Varför är min hund alltid hungrig?

golden ret eating
Varför är min hund alltid hungrig

Varför är min hund alltid hungrig?

Är du ägare till en ständigt hungrig hund? Vi är glada att berätta att du inte är ensam. Många människor kämpar med sina husdjur som ber om mat ganska mycket efter måltiden. Det blir särskilt ett problem när hunden börjar tigga om mat framför andra. Då ser du ut som en ansvarslös ägare som inte matar ett fattigt djur. Så vad ska man göra med det?

Anledningar till att hunden alltid är hungrig

För att förstå hur du löser problemet måste du inse orsaken bakom det. Precis: varför din hund tigger om mat. Då kan du komma till lösningen som hjälper dig att lösa problemet.

Det agerar

Låt oss erkänna detta – hundar vet hur de får det de vill ha. De kommer att titta på oss med stora sorgliga ögon, hålla tillbaka öronen för att se mer ut som en valp och gnälla. De vet också att de måste fortsätta göra det tills de når önskat resultat. Därför kan de flesta hundar tigga i åldrar tills de får mat eller goda godsaker. De vet ofta vem som kan överge och mata dem.

Lösningen är enkel. Ignorera detta beteende och be alla i huset, och gästerna ignorerar också hunden. Så småningom kommer det att räkna ut att tiggeri inte ger det önskade resultaten.

Du har en jaktras

Jakthundar är ganska mycket uppfödda för att vara hungriga eftersom de måste vara ivriga att snifta ut byten och jaga det. Bland sådana raser finns Labradors , Beagles och Cocker spaniels. De kommer alltid att vara hungriga, och du måste acceptera det. Det enda du kan göra är att lära hunden att inte plocka upp från marken. Du kan också prova att ignorera tigger om mat.

Din hund är uttråkad

Titta på oss, människor. Vi snackar om vi är uttråkade. Djur skiljer sig inte för oss när det gäller tristess. De kommer att vilja tugga på något, eller tiggeriet i sig kommer att vara åtminstone någon form av underhållning. 

Se till att din hund får tillräckligt med fysisk aktivitet. Pröva också att lära det kommandon och knep – intellektuell aktivitet kräver mycket energi. Och få ditt husdjur något som det kan tugga på som en gevir. KONG-leksaken fylld med frysta jordnötssmör eller kött kommer också att vara till hjälp. Andra leksaker som kan fyllas med godis fungerar också. Generellt ge din hund möjligheter att hålla sig underhållen.

Din hund är van vid att äta

Vanligtvis är sådana valpar ganska överviktiga. Om det är fallet med ditt husdjur, kontrollera måltidsstorleken och håll dig frisk när den ber om mat. Med tiden kommer din hund att anpassa sig till ett nytt utfodringsschema och delar och dess aptit minskar.

Du tog din hund från gatan eller skydd

Vanligtvis är ex-herrelösa eller skyddande hundar alltid hungriga. De är vana vid bristen på mat, och de kommer att be om något även om de är fulla. Sådana valpar kommer också att försöka dölja mat någonstans om hungern kommer. I det här fallet bör du vara tålamod – det är inte mycket du kan göra för att stoppa detta beteende.

Hälsoproblem

Många sjukdomar kan orsaka ökad aptit. Till exempel diabetes , Cushings sjukdom, hypertyreos. Dessutom kan maskar ibland vara anledningen till att ditt husdjur blev en bottenlös behållare för mat. Om du märker några andra symtom förutom att konstant tigga om godis, gå till veterinären. Kanske är din hund sjuk.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar