Varför är min hund kissa i huset?

dog statue peeing
Varför är min hund kissa i huset

Varför är min hund kissa i huset?

Vi kan förlåta en ung valp för att ha tappat hemma. Det kan inte hålla allt på länge. Så du kan antingen få valpen utanför varje timme eller så eller acceptera situationen. Försök att lära hunden att gå på toaletten på ett ställe.

Det är också en helt normal situation om din hund är gammal. Det är tråkigt att se ditt husdjur åldras, och du måste visa att det fortfarande är älskat. Använd speciella blöjor och täck hundens säng med absorberande dynor. I det här fallet kan du inte göra mycket men stödja det gamla djuret.

Men när ett vuxet husdjur plötsligt börjar kissa över hela huset, borde det oroa dig för att ett sådant beteende inte händer utan anledning.

Anledningar till att urinera hemma

Det första du behöver veta är att du aldrig ska straffa din hund om den började urinera hemma. Här är varför.

Ditt husdjur är sjukt

Det vanligaste skälet till att hunden som tissar i huset är urinvägsinfektioner som cystit. Dessutom kan detta problem hända på grund av allvarligare sjukdomar som kristaller i urinen och urinblåssten. I värsta fall orsakas urinering av strukturella avvikelser eller till och med tumörer.

Så din första reaktion på att hunden plötsligt kissa hemma borde vara att ta den till veterinären. Läkaren kommer att utföra testerna och se om en sjukdom orsakar urinering. Om undersökningen inte visade några problem, finns det andra skäl till varför ditt husdjur började kissa i huset.

Inkonsekvent promenadschema

Hundar älskar och behöver konsistens. Se till att tidsskillnaden mellan promenader inte är längre än 12 timmar. Djuret kan inte hålla i allt så länge. Ta därför hunden ut även i fem minuter för att husdjuret ska gå på toaletten. Du kan inte skylla din hund för att ha tappat hemma om du inte går den länge.

Beteende frågor

En valp kan börja kissa i huset om något stressande händer. Till exempel föddes ett nytt barn, eller någon familjemedlem dog bort. När hundar känner sig osäkra hemma försöker de visa andra att de fortfarande hör hemma här. Och i det här fallet tar kissa en form av markeringsbeteende. Djuret hoppas att dess lukt kommer att signalera dig att det fortfarande är en medlem av din familj.

Om det är ditt fall, försök att trösta din hund och gå ofta promenader. Dessutom kan du använda några milda lugnande läkemedel för djur. Det kan vara en lugnande krage infunderad med eteriska oljor eller växtbaserade droppar.

En annan orsak kan vara ångest orsakad av vissa triggers utanför eller inom ditt hushåll. Då måste du bestämma avtryckaren och eliminera den. Övervaka ditt husdags beteende och se om något upprör eller stressar det. Du kan också lägga till lugnande läkemedel i detta fall.

Pissa kan också orsakas av hormoner. Det händer med män ofta än kvinnor. Men båda könen har chanser att uppvisa sådant beteende. I det här fallet bör du tänka på att neutralisera ditt husdjur . Och försök att förhindra ytterligare urinering hemma genom att belöna din hund för att kissa utanför och gå ofta på promenader.

Slutsats

Oavsett orsaken till urinering, se till att du torker av fläckarna och eliminerar lukten med hjälp av speciella rengöringsmedel. Du kan skydda dina möbler genom att köpa vattentät hundbädd eller vattentät hundfilt . Om din hund känner doften av urinen hemma, kommer den att tänka att det är lämpligt att fortsätta urinera här.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar