21

Primal frystorkad kattmat

Primal frystorkad kattmat

Dessa frystorkade råa nuggar finns i fyra smakalternativ: kalkon, kyckling och lax, nötkött och lax eller fläsk.

Nyckelfunktioner:

 • 90% kött, 10% producerar och tillskott
 • Gör 3x vikten när den har återhydratiserats
 • Utbud av storleksalternativ

Kostnad: $ 14 till $ 32

Primal Frys Torkad kattmat Kaninformel

Primal Frys Torkad kattmat Kaninformel

Mycket samma som alternativet som anges ovan, men med en kaninformel, som bara innehåller kaninkött, frukt, grönsaker och kosttillskott.

Nyckelfunktioner:

 • 93% kött
 • Gjord i USA
 • Lämplig för alla livsfaser

Kostnad: $ 19

Primal Pet Foods Frys-Torkad Feline Turkey Formula

Primal Pet Foods Frys-Torkad Feline Turkey Formula

Ännu ett alternativ från Primal. Detta är ett kalkonrecept och innehåller 93% kött, 7% råvaror och kosttillskott.

Nyckelfunktioner:

 • Tillsätt bara vatten för att rehydrera
 • Turkiet uppfödda utan hormoner eller antibiotika
 • Kornfria

Kostnad: 15 $

Raw Paws Pet Raw Frozen Dog and Cat Food

Raw Paws Pet Raw Frozen Dog and Cat Food

Denna råa husdjursmat anländer fryst så att du bara behöver tina upp innan du fryser. Varje förpackning innehåller 20 x 1 lb rullar.

Nyckelfunktioner:

 • 3 recept att välja mellan
 • 100% rått kött
 • Tillverkad i små partier i USA

Kostnad: 130 $

Sojos Complete Raw Natural Dry Cat Food Mix

Sojos Complete Raw Natural Dry Cat Food Mix

En blandning av rå frystorkad kalkon, lufttorkad rå frukt och grönsaker, plus tillsatta vitaminer och mineraler för att göra det till en komplett måltid.

Nyckelfunktioner:

 • Finns i 1 lb av 4 lb-väskor
 • Gör ungefär 5x vikten när den återhydratiseras
 • Inga konstgjorda tillsatser

Kostnad: $ 15 till $ 50

Stella & Chewys frystorkade rå kycklingmiddagsmusslor

Stella & Chewys frystorkade rå kycklingmiddagsmusslor

Detta enkla recept innehåller en enda källa av animaliskt protein, inklusive organkött och ben. Du kan välja mellan 3 paketstorlekar.

Nyckelfunktioner:

 • Lade till probiotika
 • Lämplig för alla livsfaser
 • Gjord i USA

Kostnad: $ 10 till $ 37

Stella & Chewys frystorkade rå lax- och kycklingmatstickor

Stella & Chewys frystorkade rå lax- och kycklingmatstickor

Ett liknande alternativ som Stella & Chewy-alternativet precis ovanför det här, men med en blandning av både kyckling och lax för extra smak.

Nyckelfunktioner:

 • 98% fisk och kyckling
 • Enkelt att rehydrera
 • Gjord i USA

Kostnad: 23 $

Vital Essentials Frystorkad Vital Cat Entree

Vital Essentials Frystorkad Vital Cat Entree

Du har en rad alternativ med denna råa kattmat. Välj mellan patties eller mini nibs och mellan kalkon eller kyckling smaker.

Nyckelfunktioner:

 • Ingredienser från USA
 • Inga konstgjorda tillsatser
 • Främjar matsmältningshälsan

Kostnad: 25 $

Wysong arketyp rå hund / kattdiet

Wysong Archetype Raw Canine Feline Diet

Detta är en helt stärkelsesfri råmat som är lämplig för katter och hundar med fyra formler: kyckling, vaktel, kanin och pollock.

Nyckelfunktioner:

 • Lämplig för alla livsfaser
 • Inga konstgjorda tillsatser
 • Lagt till prebiotika och probiotika

Rå kattmat Toppers

Stella & Chewy's Stellas lösningar Digestive Boost Dinner Mixer

Stella & Chewy's Stellas lösningar Digestive Boost Dinner Mixer

Även om alla kompletta råa livsmedel kan användas som toppers eller mixers, är detta en av de enda dedikerade råa kattmat-topparna som vi hittade under vår forskning (annat än vår topp rå mat-topper).

Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad av frystorkad rå kyckling
 • Tillsatt matsmältningsenzymer
 • Prebiotika och probiotika för matsmältningens hälsa

Kostnad: 20 $

Halv-rå kattmat

CANIDAE Pure Ancestral Diet Frystorkad rå belagd torr kattmat Fiskformel

CANIDAE Pure Ancestral Diet Frystorkad rå belagd torr kattmat Fiskformel

Huvuddelen av denna mat är en vanlig laxkibble, men den är belagd i frystorkad rå lax för ökad smak och hälsofördelar.

Nyckelfunktioner:

 • Hög protein
 • Kornfria
 • Tre påsstorlekar

Kostnad: $ 15 till $ 35

CANIDAE Ren förfäderdiet Frystorkad rå belagd torr kattmat inomhushälsoformel

CANIDAE Ren förfäderdiet Frystorkad rå belagd torr kattmat inomhushälsoformel

Ett liknande alternativ som ovan men detta är specifikt utformat för att möta de unika näringsbehoven hos inomhuskatter.

Nyckelfunktioner:

 • Belagd med frystorkad kyckling
 • Spannmål, soja och majsfritt
 • Inga konstgjorda tillsatser

Kostnad: $ 15 till $ 35

Instinkta råa öka hälsosam vikt kornfritt recept Naturlig torr kattmat

Instinkta råa öka hälsosam vikt kornfritt recept Naturlig torr kattmat

Om din katt kämpar för att upprätthålla en hälsosam vikt, kan denna formel hålla lbs av. Den innehåller bitar av frystorkad rå mat.

Nyckelfunktioner:

 • Hög protein
 • Kornfria
 • Gjord i USA

Kostnad: $ 25 till $ 40

Instinkt Raw Boost inomhushälsa Fritt recept Naturlig torr kattmat

Instinkt Raw Boost inomhushälsa Fritt recept Naturlig torr kattmat

En liknande blandning av frystorkade råa bitar och kibble som finns i maten ovan, men den här är gjord för katter som bor inomhus.

Nyckelfunktioner:

 • Kyckling är den första ingrediensen
 • Spannmål, soja och majsfritt
 • Inga konstgjorda färger, smaker eller konserveringsmedel

Kostnad: $ 22 till $ 25

Wellness CORE RawRev Natural Dry Cat Food

Wellness CORE RawRev Natural Dry Cat Food

En blandning av kibble med högt protein och rå kalkonbitar är det näst bästa för att mata en 100% rå mat.

Nyckelfunktioner:

 • Välj mellan original- och inomhusformler
 • Stöder matsmältningshälsan
 • Minimalt bearbetat

Kostnad: $ 21 till $ 41

Produkter du kanske är intresserad av:

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar