Topp 10 tips för hundvård för de nya ägarna

Topp 10 tips för hundvård för de nya ägarna
Topp 10 tips för hundvård för de nya ägarna

Var tålmodig med din hund

Du kan satsa på att din hund kommer att erbjuda dig massor av kärlek och lojalitet. Detta är främst vad han vill ha av dig i gengäld. Det är viktigt att du visar tålamod när du arbetar med din hund. Om han uppvisar beteenden som du har problem med att kontrollera, kontakta din veterinär eller djurskydd för vägledning.

Träning

Din hund måste hålla sig fysisk fit för att hålla sig frisk. Det är upp till dig att se att han får tillräckligt med träning. Att hitta gott om tid att leka med din hund, i kombination med en daglig promenad eller två, bör ge din hundkamrat den fysiska aktivitet som han behöver. Om du är osäker på hur mycket träning din hund behöver, prata med din veterinär om vad som är lämpligt.

Träna dig själv

Du skulle inte tänka att avstå från att träna ett barn i lämpligt beteende; din hund behöver samma kärleksfulla vård från dig. Ett av de bästa sätten att lära sig att träna din hund genom att använda positiva metoder är genom en träningskurs. Inte bara kommer du att lära dig att kontrollera ditt husdjur på rätt sätt, utan du och din hund kan njuta av bindningsupplevelsen. Du har också möjlighet att umgås med andra hundar och deras ägare.

Hälsosam kost

En samvetsgrann hundägare kommer att se till att deras husdjur har en näringsrik diet varje dag. En veterinär kan rekommendera rätt matbalans för din hund; de kan också ge dig råd om lämpliga delar. Din hund måste ha färskt vatten lätt tillgängligt dygnet runt.

Spay och Neuter

Genom att spaya eller neutralisera ditt husdjur gör du mer än bara att hjälpa till att kontrollera överbefolkningen av djur. Hundar som är ”fast” tenderar att leva längre och hälsosammare liv och har färre beteendeproblem (som att bita). Spaying eller neutrering av husdjur bör vara ett av dina första steg på vägen till ansvarsfullt husdjursägande.

Regelbundna veterinärkontroller

Precis som människor behöver regelbundna kontroller för att hålla sig friska, behöver din hund ett årligt besök hos veterinären för en grundlig undersökning. Om du inte har en veterinär ännu, kan massor av resurser hjälpa dig att hitta en bra. Fråga det lokala djurskyddet eller kolla in med en vän som har en hund. En regelbunden relation med en veterinär är nyckeln till att upprätthålla ditt husdjur god hälsa.

Spendera tid med din hund

Hundar är sociala varelser som gillar att vara med sina familjer, varför det är viktigt för din hund att tillbringa tid inomhus med dig. Medan en inhägnad gård och hundhus båda är bra idéer för ditt husdjur, kan de inte ersätta människors kamratskap. Ge din hund ett trevligt utomhusområde, men lämna inte honom där ute ensam under långa perioder.

Använd en koppel

När du tar din hund utanför huset eller gården, använd en koppel. Oavsett hur vältränat ditt husdjur kan vara, kan du inte garantera att du kommer att kunna kontrollera din hund under alla omständigheter. Vissa raser, som Siberian Huskies, avlas för att springa och kommer att göra det vid första tillfället. Att hålla din hund i koppel är bäst för dig, din hund och ditt samhälle.

Känn hundregler och regler i ditt område

Prata med din veterinär eller lokala djurskydd om reglerna och reglerna för husdjursägande i ditt område. Känner till vilken typ av licensiering och vaccinationer som krävs för att hålla ditt husdjur uppdaterat om hälsovård.

Skaffa en hund-ID-tagg

Varje husdjur ska alltid bära en krage som har en identifikationsmärkning med ditt namn, telefonnummer och adress. Hundar kan ibland komma ut från sina hus eller gårdar och kan behöva lite hjälp för att komma hem. Om din hund har någon typ av identifiering kommer den att öka risken för en säker återkomst.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar