Varför äter min hund smuts?

dog eating dirt
Varför äter min hund smuts

Varför äter min hund smuts?

Att se en hund äta lite smuts är inte en ovanlig sak. Var därför inte upprörd eller orolig för sådant beteende. Ibland gillar hundar att lura sig och leka med lera. I sådana fall bör du veta att de vill ha det, och det finns inga problem. Ibland kan det dock också innebära att det finns en viss hälsoproblem.

Husdjursägare bör vara medvetna om att det finns flera skäl till varför ditt husdjur gillar klumpar av smuts eller krukjord så mycket. Det finns nämligen fyra huvudsakliga orsaker till sådant beteende, och dessa är följande:

  • Utforskning som en rörande kraft
  • Din hund söker näringsämnen
  • Ditt husdjur har ett underliggande hälsotillstånd
  • Din doggy kan ha vissa beteendemässiga problem

Utforskning som en rörande kraft

Från en mycket ung ålder kommer din hund in i utforskningsstadiet. De fyrbenta vännerna påminner barnen när de vill upptäcka världen till fullo. Och som alla barn, sätter en hund i munnen bara allt som händer på hans väg. Dessutom är hundar så tugga. Var inte alltför förvånad när ditt husdjur börjar tugga dina skor eller till och med smuts. Det här steget kommer att passera med tiden.

Din hund söker näringsämnen

Varje hund behöver sex nödvändiga näringsämnen för god hälsa. Det måste finnas en balans mellan dessa element, särskilt de väsentliga – fosfor och kalcium. Mineralerna ansvarar för starka ben och friska tänder. De underlättar också enzymatiska reaktioner och överföring av nervimpulser.   Försök att mata din hund med hundmatare och rätt naturlig hundmat , men innan det är bättre att fråga yrkesutbildaren .

Hundar bör få alla livs viktiga mineraler från maten. Ändå händer det alltid så att ditt husdjur inte får den nödvändiga mängden näringsämnen på grund av låg kvalitet på mat. Som ett resultat börjar din fyrbenta vän desperat leta efter kalcium eller fosfor för att upprätthålla mineralbalans. Eftersom lera innehåller flera mineraler är det naturligt att din hund försöker hårt att hitta dessa i den.

Ditt husdjur har ett underliggande hälsotillstånd

Ett av anledningarna till att din hund är så besatt av smuts är ett underliggande hälsotillstånd. För att ta reda på om det är så bör du besöka en veterinär så snart som möjligt. Några av de vanligaste orsakerna till hälsotillstånd inkluderar matsmältningsbesvär och inflammatorisk tarmsjukdom.

Vissa hundar som lider av matsmältningsbesvär, använder jord eller smuts som en naturlig lindrare. Idén kan låta konstig. 

Men lera har ofta lite lera i sig vilket kan minska obehag. Om du märker att ditt husdjur äter smuts ofta nyligen, var uppmärksam på den tid då han gör det. Om en hund söker smuts eller mark efter lite chow (om en-två timmar) är det ett tydligt tecken på matsmältningsbesvär.

Ofta är det en inflammatorisk tarmsjukdom som är ett underliggande skäl till att äta mark bland hundar. Sådana medicinska problem som magirritation orsakar tarmblödning. Som ett resultat börjar ditt husdjur att äta smuts i en jakt efter järn. Ett sådant beteende är ett naturligt svar på blodförlustanemi. 

Din doggy kan ha vissa beteendemässiga problem

Så du gick till en läkare, och nu vet du att ditt husdjur är friskt. Men ditt husdjur fortsätter att äta jord och smuts, och du kan inte förstå vad som händer. Nåväl, ibland finns det en enkel förklaring – hundar kommer att vara hundar.

Alla hundar är födda för att vara aktiva och spendera mycket tid utomhus. Om du inte marknadsför din fyrbenta vän med ordentlig fysisk aktivitet och mental stimulans kan det vara problem. Namnlösa: Du kommer att bevittna konstiga eller till och med destruktiva beteenden från sidan av ditt husdjur. Sådana åtgärder skulle inkludera att äta smuts eller tugga vad som helst inom sikte.

I vilket fall som helst är det enda rätt beslutet när man ser att din hund äter smuts – att besöka en veterinär.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar