Topp 5 bästa kattmat för äldre katter

Topp 5 bästa kattmat för äldre katter
Topp 5 bästa kattmat för äldre katter

Bästa kattmat för äldre katter:

Lojala kattälskare vill bara ha det bästa för sin lurviga kattvän. Med lika mycket glädje som dessa små killar tillför våra liv har vi ansvaret att ta hand om dem också. Precis som om vi inte kan fortsätta äta samma mat som vi åt när vi var yngre, behöver våra katter också bättre mat, särskilt om din katt blir äldre. Att ge din katt de bästa matalternativen kan vara en av de viktigaste sakerna du kan göra för dem, förutom att se till att de tas om hand av sin veterinär. Precis som människor kan en hälsosam kost också minska andra veterinära kostnader för medicinska tillstånd, särskilt när din katt åldras.

Med så många alternativ att välja mellan när det gäller kattmat i dessa dagar kan det vara lite knepigt. Tack och lov har vi försett dig allt du kan behöva veta när du väljer ut den bästa kattmat till äldre katter.

Topp 5 bästa kattmat för äldre katter

1. Hill’s Science Diet Dry Kattmat

Hill's Science Diet Dry Cat Food - Bästa kattmat för äldre katter

Hill’s Science Diet är en anmärkningsvärd tillverkare av högkvalitativ kattmat. De föreslås av många veterinärer eftersom deras kattmatprodukter tillverkas genom att ta hänsyn till de många olika kraven som katter kan ställa. Denna specifika linje skapades för åldrande katter som är 11 år eller äldre. Hill’s Science Diet tillgodoser inte bara många olika kattbehov, det är också helt naturligt.

Denna åldrande kattmat tillverkas i USA, vilket betyder att den måste klara strikta kvalitetsstandarder. Denna specifika smak är byggd på en blandning av seared tonfisk och morötter. Denna välsmakande blandning ger din kattvän ett bra utbud av taurin som är bra för hjärt-kärlshälsa och andra mineraler som hjälper deras urinblåsa och njurar att fungera optimalt.

Förutom att tillhandahålla taurin, är denna specifika linje från Hill’s Science Diet bra om du försöker lägga till några omega 3 och 6 fettsyror till din katt. Dessa essentiella fettsyror hjälper deras päls att se bra ut och huden förblir frisk. Denna mat har också bra mängder E-vitamin, vilket också hjälper deras hud och päls. För att skydda din katts känsliga mage är maten också torr och rik på fiber.

Fördelar

 • Innehåller många naturliga ingredienser för optimal organfunktion.
 • Veterinärer föreslår den här produkten.
 • Lätt på din katt mage.
 • Kan köpas i påsar i flera storlekar.

Nackdelar

 • De hårda knabbarna kanske inte passar alla  äldre katter  om de har problem med att tugga.

2. Blue Buffalo Healthy Aging Natural Mature Dry Kattmat

Bästa kattmat för äldre katter: Blue Buffalo Healthy Aging Natural Mature Dry Cat Food

Blue Buffalo är känd för att göra sina olika hund- och kattmatprodukter som innehåller riktigt kött som deras mest ingrediens. Denna åldrande kattmat är tillverkad av riktigt kycklingprotein, vilket är idealiskt för att fokusera på att behålla muskler på din katt som naturligt försvinner när katter åldras. Förutom kyckling innehåller denna mat även andra ingredienser som grönsaker, fullkorn och frukt för ytterligare läcker smak.

Medan alla katter behöver protein, ger denna formel den perfekta mängden protein för din åldrande katt. Det finns också rikligt med taurin, som är ett mineral som är bra för både kardiovaskulär och optisk hälsa för din lurviga vän. Dessutom uppträder Blue Buffalos egna LifeSource Bits också i denna äldre rad av kattmat som ger din lurviga vän ytterligare vitaminer, mineraler och antioxidanter utformade för att stödja alla deras interna system. Denna torra mat innehåller också den bästa kattmat för äldre katter.

På grund av alla dessa rika vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer din katts immunsystem och andra åldrande krav att uppfyllas. En annan sak som kunder älskar är det faktum att denna mat är 100% naturlig och inte innehåller vete, majs, av produkter, konserveringsmedel, konstgjorda smaker eller soja i något av det. Den finns också i två olika storlekar beroende på dina behov.

Fördelar

 • Kyckling är huvudingrediensen.
 • Innehåller gott om vitaminer, mineraler och antioxidanter för katthälsa.
 • 100% naturliga ingredienser utan tillsatser.
 • Stöder immun-, hjärt- och optisk hälsa.

Nackdelar

 • Denna mat kan vara svår för vissa äldre katter om den inte blandas med varmt vatten för att först mjuka upp kibblorna.

3. Iams Proactive Health Senior Adult Dry Kattmat

Iams Proactive Health Senior Dry Dry Cat Food

Det mycket populära varumärket Iams gör två olika livsmedel för dina åldrande kattbehov. Ett alternativ är den friska seniorlinjen som är utformad för din äldre katt. Den andra är den mogen vuxna linjen som är designad för din vuxna katt. Dessa två olika åldrande kattfoder finns i flera storlekar, med större storlekar är det bättre priset.

Iams åldrande kattmat använder kyckling som huvudingrediens som bevisar en bra mängd protein för din åldrande katt. Detta ger din lurviga vän hjälp med muskelstöd och energi som åldrande katter ibland kan sakna. Den har också en riklig mängd vitamin E som hjälper till att ge din håriga vän en bättre päls, bättre hud, ökar deras immunförsvar och kan förhindra vissa svårigheter som din katt kan möta när de blir äldre.

Denna mat hjälper också skelettet och lederna genom att tillhandahålla en diet rik på kalium och kalcium. Den innehåller också L-karnitin som hjälper till att övervaka din katts vikt så att den inte börjar packas på punden när de blir mer stillasittande. Denna torra mat är krispig som är utformad för att förhindra att plack utvecklas på tänderna, vilket är ett känt problem som åldrande katter möter.

Fördelar

 • Innehåller kyckling.
 • Stöder ett hälsosamt immunsystem.
 • Erbjuder ben- och ledstöd.
 • Hjälper till att hålla katt från att gå upp i vikt.

Nackdelar

 • Iams ändrar hela tiden sin formel vilket betyder att picky katter kanske inte gillar det här på lång sikt.

4. Royal Canin Aging 12+ Tunna skivor i våt kattmat

Royal Canin Aging 12+ tunna skivor i våt kattmat

Om de tre första alternativen inte såg ut som de rätta valen för din katt eftersom din lurviga vän inte gillar våt mat, eller kanske är på det stadiet i livet där kibbles inte längre är ett alternativ, kan denna rad från Royal Canin vara ditt bästa val för din åldrande katt. Denna kattmat som är gjord för din åldrande katt är en härlig fest med tunna skivor mat täckt med sås. Denna välsmakande, aromatiska måltid rekommenderas specifikt till katter som är äldre än tio år.

Royal Canins åldrande kattmat är rik på omega 3-fettsyror. Detta är utmärkt för att hålla kattens leder sunda, vilket innebär att din katt kan förbli aktiv snarare än att vara stillasittande på grund av smärtsamma leder. Dessutom innehåller den fosfor som ingår för att upprätthålla god njurfunktion. Denna formel liknar deras torrmat om du eller din katt känner till den. Du hittar detta i en 24-packad portionerad burk.

Det faktum att denna mat är våt, aromatisk, välsmakande och ger din åldrande furry vän den perfekta balansen mellan protein, kolhydrater och friska fetter ger denna Royal Canin åldrande kattmatlinje en fördel jämfört med sina konkurrenter. Även kresen katter gillar den här maten.

Fördelar

 • Ger stöd för åldrande leder.
 • Hjälper till att upprätthålla njurfunktionen.
 • Hälsosam balans mellan kolhydrater, fetter och proteiner för din åldrande vän.
 • Mycket smakfullt.

Nackdelar

 • Tugga krävs fortfarande vilket innebär att det kanske inte är det bästa valet för katter utan tänder.

5. Purina Pro Plan

Purina Pro Plan Senior 7+ konserverad våtkattmat

Ett annat märkbart märke har gjort listan över de mest åldrande valen för kattmat. Den sista platsen i vårt sortiment går till Purina Pro Plan. Deras äldre val av kattmat är acceptabelt för katter som är äldre än 7, men är specifikt utformade för de pälsiga vänner som är äldre än 11 ​​år. Detta åldersintervall är perfekt om du försöker få din katt anpassad till en ny mat innan den verkligen behöver den.

Prina Pro Plans seniorlinje är ett bra komplement till den här listan för katten som vill ha en jämnare, paté, alternativ till de knasiga kakorna eller bitarna i såsen. Detta pate-tillägg är bra om din lurviga vän inte längre har tänder eller kämpar med att tugga. Purinas ledande linje har också smaker som katter älskar. Med hjälp av riktigt fiskekött utan otäcka falska smaker finns Purinas äldre kattmat i lax- eller tonfisksmaker för att möta din katt smak. Denna mat kan vara den bästa kattmat för äldre katter

Denna åldrande kattmatlinje har rätt blandning av protein, kolhydrater och fetter för att öka och stödja din lurviga väns immunsystem. Dessutom ger de vitaminer och näringsämnen som ingår tack vare det riktiga fiskköttet stöd för din päls väns hud och päls.

Fördelar

 • Inte lika dyrt, men erbjuder ändå ett bra värde.
 • Stöder en frisk hud och päls.
 • Perfekt för din katts immunsystem.
 • Smakfulla alternativ.

Nackdelar

 • Vissa katter som gillar sås kan tycka att denna pate är för torr för sin smak.

Vad du ska tänka på när du letar efter den bästa kattmat för äldre katter

Mycket ofta är det att hitta det bästa värdet för pengarna du spenderar huvudprioriteten när du letar efter någon ny produkt. Men när du bara letar efter det bästa för din lurviga följeslagare som ger liv och glädje till ditt hus, kanske du väljer rätt mat till din lurviga vän som kan ge det bästa hälsostödet kanske inte baseras på pengar. Det viktigaste steget är att kontrollera listan över ingredienser som utgör kattematformeln eller som innehåller Bästa kattmat för äldre katter. Vissa ingredienser är naturliga och fördelaktiga, medan andra kanske inte passar ditt åldrande husdjur.

Om inte din katt har mycket specifika behov som kräver att en typ av medicin är den första ingrediensen, bör en typ av protein vara den första ingrediensen i din kattens mat. De andra ingredienserna följer i en lista ungefär som på en människas livsmedelsetikett. Detta innebär att de beställs på ett minskande sätt baserat på deras viktprocent i maten. Med tanke på detta, vad ska du leta efter när du kontrollerar ingredienserna i din kattmat?

Typ av protein

Protein är det viktigaste när du väljer en måltid till din lurviga vän. Det verkar som om det borde vara enkelt, men det kan vara svårt. Vissa företag är inte specifika med vilken typ av protein de använder, och listar istället bara ”kött” som ingrediens. Detta är aldrig bra, och du bör fortsätta bläddra i olika livsmedel tills du hittar en som innehåller en typ av medel som du känner igen som kyckling, lamm, kalkon, lax, tonfisk eller något annat protein du kan hitta i din livsmedels köttdisk. Kontrollera också produkten för Bästa kattmat för äldre katter.

Vissa kattmatproducenter listar till och med specifika organ som de inkluderar som protein. Organkött kan vara mycket bra för din lurviga vän eftersom det är rikt på näringsämnen. När du väljer vilka organ som är bäst för din katt middag, är hjärta och lever de bästa alternativen eftersom de ger taurin.

I vissa situationer går tillverkarna ännu djupare in i detaljer och kan också innehålla specifika organ – hjärta, lever och så vidare. Hjärtat och levern representerar de bästa alternativen eftersom de är rika på taurin, vilket är bra för din katts kardiovaskulära och optiska hälsa, vilket är två system som tenderar att drabbas av kattens ålder.

Kolhydrater – att äta eller inte äta?

Huskatten är hemlig från sina förfäder som bodde i naturen. På grund av detta är det vettigt att katter behöver protein från köttkällor för att leva och förbli friska. Det är också vettigt att katter inte behöver kolhydrater som en del av sin kost. Inga kattmammaer lär sina barn att göra ris för att gå med sin nya jakt. Som ett resultat av att de inte riktigt fått äta kolhydrater har vissa katter till och med svårt att smälta dem och kan till och med orsaka allergier i din kattvän. 

Dock är den bästa kattmat för äldre katter fortfarande en husdjursindustri som innehåller kolhydrater som ett fyllmedel som håller maten ihop och ger den hållbarhet.

Om du inte kan hitta en mat utan kolhydrater till din lurviga vän, var noga med att leta efter de livsmedel som inte innehåller korn. Majs och vete är de vanligaste kornen och det mest skadliga för ditt husdjur. Majs används eftersom det är billigt och vete kan till och med orsaka allergier. Om din mat måste innehålla ett fyllmedel, leta efter andra källor som ärtor eller sötpotatis som ger några näringsämnen med dem.

Friska fetter

När du läser etiketten på kattmatburk är det också viktigt att överväga vilka fetter du kommer att mata din lurviga vän. Mycket som om etiketten bara säger ”kött”, om etiketten bara säger ”fett”, det är inte den du vill ha för vår lurviga vän. Försök istället efter en som visar en faktisk fettkälla som kyckling eller andfett. En naturlig olja som solrosolja kan också vara ett bra alternativ i dyrare kattmatalternativ om din budget är lite högre.

Vitaminer och mineraler

Precis som vår läkare rekommenderar att vi säkerställer att vi tar våra dagliga vitaminer och mineraler när vi blir äldre, behöver våra lurviga vänner lite hjälp även i näringsavdelningen. När du läser din kattmat etikett, C-vitamin och E kan verka som de finns i de flesta livsmedel. Detta beror på att de används som konserveringsmedel för att hålla maten färsk. Andra vitaminer och mineraler bör läggas till som faktiskt ger hälsofördelar för din åldrande furry vän. När du läser listan över vitaminer och mineraler som finns i din kattmat, desto mer du ser, desto mer hälsofördelar kommer din lurviga vän att stödja deras åldrande kroppar.

taurin

Taurine är en av de viktigaste ingredienserna i din kattmat. Denna aminosyra är en som mänskliga kroppar kan producera, men katter måste komma från någon slags yttre källa. Taurin är viktigt för din håriga väns hälsa eftersom den, som tidigare nämnts, ger utmärkt stöd till deras hjärt- och näthinnhälsa.

Vanliga frågor

 

Är det ok om min katt gillar att äta hundmat?

Inte all husdjursmat görs lika. Om din katt smyger till hundskålen för att få en bit av Fidos mat då och då, bör det inte skada dem. Men hundmat är inte gjort med katter i åtanke. Eftersom en husdjurs huskatt fortfarande är ett naturligt rovdjur beror det på den typ av kött som finns i hundmat och andra tillsatser som finns i den. Om de näringsämnen som finns i Fidos mat är för Bästa kattmat för äldre katter, är det inte rätt blandning av näringsämnen som Kitty behöver, då kanske hon inte får allt hon behöver för en balanserad kost. Eftersom åldrande hundar och katter kan ha olika behov kan det inte heller rekommenderas att katter har hundmat som görs med hundens speciella behov i åtanke.

Hur rekommenderar du att min katt övergår från sin normala mat till mat för dess åldrande behov?

Om inte din katt har en nödsituation som kräver att du byter mat över en natt, kan övergången till din katt mat vara en långsam process. Detta beror på hur picky din katt är, men att se till att ta sig tid att få en smidig och framgångsrik övergång är viktigt. Katter är vana vid lukten, smaken och strukturen i en mat, och därför måste de justeras för att få en smidig övergång.

Det bästa sättet att göra denna övergång så smidig som möjligt är att börja med att blanda lite av den nya maten i den gamla. När dagarna går, vilket bör vara en total övergångstid på mindre än 10 dagar, lägg till ökande mängder av den nya maten tills din lurviga vän framgångsrikt äter sin nya mat.

Slutsats

Med alla dessa faktorer beaktade, vad är den bästa kattmat för äldre katter eller för din åldrande katt? Det finns inget korrekt svar när det gäller det. Som din katts kärleksfulla förälder vet du vad din katt gillar, precis som du vet vilken slags mat du eller dina barn gillar. Utöver preferenser, gör valet baserat på en hälsosam kost för en åldrande katt eller andra medicinska överväganden din lurviga vän behöver.

 

Det bästa sättet att hitta den perfekta maten för din lurviga vän är att prova olika typer av hälsosamma alternativ baserat på den information vi har gett dig som guide. Försök bara genom att först köpa en burk av några olika typer och se vad din katt gillar. Sedan kan du köpa ett par burkar av din lurviga väns favoriter, eller ett komplett paket, men bara om du säkert vet att din katt kommer att äta den. Tänk på att vissa tillverkare är kända för att ändra sina formler ofta, så vad din katt gillar idag, kanske inte är samma mat som du hämtar på den lokala marknaden i morgon.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar