Topp 20 bästa vakthundar till 2020

Topp 20 bästa vakthundar till 2020
Topp 20 bästa vakthundar till 2020

Topp 20 bästa vakthundar till 2020

En vakthund kan vara ett underbart tillägg till alla hem. Sannolikheten för att din egendom går in i inredning minskar avsevärt när dessa hundar är närvarande i hemmet. Det är viktigt att notera att dessa raser kräver adekvat och ordentlig utbildning för att hjälpa hunden att överföra till ditt hem. Hemägare måste vara medvetna om detta innan de köper eller adopterar en hundras med aggressiva egenskaper. Felaktig träning eller försummelse kommer att resultera i en mycket aggressiv hund som kan vara farlig kring små barn, äldre och andra hundraser. Här är de bästa vakthundarna att äga för 2020.

Pit Bull

Termen ”pit bull” omfattar vissa hundraser från American Pit Bull Terrier, Staffordshire bullterrier, American Staffordshire terrier och American Bulldog. Ursprungligen uppfödda för betande tjurar och bär de flesta av deras raser användes också för hundstrider i många delar av världen.

Rhodesian Ridgeback

Ursprungligen från södra Afrika, är denna hund känd för sin förmåga att hålla lejon borta från byten medan hundens herre gör dödandet. Denna semi-domesticerade ridged jakthund är lojal och intelligent, men är mycket reserande för främlingar. De kräver också positiv belöningsträning, undvikande av grov behandling och goda socialiseringsfärdigheter eftersom de kan vara överkänsliga och kan utveckla en aggressiv sida.

Bull Terrier

Bull Terrier, som är känd för sina stora äggformade huvuden, är exceptionellt starka hundar med en rankning som nr 1 i mager muskelvävnad. Även om inte rasen är särskilt aggressiv, är rasen känd för att ha en stark ”rovdrift” vilket gör Bull Terrier till en farlig hund mot mindre djur.

Cane Corso

Cane Corso är en väl muskulös hund som kan väga var som helst mellan 99 till 150 pund. Rasen är känd som en sann och möjligen den sista av de förbannande Mastiffarna och är en ättling till Canis Pugnax, som var hundar som användes av romarna i krigföring.

Amerikansk bulldogg

American Bull Dog är en muskulös tung hund. Även om de är kända för sin trevliga och vänliga inställning, kan de också visa kännetecknet ”envishet” eftersom de är extremt självsäkra. Ursprungligen uppföddes denna ras som en fungerande gårdshund som kunde fånga och hålla vildsvin och nötkreatur, döda skadedjur och skydda en ägares egendom.

Fila Brasileiro

Fila Brasileiro, även känd som den brasilianska mastiffen, är en stor hund utvecklad i Brasilien. Den har stora spårförmågor men är en aggressiv och drivande hund. På grund av dess storlek, temperament och potential för aggression har den brasilianska mastiffen förbjudits i många länder.

Huskies

Används för att dra släden i norra regioner och differentierade för sin snabba dragstil, de användes också för slädehundracing och för äventyrsvandring. De kan dock vara farliga för mindre djur på grund av deras starka rovdjurinstinkt och är kända för att vara destruktiva om de är uttråkade.

Alaskan Malamutes

En ras av hund relaterad till Siberian Husky, denna ras kräver dagliga övningar för att vara lyckliga, annars kommer de att bli uttråkade, olydiga och destruktiva. Denna stora ras av tamhund kan växa från 70 till 100 pund och är en perfekt följeslagare för sysselsättningar som karsting, mossningar, cykeldragning och skijoring. Eftersom de är kända för sin starka oberoende kan de vara svåra att träna, hantera dåligt med mindre djur och är opålitliga som vakthundar.

Akita

En stor hund av ras som har sitt ursprung i bergsområden i Japan, den är känd för sina två rasarter: Akita Inu (japanska Akita) och Akita (American Akita). En stark, oberoende och dominerande ras, de är kärleksfulla av familjemedlemmar men är lugna med främlingar på grund av deras territoriella inställning.

Wolf Hybrid

Som namnet antyder är Wolf Hybrid också känd som varghunden en korsras mellan en hund och en varg (vanligtvis en grå varg). Följaktligen är Wolf-hund-hybrider en blandning av genetiska egenskaper som resulterar i mindre förutsägbara beteendemönster jämfört med antingen vargen eller hunden.

Tosa Inu

Inu är en massiv hund med vissa variationer som väger var som helst mellan 130 och 200 kg. och kan nå höjder från 24,5 till 32 tum. Hunden anses vara farlig och lagligt begränsad i vissa länder.

Boer Boel

Boerboel är en stor, mastiff hundras från Sydafrika som föds upp för att skydda ett hem eller en gård. Dessa hundar var ofta en första försvarslinje mot rovdjur och var värdefulla när det gäller att spåra och hålla ner sårade spel. Bore Boels är lojala men mycket skyddande för sina familjer.

Doberman Pinschers

Denna hundras är känd för sin vakenhet, lojalitet och intelligens och anses vara den bästa vakthunden där de bara attackerar om de blir provocerade eller känner att deras familj och deras egendom är i fara. Även om de en gång använts som skyddshundar eller polishundar, uppvisar de också aggressivt beteende riktat mot främlingar och andra hundar, men ägarstyrd aggression är låg. Deras aggression på grund av deras storlek och styrka kan också göra dem potentiellt farliga.

Amerikansk bandogge

Denna otroligt starka hund är en korsras mellan en amerikansk Pit Bull Terrier och en napolitansk mastiff.

Rottweiler

Rottweilers är en kraftfull ras med välutvecklad genetisk besättning och skyddsinstinkter. Som med alla raser är potentiellt farligt beteende hos Rottweilers vanligtvis resultat av ansvarsfullt ägande, missbruk, försummelse eller brist på socialisering och utbildning. Ändå är Rottweilers styrka något som inte bör tas lätt.

Dogo Argentino

Dogo Argentino är en stor, vit, muskulös hund som utvecklades i Argentina främst för syftet med storviltjakt, inklusive vildsvin och puma. Trots extremt starka och atletiska uppföddes Dogo för att vara icke-aggressiv gentemot människor. Ändå är det olagligt att äga en Dogo i Storbritannien enligt deras Dangerous Dogs Act från 1991.

Perro de Presa Canario

Perro de Presa Canario är en stor hund som ursprungligen uppföddes för att arbeta boskap. Namnet på rasen är spanska och det betyder ”kanarisk fånghund”. Presas kräver tidig socialisering och lydnadsträning. I vissa situationer kan Presa vara aggressiv mot andra hundar och misstänksam över främlingar.

Schäfer

En ras av hundar som härstammar från Tyskland, den tyska herden kan väga så mycket som 70 till 100 kg. Känd för att vara intelligent, säker, vaken, vaksam och orädd. polisen använder dem för sina K-9-enheter. Men man måste vara försiktig med Shepherds eftersom de kan bli överskyddande av sin familj och territorium och om de inte socialiseras korrekt. kan leda till attacker.

Gull Dong

Gull Dong (även känd som den pakistanska tjurhunden) är en korsras mellan Gull Tarrier och Bully Kutta. Dong är extremt stark och kraftfull och är känd för att vara mycket aggressiv och svår att kontrollera.

Kaukasiska Ovcharka

Den kaukasiska Ovcharka, även känd som den kaukasiska herden, uppföddes för att skydda boskapen. Den typiska kaukasiska Ovcharka är påstås, viljig och modig. Men om inte den sociala och tränade ordentligt, kan den kaukasiska herden uppvisa våldsamma och ohanterliga tendenser eftersom den inte accepterar människor som den inte känner och har en kraftfull lust att försvara

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar