Topp 10 bästa sätten att träna din valp

Topp 10 bästa sätten att träna din valp på
Topp 10 bästa sätten att träna din valp på

Topp 10 bästa sätten att träna din valp.När det är dags att träna din valp finns det ett antal användbara tips och tips som vanligtvis försummas av även de mest välmenade husdjursägarna. När du har hittat valpen till dina drömmar och tagit din nya vän hem kommer följande tips att ge dig de råd du behöver när det är dags att träna din nya hund. Genom att följa dessa tips hjälper du snart att träna din valp till en lycklig men väl uppförd följeslagare.

Ha tålamod

Gör inte misstaget med att förvänta dig att din hund omedelbart fattar alla kommandon som du kastar. Du måste komma ihåg att din valp fortfarande är ett barn, så ge dem samma kärlek och hänsyn som du skulle till ett barn. Det kommer att få bulor i vägen längs vägen. Tålamod är en dygd, särskilt när det gäller träning. Tänk på detta för att träna valpen ordentligt.

Forblir konsekvent

Om du låter din valps söthet överväldiga din känsla för bättre bedömning, kommer du att fatta dåliga beslut angående deras träning. Konsekvens är en viktig nyckel när det gäller att träna din valp; om du berättar ditt husdjur något en dag och byter tankar nästa, kommer du bara förvirra dem. Ett djur kommer inte att lära sig ordentligt om du vänder på en konsekvent grund. När du väl har gjort en regel är det i ditt bästa intresse att hålla dig till den utan att vika.

Var självsäker

Hundar är bra på att upptäcka brist på förtroende. Om du inte är villig att upprätthålla ”alfastatus” hela tiden kommer detta att påverka din förmåga att ge rätt val av respekt hos din valp. Du måste beordra valpen på ett säkert sätt. Låt dem aldrig tro att de har ansvaret. När valpen tror att de är mästaren, kommer de att köra showen och du kommer inte ha en chans att ändra saker senare.

Använda behandlar

Som en ”förälder” till en ny valp, anser aldrig dig själv över utsikterna för mutor. Effektiv valpträning handlar om att hitta rätt valuta som ditt nya tillägg kommer att svara bäst på. När du har hittat en behandling som din valp gillar, ändra inte denna rutin. Om de vet att de kommer att få en favoritbit varje gång de gör som de säger, är de mycket mer benägna att utveckla goda vanor.

Ge dem tugga leksaker

Att förvänta sig att din valp inte tuggar på saker är som att skjuta snön när den fortfarande faller från himlen. Med andra ord är det ett meningslöst företag; istället, förse din valp med saker de kan tugga på. Ersättningsteorin är ett av de bästa sätten att träna din valp och förhindra att de tuggar på saker du inte vill att de förstör. Annars riskerar dina möbler och kläder ständigt.

Träna rätt kopplingsteknik

Det finns en sådan sak som att hålla koppeln för hårt för komfort. Om du håller i snöret så hårt att det hindrar din valps förmåga att andas eller orsakar dem någon nivå av obehag, är det mindre troligt att de gör vad de får höra. Om du är en första valpägare kan du kämpa med detta koncept i början, så ta dig tid och var försiktig. Ställ in ditt husdags ledtrådar och notera alla tecken på obehag.

Begränsa dem när det behövs

Under träningsprocessen kan inte din valp lita på att han lämnas till sina egna enheter. Speciellt att träna en ny valp kan vara en svår utmaning. Inneslutning är en av de bästa vännerna du kommer att ha i det här scenariot. I situationer där du inte är närvarande för att hålla koll på valpen, måste du placera dem i en låda av något slag. Det här är det bästa sättet att lära dem hur man kontrollerar urinblåsan, eftersom inget djur vill skada sitt personliga utrymme.

Prata med andra valparföräldrar

Du hittar ett brett utbud av valpuppväxtklasser tillgängliga för dem som vill få ytterligare hjälp när det gäller att träna sin nya hund. Dessa klasser låter dig träffa andra valpföräldrar som är i en liknande position eller har varit tidigare. Att kunna jämföra anteckningar med dem som delar i dina kamp gör det enklare för dig. Du vet att du inte är ensam i denna nya utmaning och glädje.

Uppmuntra aldrig någon form av bitande

Visst, det kan vara roligt när din nya valp börjar bita och smutsa åt dig, men om du skrattar och uppmuntrar detta beteende ger du hunden den värsta typen av feedback. Detta lär dem att beteendet bör fortsätta och hindrar dem från att bli riktigt lydiga. När det gäller att bita och nypa måste dessa aktiviteter nippas i knoppen under de tidigaste stadierna.

Disciplin utan våld

Din valp behöver disciplin, men vad de inte behöver är någon form av fysisk grymhet. Oavsett vad din valp gör fel, finns det ingen ursäkt att slå dem eller behandla dem på ett ovänligt eller hårt sätt. Om du inte kan komma över dina poäng med ett starkt ”nej” är det ett tecken på att du behöver ytterligare hjälp för att bli en valpförälder av hög kvalitet. Ta dig tid att lära dig rätt utbildningstekniker så får du en hängiven och kärleksfull följeslagare.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar